Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ

2 Yeni Doğan Bebek Kaç Kilo Olmalıdır?
Yeni doğan bebeğin ortalama ağırlığı mg olarak kabul edilir. Normal bebeklerin &95 i 2500 ile 4250 mg arasında bulunur. 2500 mg ın altındaki bebekler olmaları gereken kilodan düşük ağırlıklı bebekler olarak kabul edilirler.

3

4

5 Bebeğin Boyu ve Baş Çevresi:
Zamanında doğan bir bebeğin ortalama boyu 50 cm , Baş çevresi ise 35 cm dir. Bebeklerin & 97 sinin baş çevresi cm arasında bulunur.

6 Bebeğin Boyu ve Baş Çevresi:
Baş çevresinin normalin altında olması ; Beyin gelişiminde gerilik, Aşırı büyümesi ise; Beyin boşluklarında normalden fazla beyin omurilik sıvısının toplanmasına işaret eder. Bu nedenle bebeğin baş çevresi ve boy ölçümü özellikle ilk iki ay her ay düzenli olarak yapılmalıdır.

7

8 Yeni Doğan Bebek Nasıl Tutulmalıdır ?
Boyun kasları henüz yeterince gelişmediği için, bebeğiniz üç aylık olana kadar,kucağınızda sırtını ve başını destekleyecek şekilde tutmalısınız.

9 Göbek Bakımı: Göbek kordonu ve çevresini günde 2-3 kere alkol ile temizlemelisiniz.Göbeğin temiz ve kuru kalması gerekmektedir.Göbek bağı kullanmayın.Bebek bezinin göbekle temas etmemesine dikkat edin. -Bebeğinizin ateşi yükselirse, -Göbek çevresinde kırmızılık oluşursa, -Göbekte irin gözlenirse doktorunuza başvurun. Göbek gün içinde düşer.Bu süre içinde bebeğinizi sünger banyosu ile temizleyebilirsiniz.Göbek düştükten sonra küvet banyosu yaptırabilirsiniz.

10 Bebeğin Yıkanma Şekli:
-İlk önce,ellerinizi iyice yıkayın -Bebeğinizin giysilerini çıkarın ve onu bir havluya sarın. Beklenmedik sürprizlerden kaçınmak için alt bezini hemen çıkarmayın -Yüzünü yumuşak ve nemli bir bezle sadece su kullanarak silin

11 Bebeğin Yıkanma Şekli:
-Her göze ayrı pamuk kullanmak suretiyle,gözleri,burun kenarından göze doğru silip göz kapaklarını temizleyin.Burun ve kulak çevresini ve kulaklarının arkasını temizleyin. Kulak arkalarına ve boyundaki cilt boğumlarına özellikle özen gösterin.Bebeklerin sadece görünen kulak kepçesinin içi temizlenmelidir.Kulak deliğinden içeriye herhangi bir cisim sokmayın

12 Bebeğin Yıkanma Şekli:
-Bebeğinizi içine sardığınız havluyu açmadan,başını ve boynunu destekleyerek,bebek şampuanını gözlerine kaçırmamaya dikkat ederek, bebeğinizin başını yıkayın. Durulamayı saf su ile yapın.Sonra bebeğinizi sırtüstü yatırın ve başını kurulayın. Saçları için kurutma makinası kullanmayın.Yumuşak bebek fırçasıyla hafifçe fırçalayın.Sıcak tutmak için başını kuru bir havlu ile kapatın.

13 Bebeğin Yıkanma Şekli:
-Vücuduna sardığınız havluyu açın.Bir miktar bebek sabunu ile ıslattığınız bez ile göbek bağını ıslatmadan vücudunu silip ayrı bir ıslak bezle durulayın.Ve tüm vücudunu kurulayın.Sonra tekrar havluya sarın

14 Bebeğin Yıkanma Şekli:
-Son olarak,bebeğinizin bezini açıp(kız bebekler için bölgeyi önden arkaya doğru)genital bölgeyi nemli bir pamukla ya da yumuşak bir yıkama beziyle temizleyin.Bebeğin altını yeniden bezlemeden önce pişik kremi sürün.

15 Bebeğin Cilt Bakımı: Bebeğin cildi kuru ise günde iki kez bebek losyonu sürün. Pudra kullanmaktan kesinlikle kaçının.Giysilerini mutlaka bebeklere özel üretilmiş deterjanlarla yıkayın.

16 Bebeğin Yatırılması: Bebeğinizi yan veya sırtüstü yatırmalısınız. Bebek uyanıkken ve siz yanındayken yüz üstü yatabilir.Bu şekilde bebeğin omuzlan kuvvetlenir ve baş arkasında sürekli yatmaya bağlı düzleşme olması önlenebilir.Bebeğinizi yatırmak için sert yatakları tercih edin.Yastık,yorgan gibi yumuşak yüzeylere yatırmaktan kaçının. Battaniyenin bebeğin yüzünü kapamasını önlemek için, battaniyeyi göğüs seviyesine kadar getirin ve uçlarını çarşafla birlikte yatağın kenarlarına sıkıştırın.

17


"YENİ DOĞAN BEBEĞİN ÖZELLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları