Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI"— Sunum transkripti:

1 SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
2008 YILI FAALİYET RAPORU

2 SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
FAALİYET RAPORU 2008

3 AŞEVİ Aşevi faaliyetleri; Aşevi Merkezi, Şerefiye Camii,
Zeynel Abidin Camii, Yıldırım Beyazıt Camii Balduk öğrenci evi şubelerimizde devam ettirilmiştir. Toplam 2600 kişilik, Ramazan ayında 3000 kişilik olmak üzere bütün yıl boyunca fakir ailelerden, bizim tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtılmıştır.

4 AŞEVİ Ayrıca Müftülüğümüze bağlı H.Ömer DOKUMACI Kur’an Kursu,
Sandalzade Kur’an Kursu, Fakihler Kur’an Kursu, Medine Kur’an Kursu, Osman Sadi Kur’an Kurslarına sıcak yemek verilmiştir.

5 GIDA BANKASI Aylık ortalama 300 aileye gıda bankamızdan alışveriş şeklinde yardım olarak gıda, giyim, ayakkabı, kırtasiye gibi ürünler dağıtılmıştır. Ramazan ayında sistemimizde kayıtlı olan 410 aileye bütçelerine destek amaçlı Ramazan Paketi dağıtılmıştır, kalan 70 gıda paketi ise yaşlı ve teslim almaya gelemeyen ailelerin evlerine teslim edilmiştir. Mutfak Tüpü Yardımı Kampanyası ile 18 ailenin yıl boyu mutfak tüpü ihtiyaçları karşılanmıştır.

6 GIDA BANKASI Ayrıca Gıda Bankamızdan;
Düğün yapan kayıtlı ailelere mutfak eşyası, giyim, ev tekstili gibi ürünler Düğün Yardımı olarak verilmiştir. Bir hayırsever dostumuzun hazırlattığı hediye çekleri ile ev tekstil mağazasından çek karşılığı alışveriş imkanı sunulmuştur. Kullanılmış eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında rehberlik hizmetleri verilmiştir.

7 ZAHİRE YARDIMI Vakfımız zahire mevsiminde 1000 aileye 50 kg’lık buğday dağıtımına aracılık etmiştir.

8 YAKACAK YARDIMI Sistemimizde kayıtlı olan;
500 aileye 250 kg. odun dağıtımı konusunda vakfımız fakir aile dosya bilgilerinden referans olunmuştur.

9 EĞİTİM HİZMETLERİ Mülkiyeti vakfımıza ait arsa üzerinde yapılan yurt binası bitirilmiş ve kira geliri sağlayacak duruma getirilmiş, kiraya verilmiştir. Gıda Bankamızdan yardım alan ailelere okulların başlama döneminde önlük, çanta, ayakkabı, kıyafet ve kırtasiye ürünleri öğrenci yardımı olarak dağıtılmıştır. Öğrenci evlerinin ihtiyaçları Vakıf Merkezi, Aşevi ve Gıda Bankasından karşılanmış, fakir öğrencilerimize giyim ve ayakkabı yardımı yapılmıştır.

10 SOSYAL HİZMETLER tarihinde kurucu başkanımız İsmet KARAOKUR anısına bir ödüllü şiir yarışması tertip edilmiştir. Geleneksel aşure şöleni, kutlu doğum pilavı Uncular Camii ve Çarşıbaşı Camii’nde halka sunulmuştur. Pazarcık ilçesinde yapılan Alevi kardeşlerimizle dayanışma içerisindeki aşure şölenimiz gerçekleştirilmiştir. Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Ahmet Cevdet Paşa’nın Peygamber Efendimiz (SAS) adlı eserinden 3000 adet dağıtılmıştır.

11 SOSYAL HİZMETLER Ayrıca;
Vakıflar Haftası münasebetiyle Ulu Cami’de bir Mevlid okutularak masrafları Vakfımızca karşılanmıştır.

12 www.sacaklizadevakfi.com www.gidabankasi.org
DİĞER FAALİYETLER Vakfımızın tanıtımı amacıyla web sayfaları hazırlanmış ve yayına sunulmuştur. AB hibe desteğiyle yürütülmesi amacıyla Okulöncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması konusunda hibe projesi düzenlenmiş ve Merkezi Finans İhale Birimi’ne gönderilmiştir.

13 SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA KÖPRÜYÜZ.


"SAÇAKLIZADE KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları