Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

16 yıl önce ‘Uydukent Projesi’ olarak yerleşime açılan Ataşehir, çevre mahallelerle birleştirilerek oluşturulan metropol bir ilçe. Parlak toplu konut projelerinden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "16 yıl önce ‘Uydukent Projesi’ olarak yerleşime açılan Ataşehir, çevre mahallelerle birleştirilerek oluşturulan metropol bir ilçe. Parlak toplu konut projelerinden."— Sunum transkripti:

1 16 yıl önce ‘Uydukent Projesi’ olarak yerleşime açılan Ataşehir, çevre mahallelerle birleştirilerek oluşturulan metropol bir ilçe. Parlak toplu konut projelerinden gecekondulara kadar uzanan Ataşehir İlçesi, 405.974 nüfusuyla hem çağdaş konut yerleşimlerinin öncüsü ve hem de son yıllarda gayrimenkul sektörünün parlayan yıldızı olan yeni ilçe.

2 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe kurulması ile ilgili kanununla 6 Mart 2008 tarihinde Ataşehir İlçesi olarak kurulmuştur. İlçemiz 17 Mahelleden oluşmaktadır : Aşık Veysel · Atatürk · Barbaros · Esatpaşa · Ferhatpaşa · Fetih · İçerenköy · İnönü · Kayışdağı · Küçükbakkalköy · Mevlana · Mimar Sinan · Mustafa Kemal · Örnek · Yeni Çamlıca · Yeni Sahra · Yenişehir.

3

4 Müftülüğümüz 2008 yılında Ataşehir İlçesinin kurulmasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Ataşehir Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü olarak kurulmuş. Hükümet konağında iki odalı bir birim olarak hizmete devam etmekte iken, daha sonra Barbaros Mahallesi Hasat Sokak No:2 Mimar Sinan Parkı içi C Binasına taşınmış olup hali hazır burada hizmet vermektedir.

5 Müftü, Şube Müdürü, Şef, 3 VHKİ, 1 Memur, 1 Şoför, 2 Hizmetli,

6 BAYAN VAİZERKEK VAİZTOPLAM437

7 İbadete Açık Cami Sayısı Kadrolu………………68 İbadete Açık Mescit Sayısı Kadrolu……………..1 Toplam Cami Ve Mescit Sayısı………………….69 İmam Hatip Sayıları Kadrolu……………………62 Uzman İmam Hatip………………………………2 Vekil İmam Hatip………………………………... 0 Toplam………………………………………....... 64 Müezzin Kayyım Kadrolu………………………. 32 Vekil Müezzin-Kayyım…..…………………......... Toplam……………………………………………32

8 Kadrolu K.KÖ. KızUzman K.KÖ. KızTOPLAMKadrolu ErkekTOPLAM6436766

9 YÜZÜNEHAFIZLIK GENEL TOPLAM BAYANBAYTOPLAMBAYANBAYTOPLAMBAYANBAYTOPLAM 2650402690417511626911152806

10 B GRUBUC GRUBUD GRUBUTOPLAM6221846

11 PERSONEL İLİŞKİLERİ DİĞER KURUMLAR İLE İLİŞKİLER YAPILAN FAALİYETLER PROJELER SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER İHTİYAÇLAR

12 VAAZ VE İRŞAD HİMETLERİ KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI FAALİYETLERİ YAZ KUR’AN KURSU ETKİNLİKLERİ RAMAZAN AYI FAALİYETLERİ MÜBAREK GÜN VE GECELERDE YAPILAN ETKİNLİKLER AÇILIŞ VE TEMEL ATMALAR KONFERANSLAR İHTİDALAR YAPILAN ZİYARETLER YAPILACAK FAALİYET VE ETKİNLİKLER

13 1-Personel ilişkilerimiz, Başkanlık mevzuatı çerçevesinde karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde disiplinli bir şekilde yürütülmektedir. 2-Her ay Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin- Kayyımlarla mutad toplantılar yapılmaktadır. Bu toplantılarda hizmetlerin koordineli, disiplinli ve verimli olarak yapılması, hizmette birlik ve beraberliğin sağlanması, din görevlisi ve cemaat ilişkilerinin uyumlu olması, yıkıcı ve bölücü faaliyetler karşısında dikkatli olunması hususları ile gündemde bulunan diğer konular hakkında personel bilgilendirilmektedir. 3-Müftülüğümüzde görevli bulunan, her kademedeki personelin yakınlarının vefatları durumunda, cenaze merasimine Müftülüğümüzden bir heyet katılmakta ve taziyede bulunmaktadır. 4-Personelin ve yakınlarının düğün merasimlerine de müftülüğümüzden bir heyet iştirak ederek daire personelimizce alınan hediye takdim edilmektedir.

14 1-Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası gibi önemli haftalarda İlçemizdeki Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İmam Hatip Liseleri, Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak öğrenciler ve gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşma, ailenin güçlendirilmesi temiz aile temiz toplum oluşturulmasında işbirliği yapılmaktadır. 2-Bu haftalar vesilesiyle başta Kaymakam ve Belediye Başkanı olmak üzere daire amirleri düzenlenen konferanslara davet edilmekte, ayrıca çeşitli ikramlarda bulunulmaktadır. 3-Çeşitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile işbirliği yapılarak ihtiyaç sahibi, yoksul veya hasta kimselere ve Kur’an Kurslarımızda okuyan, yatılı kalan öğrencilerimize maddi manevi destek verilmektedir. 4-Müftülüğümüz başta resmi kurumlar olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri ile de iyi bir diyalog içersindedir.

15 .

16

17

18 Kutlu Doğum haftası nedeniyle düzenlenen görevliler arası Ezanı Güzel Okuma ve Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Okuma yarışması düzenlendi.

19

20

21

22

23 Kutlu Doğum haftasında yapılan etkinlikler çerçevesinde halka ve esnafa kitap ve gül dağıtımı yapılmıştır.

24 Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Müftülüğümüz tarafından Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in katılımıyla konferans düzenlendi.

25

26 Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu 2015 yılı yaz Kur'an kurslarının açılış töreni.

27 Ramazan ayında her gün Yatsı namazındın önce Müftü, Vaiz ve İmam Hatipler tarafından merkezi sistem ve mahallinden vaaz edilmiştir.

28 Ramazan ayında çeşitli kuruluşlar ziyaret edilmiştir.

29 Ramazan ayı münasebetiyle ilçemizde bulunan fakirler tespit edilerek onlara çeşitli yardımlarda bulunulmuştur.

30 Ataşehir Kaymakamlığı ve Müftülüğümüzün birlikte organize etmiş olduğu ve Şehit Aileleri, İhtiyaç Sahibi ailelere ikram edilen iftar yemeği programı düzenlenmiştir.

31

32 Toplam 68 Camimizde Yaz Kursları açılmıştır.

33 Yetişkinlere yönelik akşam Kur’an kursları açılmıştır.

34 Hizmet içi Eğitim Kursu. Görevlilerimizin mesleki bilgilerini artırmak için amacıyla kurslar düzenlenmiştir.

35 Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik kurs.

36 İlçemizden Hacca gidecek hacı adaylarına eğitim seminerleri düzenlenmiştir.

37 Müftülüğümüzce Darülaceze sakinlerine yönelik manevi destek amacıyla Müftülüğümüzün din görevlileri tarafından her hafta cuma günleri program icra edilmektedir.

38 . Mimar Sinan Camiinde her Pazar sabah sohbet yapılarak, dernek tarafından ikram yapılmaktadır.

39 Mübarek gün ve gecelerde programlar düzenlenmiştir.

40

41 Bayan Kur'an Kursu Öğrencileri Kur'an-ı Kerim Okuma kursu

42

43 Mimar Sinan Camii konferans salonunda kadınlara yönelik olarak düzenlenen meal ve tefsir dersi.

44

45 Çeşitli kurum ve kuruluşlara yapılan ziyaretler

46

47 Cuma namazına kadınlarımızın iştirak etmesi, hutbe ve vaazlardan istifade edebilmesi için camilerimiz kadın cemaat için hazırlanmıştır. Kadınlar Cuma ve vakit namazlarına katılımı hususunda teşvik edilmiştir. Kadınların Cuma Namazı Kıldığı Bazı Camiler: ATAŞEHİR MİMAR SİNAN, ESATPAŞA MERKEZ, KÜÇÜKBAKKALKÖY MERKEZ. ÖRNEK MAH. MERKEZ

48 İl Müftülüğümüzün oluşturduğu komisyon ca hazırlanan camilerde namazlardan sonra okunacak Ayet-i Kerime, Hadis-i Şerif ve İlmihal Bilgileri Kitapçığı hazırlanarak Namazlardan sonra okunmak üzere bütün görevlilerimize dağıtılmış ve halkımızın istifadesine sunulmuştur.

49 1-Camiler haftası,Kutlu Doğum haftası,Ramazan ayı gibi mübarek gün ve gecelerde mahalli basına röportaj verilmiş ve konuyla alakalı olarak yazılar mahalli basında yayınlatılmıştır. 2- Hitabeti ve kıraati ile tanınmış nitelikli personelimiz tarafından özel programlar tertip edilerek cami dışı kitlelere ulaşılmıştır. 3-Mübarek gün ve gecelerde istisnasız Darulaceze ve sevgi evlerini ziyaret edilerek moral ve motivasyon verilmiştir. 4-Mübarek gün ve gecelerde kamu kurumları ziyaret edilmiş,dini içerikli kitaplar dağıtılmıştır. 5- İlçe Kaymakamı ve Kurum amirleri ile birlikte İlçe Müftüsü ve Şube Müdürü şehit aileleri ziyaret edilmiştir. 6- İki ayrı Cami'de Şehit ve Gazi ailelerine yönelik mevlit programı tertip edildi. 7-Ataşehir Mimar Sinan Camii Kur’an Kursunda engellilere yönelik Kur’an Kursu açıldı. 8-İlçede yapılan düğün merasimlerine Müftülüğü temsilen personel katılımı sağlanmış ve hediyeler takdim edilmiştir.,

50 9-2015 Yılı yaz Kur'an Kursları açılışı; Aksekili Mehmet Uslu Camiinde çocukların ve ailelerin katılımı ile açılış programı tertip edildi. 10-İlçe'de bulunan öğrenci yurtlarında D grubu kurslar açılmış ayrıca ilçe Müftüsü Şakir PİNAL tarafından periyodik olarak sohbetler başlatılmıştır. 11-Bölgemizde bulunan yardım ve himayeye muhtaç, hasta, fakir, dul ve yetimler, yüksek tahsil yapan fakir öğrencilerin tespitleri yapılarak imkanlar ölçüsünde yardım etmek ve o kimselerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarımızı sürdürmek, yardım yapabilecek kişilerle görüşülerek ihtiyaç sahiplerine hem dini hem de ahlaki ölçülerde yardımcı olurken gerekli hassasiyetinde gösterilmiştir

51

52 Nüfusu hızla artan ilçemizde yeteri kadar dini tesis alanının ayrılmamış olması, imar planlarında ilçe belediyesiyle ilişkiler. Mevcut cami projeleri, eğitim kültür ve sosyal faaliyetlerin verimli bir şekilde yürütülmesine imkan vermemektedir. Cami dernekleriyle olan ilişkiler. Cami tuvaletlerinin durumu. Zengin ile fakir arasındaki makasın çok açık olduğu için sosyal ve ekonomik yapının dengesizliğinden kaynaklanan sorunlar. Sosyal yardıma muhtaç vatandaşların fazlalığı. Caferi nüfusun yaşadığı İlçede Caferilere ait bir camiden okunan ezanların vakitlerinin farklı oluşundan doğan şikayetler.

53 İmar uygulaması yapılan yeni yerleşim yerlerinde, önce sosyal donatı alanlarının, özellikle camilerin yapılması daha sonra da konut inşaatlarına başlanması mesken sahiplerinin muhtemel itirazlarını önleyecektir. Dini tesis alanı olarak ayrılan yerlerin plan notlarında; Cami ile beraber kur’an Kursu ve lojman ifadelerinin eklenmesi. Cami tuvaletlerini kullanan vatandaşların çoğunluğunun cami cemaatinden oluşmadığı dikkate alınarak, Hizmetin belediyelerce yürütülmesinin sağlanması ve vatandaşın ihtiyacını karşılayacak şekilde cami müştemilatının dışında tuvaletlerin yapılması. İl Müftülüğünden alınması gereken evrak broşür ve kitapların İlçelere dağıtımının bir bütün olarak ele alınıp tek elden dağıtılması. İvedi ve öncelikli duyuruların ilgili personele İl Müftülüğünce SMS ve e posta yoluyla da gönderilmesi.

54 Değerler eğitimi Cami ve Gençlik buluşmaları. Darulaceze sakinleri motivasyon programları. Roman vatandaşların din eğitimi.

55 Müftülük Hizmet Binası yetersiz.

56 Değerler eğitimi Cami ve Gençlik buluşmaları. Darulaceze sakinleri motivasyon programları. Roman vatandaşların din eğitimi.


"16 yıl önce ‘Uydukent Projesi’ olarak yerleşime açılan Ataşehir, çevre mahallelerle birleştirilerek oluşturulan metropol bir ilçe. Parlak toplu konut projelerinden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları