Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI"— Sunum transkripti:

1 BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI

2 Tecrübe Paylaşımı Hazırlayan ve Sunan

3 Nuri YÜKSEL Uşak Merkez Yeni Sanayi (Otogar) Camii İmam-Hatibi

4 CAMİ GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI
Cami hizmetlerinde verimliliği arttırmak, problemleri tespit etmek,yeni öneriler üretmek üzere 04-05/2011 tarihlerinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ‘’Cami Görevlileri Çalıştayı’’düzenlenmiştir. Yurdumuzun farklı illerinden kırk (40) ayrı proje seçilirken Ankara’da yapılan ‘’Cami Görevlileri Çalıştayı; Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ,Diyanet İşleri Başkanı;Prof.Dr. Mehmet Görmez’in açış konuşmasıyla başladı. Ülke çapında yaklaşık 100 bin din görevlisinin görev yaptığını söyleyen Başkan Görmez, her din görevlisinin etrafına ışık saçan bir fener olması gerektiğini belirterek, bunun başarılması halinde Türkiye’de manevi sorunların biteceğini söyledi Toplumun manevi hayatını ayağa kaldırmakla görevli bir kitlenin kendi manevi hayatını ve eğitimini ihmal etmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Görmez, aksi takdirde başarının mümkün olamayacağını vurguladı. Camiler Haftasının daha önceki yıllarda işlevsiz bir meslek haftası gibi kutlandığını hatırlatan Başkan Görmez, bu yıl tıpkı Kutlu Doğum haftasında olduğu gibi bu haftanın da Diyanet hizmetlerini geliştirme noktasında daha etkin kutlandığını anlattı. Sekiz oturum halinde, iki gün devam eden çalıştay, yapılan toplu müzakereyle sona erdi.

5 ÇALIŞTAYDAN ÖRNEKLER (1)
*Hafta sonu oku, ömür boyu uygula '' kampanyası ( memur ve işçilere yönelik Kur'an öğrenme kampanyası ) *Giresun'da hastane ve cezaevi odalarında Kur'an-ı Kerim meali ve ilmihali var. *Alevi gençlerin 100 de 90 ı ateizme kaymış bulunmakta. *Din görevlisi Alevilerin Cem Ayinlerine katılmış. *Urfa'da Ali Hoca Kadir Gecesi'nde kişiye iftar verilmiş. *Hutbeleri cemaate verebiliriz.

6 ÇALIŞTAYDAN ÖRNEKLER (2)
*Konya'da işitme engellilere Kur'an Kursu açıldı. *Bazı hocalarımız pazar günleri öğleden sonra çocuklara vaaz ve hediyeler veriyorlar *Namaz kılan cemaatin 100 de 90 'ı Kur'an okumasını bilmiyor. *Cemaati toplamak için 3K sistemi lazım. İnsanların 1- Kafasına hitap 2- Kalbine hitap 3- Karnını doyurma . *Nikâha katıldığımızda hediye olarak bir ilmihal götürelim. * Din görevlilerinin 100 de 64 ü vaazı kendisi yapmak istiyor. *Camide, cemaatin isminin, telefon numarası ve kan gurubunun olduğu fotoğraf albümünü oluşturulması . * Kardeş Cami- Kardeş Okul Projesi *Camide aile rehberliği bürosu kurmak. Evlenecek olanlara bilgilendirmek, aile sorunu olanları çözmek için.

7 Din Görevlisinin ilk hedefi, insanlara din hizmetini en güzel şekilde sunmak.
İnsanların Kur’an ve cami ile irtibatlarını sağlamak. Görev yeri ve mahallinde, lider İmam-Hatip olma planı yapmak.

8 Görev bölgesinde cami ile irtibatı olmayan insan bırakmamaya gayret göstermek.
İnsanlara Kur’an ve Dini bilgiler öğretmek. Halkın Cami ve Din Görevlisinin ilgisini artıracak Programlar yapmak.

9 Mübarek gün ve gecelerde dini program yapmak
Mübarek gün ve gecelerde dini program yapmak. (ses getiren bir program olması) Dini Programlara halkın katılımını yüksek tutmak için planlı bir çalışma yapmak. Görev mahallinde sosyal faaliyetlerle cami faaliyetlerini beraber yürütmek.

10 Minber, Mihrap ve Kürsü üçgeninde mesleği ve din hizmeti adına başarılı olmak için bütün gücünü kullanmak. Caminin iç ve dış fiziki yapısını en iyi şekilde yapmak. İnsanlara din hizmetini eşit şekilde sunmak.

11 Bu görevleri yerine getirirken birçok
Zorluklarla karşılaşılabilir. Azim,gayret ve fedakarlıkla bu zorluklar aşılabilir. Bunun neticesinde sevgi ve saygı duyulan LİDER İMAM olursun. Din hizmet alanın genişler,potansiyel bir gücün olur.

12 İyi bir hedef kitle oluşur.
Görev mahallinde manevi hastalıkların azaldığı görülür.


"BAŞKANLIĞI CAMii GÖREVLİLERİ ÇALIŞTAYI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları