Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş."— Sunum transkripti:

1

2  Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş

3  Genel Bakış Giriş

4 Genel Bakış Eksper abcd http://79.99.176.180:8080/ecm/f?p=109

5 Genel Bakış  Ataması Tarafınıza Yapılan Dosyaları Bu Ekran Üzerinden Takip Edebilirsiniz,  Rapor Tip Sütunundan Açık ve Kapalı olan Dosyaları görebilirsiniz.  Kesin Rapor Olarak Kaydettiğiniz Dosyalar Dışında Tüm Dosyalar Üzerinde İşlem Yapma Yetkiniz Bulunmaktadır,  Dosya İçine Girmek İçin Edit Simgesi Seçilir,

6 Genel Bakış / Genel Bilgiler  Bölümler içindeki her bir başlık için açıklama kutucukları mevcut olup, başlığın üzerine tıklandığında açıklama ekrana gelmektedir.

7 Genel Bakış / Genel Bilgiler  Hasarın Hangi Tarihte Meydana Geldiği, Sigorta Şirketine Hasarın Ne Zaman İhbar Edildiği,  Hasar İhbarının Kim tarafından Yapıldığı,Riziko Adres ve İletişim Bilgileri,  Dosya Sorumlusunun Kim Olduğuna İlişkin Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır.

8 Genel Bakış / Poliçe Bilgileri  Poliçeye İlişkin Temel Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır;  Poliçe Teminat Bedelleri  Önceki Hasarlar  Acente Adres ve Telefon Bilgisi  Sigortalı Ad Soyadı, TC / Vergi No  Poliçe Riziko Adresi Bilgilerine Ulaşabilirsiniz

9 Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları  Eksik / Aşkın Sigorta Değerlendirmesinin Yapıldığı Alandır.  Hasar Gören Her Bir Teminat Tipi İçin Ayrı Kayıt Açılmalıdır.

10 Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları  Bu Alanların Mümkün Olduğunca Eksiksiz Olarak Doldurulması Önem Arz Etmektedir.  Yaptığınız Tespitler Doğrultusunda Teknik Departmanlarımıza ve Acentelerimize Otomatik Olarak Geri Bildirimde Bulunulacaktır.

11 Genel Bakış / Sunum  Hasara İlişkin Genel Değerlendirme Bu Alana Yazılır

12 Genel Bakış / Taraflar  Sigortalı ve Mağdur Bilgilerinin Yazıldığı Alandır,  Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

13 Genel Bakış / Taraflar  Sigortalı ve Mağdurlar için;  Ad Soyad,  TC / Vergi No,  IBAN,  Telefon ve Mail adresleri için alan bulunmaktadır.  Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

14 Genel Bakış / Beyan  “Beyan” Bölümü Hasara ilişkin olarak size iletilen yazılı yada sözlü beyanın eklendiği,  Buna karşılık olarak “Hasar Oluş Açıklama” ise Sizin Tespitinizin Ne olduğun Açıklandığı Bir Alandır.

15 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Hasar İşlemleri Zarar Hesaplamasının Yapıldığı Alandır,  Her Bir Hasar (Dahili Su, Sel vb) İçin Yeni Bir Kayıt Açılmalıdır.

16 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Riziko / Sigorta Konuları Bölümünde Eksik/Aşkın Sigorta Tespiti İçin Açtığınız Her Bir Kayıt Hasar İşlemleri Alanına Yansımaktadır,

17 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Tespit Ettiğiniz Hasar Sebebi Seçilir.  Kayıt Tuşu Seçilerek İlgili Hasar Gören Teminat Tipi ve Hasar Sebebi İçin Bir Kayıt Oluşturulur.  Sonrasında Yeni İşlem Seçilir ve Her Bir Hasar Gören Kıymet İçin Giriş Yapılır

18 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Açtığınız Kaydın Girişi Talep ve Tespit Bölümlerine Yapılır ve Kayıt Edilir.

19 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Yapmış olduğunuz kayıt İşlemler Bölümüne Yansımaktadır.  Hasarın Teminatta Olup Olmadığına İlişkin Giriş Yapılarak Tüm işlemler Kayıt Edilir.

20 Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Yapılan Tüm Hasar Hesaplamasının Yansıması Yukarıdaki Gibi Olmaktadır.

21 Genel Bakış / Sorular  Yapmış Olduğunuz Tespitler Doğrultusunda; Risk değerlendirmesi, Rücu Durumu, Asistan Firma Uygulaması vb. konulara İlişkin Değerlendirmelerinizi Ekleyebileceğiniz; Evet/Hayır Sorularının Yer Aldığı Bölümdür.

22 Genel Bakış / Belgeler  Evrak Taleplerinin ve Gelen Evrak Girişlerinin Yapıldığı Alandır.  Rapor Yazımı Aşamasından Beklenen Eksik Evraklar İçin Mutlaka Kayıt Açılması Gereklidir.  Açmış Olduğunuz Kayıtlar Yoluyla Eksik Evrakların Acentelerimiz Üzerinden Temin Edilmesine Çalışılacaktır.

23 Genel Bakış / Belgeler  Belge Tipi,  Evrakın Asıl Yada Suret Olduğu,  Belgenin Tarihi Bölümünden Belgenin Tanzim Edildiği Tarih Seçilebilmekte,  Belgeyi Sizin Talep Ettiğiniz ve Size Ulaştığı Tarih Seçilebilmekte  Evraka Ek Numarası Verilmekte Evraka İlişkin Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Olmaktadır,  Hasar Resimleri Uygun Şekilde Kaydedilmesi Durumunda Otomatik Olarak Rapor İçine Eklenmektedir.(Sonraki Bölümde Açıklanacaktır)

24 Genel Bakış / Sonuçlar  Rapor Numaranız ve Uygun Rapor Tipinin Seçilmesi Sonrası Kaydet Seçeneğini Seçmeniz Gereklidir.  Sonuçlar Bölümü Hasara İlişkin Nihai Değerlendirmelerinizin Ekleneceği Alandır. 2014/Y/12

25 Genel Bakış / Ekspertiz Masrafları  Ekspertiz ve Masraf Ücret Talebinizin Girileceği Alandır.

26 Genel Bakış / Çalışma Tablosu  Ekspertiz Detayının Girileceği Alandır

27  Ön Rapor Yazımı Giriş

28 Ön Rapor Yazımı  Hasar Tarihi,  Tahmini Muallak Tutar,  Muallak Açıklama,  Ekspertiz Tarihi Alanları girilerek,  Kaydet butonu seçilir 500 Üst katkaynaklı olarak salon tavan boyası hasarlı

29 Ön Rapor Yazımı  Ekspertiz Yapılan Adres Poliçe Adresinden Farklı İse Gerekli Düzeltme Yapılır ve Kayıt Edilir. Arif Ay Tatlısu Ümraniye

30 Ön Rapor Yazımı  Ekspertiz sonrasında sigortalıdan beklenen evraklar için sistem üzerinde giriş yapılır.

31 Ön Rapor Yazımı  Sigortalıdan talep edilen evrak “Belge Tip” bölümünden seçilerek, evrakın talep edildiği tarih seçilip kayıt edilir.  Kayıt sonrası talep edilen evrak için ekranın alt bölümünde kayıt açılacaktır.

32 Ön Rapor Yazımı  Sigortalıdan talep edilen evrakların genel görüntüsü aşağıdaki gibidir.  Evrak size ulaştığında ise ilgili evrak seçilip programa yüklenir ve geliş tarihi seçilir.

33 Ön Rapor Yazımı  Ön Raporun son aşaması Rapor numarasının eklenmesi ve Rapor tipinin Ön Rapor olarak seçilip Kayıt edilmedir. 2014/Y/12

34 Ön Rapor Yazımı  Kayıt sonrası ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. “Rapor Tip” artık Ön Rapor olarak görülmektedir.

35  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Detaylı İnceleme

36  Detaylı Bakış Riziko Sigorta Konuları Detaylı İnceleme

37 Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları  Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Sigorta Teminatına Uygun Olarak Kayıt Oluşturulmalıdır.

38 Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları  Riziko Tip İçin 15 Ayrı Seçenek Mevcut Olup Uygun olan Seçilmelidir  Bir Sonraki Aşamada Riziko Ad Bölümü Doldurulur. Uygun Bir Riziko Ad Tespitiniz Olmaz İse Riziko Tip Bölümünde Yapmış Olduğunuz Seçim Manuel Olarak Bu Alana Yazılır Forklift 90.000 110.000 % 18 Oranında eksik sigorta mevcuttur  Sigorta Bedel/Değer Değerlendirmesi Yazılır Crown 1.5 TSP 2010 1A362216  Rizikonun Özellikleri Eklenerek. Girilen Bilgiler Kayıt Edilir.

39  Detaylı İnceleme Hasar İşlemleri Detaylı İnceleme

40 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri – İşlem Tanım

41 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet  Seylap Hasarı Olması Durumunda; Poliçe Şartı Gereği Teminat Bedelinin % si Üzerinden,  Yada Sabit Bir Tutar Üzerinden Muafiyet Uygulanması Gerekebilmektedir

42 Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet  Muafiyeti Hasar Tutarı Üzerinden % Olarak Hesaplamanız Mümkündür,  Son Olarak Kötü Niyetli Hareketler İçinde Muafiyet Hesaplaması Yapılabilmektedir,

43  Detaylı İnceleme Belgeler Detaylı İnceleme

44 Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum  Hasar Evraklarını Programa Yüklerken “Belge Yorum/Saptamalar” Bölümünü Doldurmanız Durumunda Bu Alanda Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Haline Gelmektedir. 29/08/2014 30/12/2014 Meteoroloji Raporu 1 24-25.08.2014 tarihinde Babaeski’de saat 18.30 ile 01.30 da yağan şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar nedeni ile bazı işyerlerini su basmış ve bir çok evin çatısı uçmuştur.  Bu Şekilde Giriş Yapılması Durumunda Programa Yansıması Şu Şekildedir.

45 Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum

46 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları  Hasar Fotoğrafları Programımızda Raporun Bir Parçası Haline Getirilerek Yüklenebilmektedir.  Bu Amaçla Belge Tip Bölümünden Hasar Fotoğraflarının Seçilmesi ve Basım Ebat Tipinin Boş Bırakılması yada Küçük Olarak Seçilmesi Gereklidir.

47 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları  Fotoğraflar yüklendikten sonra Her Bir Fotoğraf İçin Diğer Belgeler Bölümünde Kayıt Açılmaktadır.  Bu Şekilde Yüklenen Fotoğraflar Raporun Bir Parçası Olmaktadır.

48 Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları

49


" Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları