Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GİRİŞİMCİLİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GİRİŞİMCİLİK."— Sunum transkripti:

1 GİRİŞİMCİLİK

2 GİRİŞİMCİLİĞİN TANIMI
En genel ifade ile girişimci, kar amacıyla riski üzerine alan kişi olarak tanımlanabilir. Girişimci, mal ve hizmet üretimi yapabilmek için, üretim öğelerini en iyi koşullar altında bir araya getiren kişidir. Riski üzerine alarak, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, üretim öğelerinin alımını yapar. Girişimcilik için en temel 3 faktör; yetenek, cesaret ve bilgidir.

3 GİRİŞİMCİLİĞİN ÖNEMİ İşsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ayrıca ekonomik büyümenin önemli bileşenidir. Girişimci, ekonomik kaynakların düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarılma sürecinde baş aktördür, çünkü üretim kaynaklarını yeni bir tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Ayrıca kullanılmakta olan üretim araçlarının ve mevcut girdilerinin değişik şekillerde kullanımı ile üretimi artırır. Girişimci toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür. Girişimci yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulanmasını hızlandırır. Teknolojileri kullanan sektörlerde verimliliği artırır ve hızla büyüyen sektörler yarattığı için ekonomik büyümeyi hızlandırır.

4 GİRİŞİMCİLERİN ÖZELLİKLERİ
Kendine güven duyan, aynı zamanda güvenilen biridir. Geri adım atabilen ve yeniden başlayabilendir. Sonuçları değerlendirir. Mesleki riskleri üstlenir. Yaratıcıdır. Cesaretli olur. Bireysel ve aynı zamanda da toplumsal olandır. İyimser ve fikir sahibidir. Sürükleyici ve güdüleyicidir. Başarı için yönlenmiş olandır. Fırsatlardan yararlanabilen. Yeniliklere açıktır. İşini seven birisidir.

5 GİRİŞİMCİ VE YÖNETİCİ FARKLARI
Organize edici ve kurucudur! Kar elde etmeye çalışır! Hayalcidir! Uzun vadeli stratejik düşünce yapısına sahiptir! Başarı peşindedir ve orta düzeyde risk alır! Emir vericidir! Otoritesini paylaşmaz! Geleceği konusunda kaygılar taşımaz, rahattır! Yönetici Eğitici ve koruyucu bir özelliği vardır! Emeği karşılığında kardan pay alır! Akılcıdır! Orta vadeli operasyonel düşünce yapısına sahiptir! Güç arayışı içindedir ve bireysel düzeyde risk almaktan kaçınır! Emir verici ve alıcıdır! Otoriteyi paylaşıcı ve aynı zamanda devredicidir! Geleceği konusunda kaygılar taşır.

6 SORULAR GİRİŞİMCİ VE YÖNETİCİ FARKLARI NELERDİR?
GİRİŞİMCİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?


"GİRİŞİMCİLİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları