Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRAFİK NEDİR ? İstatistik bilim dalında değişik yöntemlerde elde edilmiş olan sonuçların çizgiyle ve şekillerle ifade edilmesine grafik isimi verilmektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRAFİK NEDİR ? İstatistik bilim dalında değişik yöntemlerde elde edilmiş olan sonuçların çizgiyle ve şekillerle ifade edilmesine grafik isimi verilmektedir."— Sunum transkripti:

1 GRAFİK NEDİR ? İstatistik bilim dalında değişik yöntemlerde elde edilmiş olan sonuçların çizgiyle ve şekillerle ifade edilmesine grafik isimi verilmektedir. 3 çeşit grafik vardır. Çizgi grafiği, sütun grafiği ve daire grafiğidir.

2 ÇİZGİ GRAFİĞİ Yapılan bazı araştırmalardan sonra elde edilen bilgilerin çizgiyle ifade edilmesine çizgi grafiği isimi verilmektedir. Çok yönlü kullanılabildiği için en çok kullanılan grafik çeşididir. Genelde hastanelerde vücut sıcaklığı bu grafik çeşitiyle gösterilmektedir. Bir dikey, birde yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklara bölünür.

3 SÜTUN GRAFİĞİ Araştırmalardan sonra toplanmış olan bilgilerin sütun şeklinde bir grafik ile gösterilmesine sütun grafiği isimi verilmektedir. Bu şekil grafikte gösterilmek istenen değerler sütun ve çubukla ifade edilirler. Çizgi grafiğindeki gibi dikey ve yatay çizgiler çizilir ve eşit aralıklara bölünür. Karşılaştırılacak olan değerler bu aralıklar üstünden işaretlenir. Aynı genişlikte sütunlar bu işaretlere kadar uzatılır.

4 DAİRE GRAFİĞİ Toplanan bilgilerin amaca uygun, çizilen dairenin dilimlere ayrılarak gösterilmesine daire grafiği denir. Bir bütünün ayrılan çeşitli parçalarını ifade etmek için daire grafiği kullanılır. Çizilen bir daire üzerinde amaca uygun biçimde verileri yüzdelerine göre çeşitli parçalara bölünerek , daire grafiği yapılır.

5 Çizgi grafiği

6 Sütun grafiği

7 Daire grafiği

8 İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
ANIL AYDIN 6-B


"GRAFİK NEDİR ? İstatistik bilim dalında değişik yöntemlerde elde edilmiş olan sonuçların çizgiyle ve şekillerle ifade edilmesine grafik isimi verilmektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları