Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş."— Sunum transkripti:

1

2  Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş hazırlamalısınız.  Başvurulan işe özel öz geçmiş hazırlamak çok önemlidir.  Kariyerinizde veya daha önce yaptığınız işlerden örnekler verirken başvurduğunuz görev ile ilgili özelliklerinizi mutlaka belirtmelisiniz.

3  On yazıda bu işe ihtiyacım var gibi söylemler olmamalıdır.  Ön yazınızda profesyonel olduğunuzu gösteren, öz geçmişinizi inceleyecek departmana istinaden birkaç kelime olmalıdır.  İş başvurularında genelde kariyer uzmanları, her yere öz geçmiş yollayan insanları gerilere alırlar.  Çünkü genelde bu tarz Cv’ler, ya tutarsa mantığı ile yollanır. Bu da bir ciddiyetsizlik olarak algılanılır.

4

5 - Ön mektubunuzu gönderdiğiniz hedef okuyucuya ve sektöre göre özelleştirin. - Başvurduğunuz şirketin size neler katabileceğinden çok, sizin onlara neler katabileceğinizden bahsedin. - Genel anlamda, hem eski işyerlerini hem de yaşamınız hakkında herhangi bir negatif olaydan bahsetmeyin -Anlatmak istediğiniz konunun etrafında dolaşarak anlatmayın, kısa ve öz biçimde anlatmaya çalışın -Mektubu bir sayfadan fazla uzatmayın.

6 Sayın İlgili, Kariyer.net’te yayınlanan “Tanıtım ve Satış Sorumlusu” pozisyonunuzla ilgileniyorum. Özgeçmişimin, yeteneklerimin iş tanımınıza ve şirketiniz bakış açısına uygun olduğunu düşünüyorum. İş için istediğiniz şartlar: Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun, MS Office uygulamalarına hakim, Tercihen iyi derecede İngilizce bilen, Seyahat engeli olmayan, Sürücü belgesine ve aktif sürüş deneyimine sahip, Erkek adaylar için askerliğini yapmış, İlaç sektöründe tıbbi mümessillik deneyimi olmayan Benim özelliklerim: Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Üç yıl halkla ilişkiler asistanı olarak çalıştığım dönemde MS Office ekipmanlarından Excel, Power Point, Word uygulamalarını yoğun olarak kullandım. Beş yıldır aktif olarak araba kullanıyorum. Ortaokul eğitimimden başlayarak İngilizce eğitim aldım, akıcı bir şekilde İngilizce kullanabilirim. Özgeçmişim ve önyazımla ilgilendiğiniz için teşekkürler. Yüz yüze mülakata katılarak iş ve işin becerilerime uygunluğu hakkında detaylı konuşmayı çok isterim. Teşekkür ederim, Ad, Soyad ve İmza

7

8  İş görüşmesine çağrıldığınızda, mutlaka çağrıldığınız firma ve pozisyon ile ilgili araştırma yapın.  Firmanın nasıl çalıştığı ve hakkında edineceğiniz bilgiler, görüşmenizin çok iyi geçmesini sağlar.  Başvurduğunuz pozisyonun neler yapması gerektiğini bilmeniz iş başvurusunda size artı puan mutlaka kazandıracaktır.  Her mülakatta gelebilecek klasik soruların yanıtlarını mülakat öncesinde mutlaka kafanızda tasarlayın. Güçlü ve zayıf yönleriniz neler? Kariyer hedefiniz nedir? Sizi arkadaşlarınıza sorsak bize sizin hakkınızda neler anlatırlar? Sizi neden tercih etmeliyim? gibi.  Dış görünüşünüz, karşınızdaki insanın sizin hakkınızdaki izlenimlerinin %55'ini oluşturur. O yuzden is gorusmesine giderken tertipli bir sekilde gidilmesi ilk izlenim icin onemlidir.

9  Pozitif bir başlangıç için mülakatı yapan kişinin eli uygun biçimde sıkılmalı ve abartılı olmayacak şekilde gülümsenmelidir.  İkram edilse dahi sigara içilmemelidir.  Cep telefonu görüşme esnasında mutlaka kapalı tutulmalıdır.  Mülakat sırasında saate kesinlikle bakılmamalıdır.  Mülakatı yapan kişi konuyu açmadan pozisyonun maddi imkanları gündeme getirilmemelidir.

10  Daima göz teması sağlanmalıdır.  Dürüst olunmalı ve sorulan sorunun cevabı bilinmiyorsa "bilmiyorum" demekten çekinilmemelidir.  Başvurulan işe istekli olunduğu mümkün olduğu oranda gösterilmelidir.  Kariyeriniz ile ilgili bilgi saklamaktan ve yanıltıcı bilgi vermekten kaçınılmalıdır.  Beden dilinizin sizi olumsuz yönde ele verebileceğini düşünerek el kol hareketlerine, nasıl oturulduğuna ve hareketlere dikkat edilmeli "kendine güvenli" bir imaj çizilebilmelidir.

11 En Çok Kullanılan Kariyer Siteleri -Kariyer.net -Yenibiris.com -Linkedin.com -Secretcv.com -Kariyergenc.com -İskur.gov.tr -Eleman.net -İsbul.net -İnsankaynakları.com

12

13 NERIMAN YIGITHAN – 143367 FATMA AKIN - 141275


" Öncelikle iş başvurusu yaparken nasıl bir işte çalışmak istediğinize karar vermelisiniz.  Bu işle ilgili bilgi sahibi olmalı ve ona göre bir öz geçmiş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları