Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU
MİCROSOFT EXCEL Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU

2 EXCELDE; Excelde 256 adet sütun 65536 adet satır bulunmaktadır.
Excelde sütunların üzerinde harf, satır başlarında ise rakam vardır. Satır ve sütunun birleştiği yere hücre denir. Excel’in uzantısı xls ya da xlsx dir. Excelde formül yazarken mutlaka eşittir (=) işareti konularak formül yazılmalıdır. Formülü yazdıktan sonra ENTER tuşu ile formülü uygulayabilirsiniz.

3 : ve ; farkı nedir? : iki nokta, belirtilen hücre aralığındaki değerler demektir. A1:A10 ifadesi A1 ile A10 arasındaki değerleri temsil eder. A1,A2,A3,A4,A5,A6,A7,A8,A9,A10 ; noktalı virgül sadece belirtilen hücredeki değerler demektir. A1;A10 ifadesi sadece A1 ve A10’un içerisindeki değeri temsil eder. A1,A10 : ve ; formüllerle birlikte kullanılır.

4 TOPLA FONKSİYONU Bu komut belirtilen aralıklardaki sayıları toplamak için kullanılır. Yazılışı: =Topla(Aralık) =Topla(A1:A10) -> A1 ile A10 arasındaki sayıları toplar. =Topla(A1;A10) -> Sadece A1 ile A10 hücresinde bulunan sayıları toplar.

5 FORMÜL ÇOĞALTMA Normalde Excel’in mouse işareti beyaz kalın bir artı işaretidir. Seçili olan hücrenin sağ alt köşesinde küçük bir kare vardır. Onun üzerine mouse ile gelindiğinde artı işareti siyah ince bir artı şeklini alır. Bu şekilde mousenin sol tuşu basılı tutularak aşağı hücrelere sürüklenirse, formül ya da sayı, metin çoğaltılmış olur. Seçili hücre Küçük kare ile hücre içindeki değerler çoğaltılır.

6 ÇARPIM FONKSİYONU Belirtilen aralıktaki sayıları çarpmak için kullanılır. Yazılışı: =Çarpım(Aralık) =Çarpım(B2:B4)-> B2 ile B4 arasında bulunan sayılar çarpar. =Çarpım(B2;B4)-> Sadece B2 ile B4 hücresinde bulunan sayıları çarpar.

7 ÖRNEK Aşağıdaki gibi bir formülde hangi hücreler toplanır, bakalım.
=Topla(A4:C8) ->Bu formül A4 ile C8 arasındaki sayıları toplar. Yanda Görüldüğü gibi sayılar bulunmaktadır. Böyle bir formülde, başlangıç sayısına ve bitiş sayısına bakarız. A4 den başlamış, C8 de başlamış… Yani A4,A5,A6,A7,A8 B sütununda da aynı hücreler ve C sütununda da aynı hücreler alınır. Buna göre sonuç 54 çıkacaktır.

8 ORTALAMA FONKSİYONU Belirtilen aralıktaki sayıları toplayıp, kaç sayı toplamış ise o sayıya böler. Yazılışı: =Ortalama(Aralık) =Ortalama(B2:D2) =Ortalama(B2;D2)

9 MAK FONKSİYONU Belirtilen bir aralıktaki sayıların en yüksek olanını verir. Yazılışı: =Mak(Aralık) =Mak(A2:C30)  A2 den C30’da kadar olan sayılardan en büyük sayıyı verir. =Mak(A2;A30)  A2 ya da A30 en büyük sayıdır.

10 MIN FONKSİYONU Belirtilen bir aralıktaki sayıların en düşük olanını verir. Yazılışı: =Min(Aralık) =Min(A2:C30) =Min(A2;A30)

11 TEŞEKKÜRLER


"Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları