Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI"— Sunum transkripti:

1 FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI

2 Çalışma Öncesi Yapılacak İşlemler
Tezgahın çalışmaya uygun olup olmadığını kontrol ediniz. Tablayı enine boyuna ve yukarı aşağı hareket ettirerek çalıp çalışmadığını kontrol ediniz. Yapılacak iş ve işleme göre freze çakısının seçimini yapınız.

3 Tabla ve bağlama aparatını temiz bir bezle siliniz.
İşleyeceğiniz parçayı hassas olarak sıkı bir şekilde bağlayınız. İş parçası bağlama sırasında altlık kullanılması halinde, altlıklarda çapak-talaş bulunmamasına dikkat ediniz.

4 Yapacağınız çalışmaya ve freze çakısına göre uygun dönme sayısını seçerek gerekli ayarlamaları seçerek gerekli ayarlamaları yapınız. Freze çakısının dönüş yönüne dikkat ediniz. Parçayı çakıya yaklaştırarak uygun talaş derinliği veriniz. Tezgahınızı çalıştırarak işlemeye başlayınız.

5 Çalışma Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar
Çalışma sırasında tezgahın zorlanma durumunda talaş derinliğini azaltınız. Gerekli durumlarda freze çakısının ısınarak özelliğini kaybetmemesi için uygun soğutma sıvısı kullanınız. İşlem sırasında kalkan talaşları iş parçası üzerinden uzaklaştırmak için hava tabancası kullanınız. Çalışma esnasında bu işlemi yapmak için kesinlikle bez veya üstüpü kullanmayınız.

6 Tezgah çalışır durumda iken iş parçası üzerinde ölçü kontrol çalışması yapmayınız. Bu işlem için tezgahı mutlaka durdurunuz. Ölçü ve kontrol aletlerini tezgah üzerinde bırakmayınız. Çalışma sırasında iş parçasının fırlama, freze çakısının kırılma ihtimalini göz önünde bulundurarak tedbirli olunuz.

7 İşlem devam ederken iş parçasına iyice yaklaşarak gözle kontrol etmeyiniz. Gerekli durumlarda koruyucu gözlük kullanınız. İşlem için sıra bekleyen parçaları tabla üzerinde tutmayınız. Gerek görüldüğünde tezgahı durdurarak temizlik işlemin yapınız. Makina topraklamalarının yapılması gerekmektedir.

8 Çalışma Sonrası Yapılacak İşlemler
Tezgahı durdurunuz. İş parçasını tezgahtan sökünüz. Ölçü ve kontrol aletlerini temizleyerek yerlerine koyunuz. Tezgahta daha sonra çalışma yapılmayacak ise temizleyiniz.

9 Temizlik sırasında ıslanan kısımları üstüpü ile kurulayınız.
Yağlanması gerekli kısımları (kızakları) paslanmayı önlemek için yağlayınız. Yağlama sırasında olası dökülmelere karşı temizleme talimatına uyulacaktır. Tezgahın yağsız kalmaması için periyodik zamanlarda yağ seviye kontrolü yapınız. Çalışmanız sonuçlanmış ise atölyeyi terk etme durumunda ANA ŞALTERİ kapatmayı unutmayınız.


"FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları