Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç."— Sunum transkripti:

1 Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç kapısı ve tuğla-çini örgülü iki minaresi ile dikkati çekmektedir. Sivas Gök Medrese, Erzurum Çifte Minareli Medrese ile benzerlik gösteren eser iki katlı olarak inşa edilmiştir.

2

3

4

5

6 Çifte Minareli Medresenin tam karşısındadır. Kitabesinde Selçuklu Sultanı 1.İzzettin Keykavus tarafından 1217 yılında inşa ettirildiği yazmaktadır. Anadolu'daki Selçuklu tıp eğitim yeri ve hastanelerin en büyüklerindendir. 1768 yılında medreseye çevrilmiş, 1.Dünya Savaşı esnasında levazım ambarı olarak kullanılmıştır. Sultan 1.İzzettin Keykavus, vasiyeti üzerine 1220 yılında Sivas'a yaptırdığı hastanenin güney eyvanındaki türbeye defnedilmiştir. Türbede Sultan 1. Keykavus'un, ailesinden fertler medfundur. Sultan 1.İzzettin Keykavus, tıbba ve hekimlere çok önem vermiştir.

7


"Taç kapı üzerinde yer alan kitabesine göre 1271 yılında İlhanlı Veziri Sahip Şemsettin Mehmed Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Medrese süslemeli taç." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları