Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARI VE MOTİVASYON BAŞARI NEDİR?  Zengin olmak mı ?  Popüler olmak mı ?  Taktir edilmek mi ?  Lider olmak mı ?  Sevilmek mi ? aygı görmek mi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARI VE MOTİVASYON BAŞARI NEDİR?  Zengin olmak mı ?  Popüler olmak mı ?  Taktir edilmek mi ?  Lider olmak mı ?  Sevilmek mi ? aygı görmek mi."— Sunum transkripti:

1

2 BAŞARI VE MOTİVASYON

3 BAŞARI NEDİR?

4  Zengin olmak mı ?  Popüler olmak mı ?  Taktir edilmek mi ?  Lider olmak mı ?  Sevilmek mi ? aygı görmek mi ?

5 Başarıyı Etkileyen Faktörler

6  Zorluklar, zamanında yapmamız gerekipte yapmadığımız kolay şeylerin birikiminden oluşur. Henry Ford  Başarı azim gerektirir, azim ise irade. Bazı hedefler, başarısız olmaya da değer. Gerçek başarı,başarısız olma korkusnu yenebilmektir. P.Sweeney

7 Başarımızın önündeki engel koşullara bağımlı kalmaktır. Bir ağaca çıkmanın iki yolu vardır. 1.Yol : Ağaca merdiveni dayarsınız ve çıkarsınız. 2.Yol : Geçersiniz bir fidanın üzerine oturursunuz, onun ağaç olmasını beklersiniz.

8  Üniversiteyi 6 ayda terk etti, evin garajında kurduğu şirketle efsane oldu: Steave Jobs’un hikayesi…  Hakkari sokaklarında kurduğu hayalinin peşinden koşup dünyada 8 milyon kişiye Anadolu Ateşi’ni izleten Mustafa Erdoğan’ın öyküsü ve başarı önerileri…  Bir gün birinden dayak yedi, dünyaya dövüş sanatını öğretti: Bruce Lee’nin hayatı ve başarı önerileri Türkçede ilk defa.  2.5 yaşında babasını kaybetti, sisteme inat dershaneye gitmeden Boğaziçi’ni kazandı: Teoman’ın azimli yüzü…  Orta okulu bile olmayan bir yerde doğup, 70’e yakın şubesi olan 20 den fazla eğitim kurumunun sahibi olan Fethi Şimşek nasıl başardı?

9  FİLLER NASIL EĞİTİLİR? Filler daha yavruyken, kalın bir zincirle bacağından bir direğe bağlanır. Önceleri hayvan kaçmaya çalışır ama ne kadar uğraşırsa uğraşsın ne zinciri koparabilir ne de direği yerinden oynatabilir. Fil yavrusu ayağında zincirle büyür ve kaçamayacağını kabullenir. Özgürlük kavramını yitirir.

10  İşte bu noktada ayağındaki zincir çözülür ve yerine konulan ince bir halatla birkaç santimetre boyunda tahtadan bir çubuğa bağlanır. Fil, bu koşullarda kolaylıkla kaçabilecek olmasına rağmen olduğu yerde kalır. Çünkü hâlâ var olduğunu sandığı zincirini asla kıramayacağına inanır. Fil büyüyünce ipten kurtarılır. Ama artık o alanın dışına çıkamayacağını öğrenmişti

11  Çaresizlik öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Sende sandığından fazlası var! Gelebileceğin en iyi yerde değilsin. Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur. Rüzgârı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren! Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık. Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var. Her şey seninle başlar! Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın. Hayatta ya tozu dumana katarsın, Ya da tozu dumanı yutarsın. Seçim senin!

12  Kaygı, kişinin bir uyaranla karşı karşıya kaldığında yaşadığı, bedensel, duygusal ve zihinsel değişimlerle kendini gösteren bir uyarılmışlık durumudur.

13

14

15  Hedef belirleme  Plân yapma  İyi bir ortam oluşturma  Verimli çalışma yollarını öğrenme  Motivasyonu sağlama

16  Yapacağınız Programı Öğretmen ve Ailenizle Birlikte Belirleyin; plana uymak için onlardan yardım alın.  Odanızda Mutlaka Bir Saat Bulundurun Çalışacağınız Süre İçin !.  Çalışma Odanızı, Masanızı Ve Kütüphanenizi Düzenleyin.  (Eski Kitap Ve Oyuncakları, Posterleri Kaldırın, Kitapları Sıraya Koyun,  Araç Gereçleri hazır bulundurun.)

17  Çalışma Odasında Mutlaka Bir Pano Bulundurun. Bu Panoya Ders Programını, Sınav Tarihlerini, Tatilleri Veya Sizin İçin Özel Olan Bilgileri Asın.  Ders Çalışırken Cep Telefonunuz, Televizyonunuz, Bilgisayarınız ya da Müzik Açık Olmamalı…

18  Ders çalışma programında Zaman Zaman Aksamalar olabilir; Planınız Esnek Olsun… Kaydırma Yapabilirsiniz…  Uyku Saatleriniz Düzenli Olsun; Yeteri Kadar Dinlenmeye de Zaman Ayırmalısınız!  Beslenmenize dikkat edin; Yeterli; Özellikle Dengeli Beslenmelisiniz.  Ders Çalışmak Başlangıçta Sıkıcı Gelebilir; Ancak Hedef Belirleyin, Heyecan Taşıyın. Sizin yerinize Başkası çalışmayacak ve SINAVA SİZ GİRECEKSİNİZ, BAŞKASI DEĞİL!  Zamanla Ders Çalışmak ve Test Çözmek Bir Antrenman Haline  Gelecek ve Çalışmaktan Zevk Almaya Başlayacaksınız

19 Hareketlerimizin kaynağı Güdüleme (Motivasyon)

20 İnsanı ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçiren itici güce motivasyon denir.

21 Motivasyon, “Zihinsel olarak nereye gideceğinizi, ne yapacağınızı ve nasıl bir yaşam elde edeceğinizi oluşturmak ve kavramaktır. Yani bilinçli bir şekilde karar vermek ve uygulamaktır. Bu mantıkla yola çıkan kişi zihinsel olarak verdiği kararı harekete geçirmek için mücadele etme olayıdır.”. “Bireyin harekete geçmesi için etkilenmesi ve isteklendirilmesi süreci”

22 Motivasyon İçsel kaynaklar Dış kaynaklar Dürtüler Dış uyaranlar Biyolojik ihtiyaçlar (yemek, su, kan şekeri vs.) Güdüler

23 BİRİNCİL VE İKİNCİL GÜDÜLER Birincil Güdüler: Biyolojik temeli olan dürtülere dayanan güdülerdir. Hedefleri doğuştandır.(açlık, susuzluk, cinsellik, analık güdüleri,öğrenilmemiş güdüler) İkincil Güdüler (Sosyal Güdüler):Psikolojik ve sosyal temellidir. Bu güdüler öğrenilmiş veya öğrenilmemiş olabilirler. (sevecenlik ve birlikte olma isteği, sosyal onay, kendilik değeri ve başarı)

24 Başarılı insanlar çoğu kez amaçlarını belirleyerek motive olurlar.Başarılı olmak isteniyorsa nereye gidildiği ve ne yapmak istenildiği bilinmelidir. İlerlemek isteyen bir kişi ulaşmayı arzuladığı bazı hedefler belirler. Bu hedefler doğrultusunda yeteneklerini geliştirdikçe bu hedeflere doğru ulaşmaya çalışır.

25 inanmak Gizil yeteneklerini keşfetmek özgüven

26 AİLE ARKADAŞLAR ÇEVRE

27 1.ÇALIŞMA İSTEKSİZLİĞİ 2.KENDİNE GÜVENMEME 3.UMUTSUZLUĞA KAPILMA

28 Kişinin Önündeki En Büyük Engel KENDİSİDİR

29 Motivasyon Teknikleri  Hayatta ne yapmak istediğinizi belirleyin. Tutkularınızı, yeteneklerinizi, kapasitenizi tanıyın.  Olumsuz alışkanlıklarınızı yenmeyi öğrenin.  Her gün kendinize bir hedef (parçası) belirleyin. Uzun ve kısa vadeli planlarınız olsun. Rüyalarınız ve arzularınız olsun.

30  Stresi atmayı, sakin düşünme ve hareket etmeyi öğrenin. Stres düşürme teknikleri öğrenin. Düğmeye ne zaman basacağınızı bilin.  Her günkü hayatınız anlamlı ve neşeli olsun.  İlham kaynaklarınız olsun. Hayal gücünüzü ve rüyalarınızı asla öldürmeyin. En önemli motivasyon güçleri onlardır.  Hayatınızda hedef koymayı ve onlara ulaşmayı bilin.  Enerji ve güç artırmayı bilin. Olumsuz havadan hemen kurtulmayı öğrenin.

31 UNUTMA!!! HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR

32 HAYATTA BAŞARILAR  REHBER ÖĞRETMEN :  ÇİĞDEM AKKUŞ


"BAŞARI VE MOTİVASYON BAŞARI NEDİR?  Zengin olmak mı ?  Popüler olmak mı ?  Taktir edilmek mi ?  Lider olmak mı ?  Sevilmek mi ? aygı görmek mi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları