Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma."— Sunum transkripti:

1 BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI

2 Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma uzmanı tarafından gas free alındıktan sonra gas free uygun ise yazılı sıcak çalışma izni alındıktan sonra işe başlanmalıdır.

3 Flanşı olmayan borular matkap ile delindikten sonra borunun içinden gazdan arındırma uzmanı tarafından gas free alınacaktır ve uygun ise yazılı sıcak işlem izni alındıktan sonra işe başlanmalıdır. Yakıt dolu veya boş ama temizlenmemiş hiçbir boru ve hava firar borularına bir işlem yapılmamalıdır.

4 Yapılacak ise yakıt tankı temizleme talimatı ve kapalı alanlarda sıcak çalışma talimatı uygulanmalıdır. Boruların testinde sadece su kullanılmalıdır. Boruların testinde basınçlı kaplar ve tanklarda test talimatı uygulanmalıdır.

5 Testi yapacak kişinin testi yapmaya yetkili olması gerekmektedir. Boruya mani aksam sac kesilirken sac ve teçhiz işleri çalışma talimatı uygulanacaktır.


"BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları