Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALAN MULALLY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALAN MULALLY."— Sunum transkripti:

1 ALAN MULALLY

2 ALAN MULALLY 4 ağustos 1945 tarihinde oakland'da doğmuş ve üniversite eğitimini kansas üniversitesi'nde havacılık ve astronomi mühendisliği dalında tamamlamıştır. Bu alanda master (yüksek lisans) derecesi bulunmaktadır. 1969'da Boeing firmasında mühendis olarak başladığı kariyerinde program yönetimi departmanında birçok projeye katkı vererek devam etmiştir.

3 Boeing Mulally mühendis olarak 1969 yılında üniversite dışında hemen Boeing tarafından işe alındı ​​. O Boeing 727 , 737 , 747 , 757 , 767 ve 777 projeye katkı , mühendislik ve program yönetimi pozisyonlarında bir dizi düzenledi 727'den 777'ye tüm projelerde bir şekilde parmağı bulunan alan, 2001 yılından 2006 yılına kadar boeingde birçok farklı pozisyonlarında çalışmıştır.

4 Ford Motor Company Alan Mulally Eylül Haziran 2014 arası şirketin Yönetim Kurulu üyesi Ford Motor Company'nin Başkanı ve CEO'su olarak görev yapan kişidir. Mulally Eylül 2006'da Ford’a katıldı ve dünyanın önde gelen otomobil firmalarından biri haline Ford'un dönüşümünü sağladı.

5 O şirketin tüm paydaşlar için karlı büyümeyi zorlayıcı bir vizyon olarak gördü , kapsamlı bir strateji ve Tek Ford planının acımasız uygulanmasına ilişkin birlikte çalışan Ford ekibine rehberlikte bulundu. Bir Ford planı , araçların tam bir aile ile bütün pazarlarda müşterilerine hizmet vermesine odaklanır .küçük , orta ve büyük ; Arabalar , kamyonlar - öncü kalite, yakıt verimliliği , güvenlik, akıllı tasarım ve değer gibi kavramları ön planda tutmuştur. Mulally ihracatını artırmak ve yeni pazarlara girmek için şirketleri teşvik etmek ihracatı geliştirme ve ihracat yolları üzerinde Barack Obama görüşmüş Cumhurbaşkanlığı İhracat Konseyi 2010 yılında kurulmuş ve burada görev yapmıştır.

6 Daha önce Washington Rekabet Kurulu eş başkanı olarak ve NASA danışma kurullarında görev yapmıştır, University of Washington, University of Kansas ,ve ABD Hava Kuvvetleri Bilimsel Danışma Kurulunda görev yapmıştır. ABD Ulusal Akademisi üyesi ve İngiltere'nin Kraliyet Akademisi üyesidir . Aynı zamanda Havacılık ve Uzay ( AIAA ) başkanı olarak görev yapmış ve Vakıf eski başkanıdır. Ayrıca, Mulally Havacılık ve Uzay Sanayi Derneği Yönetim Kurulu geçmiş başkanı olarak görev yapmıştır. .

7 One team; Otomotiv liderliği için küresel girişim olarak birlikte çalışan insanları bir arada tutmaktır. One plan ;Geçerli talebin bir değişen modeli olarak agresif ve kârlı çalışmasına yeniden yapılandırma,Yeni müşterilerin istedi ürün ve değer gelişimini hızlandırmak one ford mission

8 Planları finanse ve bilanço bazında geliştirmek birlikte etkili bir takım çalışması oluşturmak.
One goal; Kârlı büyümeyi sağlayan heyecan verici canlı ford yaratmak.

9 Liderliği Mulally ford'un başındayken ilk yaptığı iş ofiste altında kim varsa hepsini toplayıp konuşma yapmak olur. karızmasıyla herkesi hayran bıraksa da coğu yönetici onun kısa süre sonra bıkıp görevi bırakacağını düsünmektedir. mulally ford'un binasına 5 dakika mesafede bir ev tutar ve her gün sabah 5:30'dan akşam 10:30'a kadar şirkette kalır ve şirketin her türlu dökümanını didik didik eder.

10 Kendisi haftaici haftasonu demeden surekli calismaya ve sirketi kurtarmak icin ugrasmaya baslar. sirketin parasi tukenip iflas noktasina gelince devletten para almak yerine sirketin logosunu 25 milyar dolara ipotek altina aldirip bu parayla sirketi neredeyse sifirdan kurup yeniden diriltir. Mulally yaptigi hamlelerle kisa zamanda yilda 12 milyar dolar zarar eden sirketi yilda 5-6 milyar dolar kar eden bir sirket haline getirdi.

11 Ford’un CEO’su kazançta lider Hürriyet
ABD’li Ford’un Başkanı ve CEO’su Alan Mulally otomobil dünyasında 2011 yılı gelir liginin şampiyonu oldu. Yıllık kazancını 29.5 milyon dolar seviyesine taşıyarak liderlik koltuğuna oturan Mulally’nin bu yıl 30 milyon dolarlık gelir rakamını rahat aşacağı öngörülüyor. Ford CEO’su bu rakamla birlikte Walt Disney ve IBM gibi şirketlerin CEO’ların kazançlarını yakalamış oldu.

12 64 bin çalışanlı 66 yıllık otomobil devi Ford, 2011 öncesi üç yıllık dönemde büyük zarar yazmıştı. 2011’le birlikte şirketin karlılık rakamı 8.8 milyar doları bulmuştu

13 Google yönetim kurulunun yeni üyesi
Ford’un zirvesinde tam sekiz yıl CEO görevi yürüten Alan Mulally’i Google yönetim kuruluna kattı. İsmi bir dönem Microsoft’ta Steve Ballmer’ın yerini alacağı iddia edilen eski Ford CEO’su Alan Mulally, 15 Temmuz’da Google’daki görevine resmen başladı. Yapılan açıklamada Mulally’nin denetleme komitesinde görev yapacağı ifade edildi. Hem Google hem de Mulally yaptıkları açıklamalarda memnuniyetlerini dile getirirken, Mulally’in otomotiv endüstrisindeki başarısının özellikle Android’in arabalarda kullanılması (Android Auto) sürecine önemli katkı sağlayacağı iddia ediliyor. 


"ALAN MULALLY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları