Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz."— Sunum transkripti:

1 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz.
Promassive Ahşap Mutfak Tezgahını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz.

2 Tezgahı depolama Tezgahı teslim aldığınızda ilk önce nakliye sırasında zarar görüp görmediğini kontrol ediniz. Eğer zarar görmüşse tezgahı teslim almadan geri gönderiniz. Tezgahınızı yerde ve yatay olarak saklayınız. Duvara dayalı veya yere dik olarak saklamayınız. Montaj öncesinde, son ana kadar tezgahı ambalajından çıkarmayınız. Tezgahınız çok geniş bir yüzeyi kapladığı için yağ ile korunmadığında çarpılabilir. Bunu engellemek için tezgahı ambalajından çıkardıktan sonra hemen montaj işlemine başlayın ve kısa sürede yağlama işlemini yapın. Süpürgelikler naylon ambalajla paketlenmiştir. Süpürgelikleri son montaj anına kadar ambalajından çıkarmayınız.

3 Evye ve ocak yerinin açılması
Evye veya ocak yeri açılırken tezgahın uç noktalarına en az yirmi santimetre uzakta olmasına dikkat edilmelidir.

4 Montaj Tezgahı duvarla arasında 3-4 mm ara olacak şekilde monte ediniz. Tezgahı mutfak gövdesine bağlamak için metal köşebentleri kullanınız. Ağaç tezgahınız, zaman zaman birkaç mm genişleyip daralabilir. Masif tezgahlar sadece genişliğine büyür veya küçülür. Uzunluk değişmez. Bu yüzden köşebentler ağacın ve ağacın bağlı olduğu vidanın hareket edebilmesi için geniş boşluklu yapılmıştır. Köşebentteki boşluğun uzun tarafını tezgahın geniş tarafına denk getirerek montaj yapınız. Böyle ağaç genişleyip daraldığında vidaya veya köşebente zarar vermez.

5 Tezgahın nemden ve sıcak havadan korunması
Tezgahınızın altına bulaşık veya çamaşır makinesi yerleştiriyorsanız makineden çıkan sıcak hava ve nemin ağaca zarar vermemesi için makineyi koyduğunuz kısımda ağacın altına alüminyum folyoyu yapıştırın. Folyonun mat kısmına silikon sürüp ağaca yapıştırın, parlak kısmı neme dayanıklı kısmıdır. Ayrıca, ağacın nemi en çok aldığı kısım olan baş kısımlarının da eğer süpürgelik altına geliyorsa alüminyum folyoyla kaplanması gerekmektedir. Eğer baş kısmı açıkta kalacaksa folyo ile kapatmaya gerek yoktur fakat sudan en çok korunması gereken yerdir. Ayrıca ocak set üstü ocak değilse, ocak için açılan boşlukta tezgahın uç kısımları folyo ile kaplanmalıdır.

6 Montaj yerlerinin sudan korunması
Tezgahın montajını bitirdikten sonra, süpürgelik gelecek yerlerin altına su sızdırmaz silikon sıkılmalıdır. Silikon aynı zamanda tutkal görevi de görür, süpürgelikleri silikon ile yerine yapıştırınız.

7 “L” tezgahlar Eğer tezgahınız “L” biçimindeyse montaj kutusunda bulabileceğiniz çektirme aparatını kullanınız. Kullanım şekli için adresindeki videoyu izleyebilirsiniz. İki tezgahı birbirine yapıştırırken tutkal olarak silikon kullanınız. Yapıştırma yüzeyini artırmak için kutudaki kavelaları kullanınız.

8 Tezgahın yağlanması Montaj kutusundaki yağ, ağacı su, çay, asitli içecekler gibi sıvılardan korur. Yağ, iki parçadan oluşur; 150 mililitrelik yağ ve 50 mililitrelik sertleştirici. Toplam 200 mililitrelik yağ, yaklaşık 14 metretul tezgah yağlayabilir. Yağlama öncesinde kutudaki zımpara kağıdı ile tezgahı hafifçe zımparalayınız. Bu işlem zımparadan çok yüzeyi temizlemek için gereklidir. Zımparadan sonra tozu çok iyi temizlemeden yağlama işlemine başlamayın. Aldığınız tezgahınızın ihtiyacı kadar yağı, (Örnek 4 metretul için yaklaşık 60 mililitre) bir kapta 3 ölçek yağ + 1 ölçek sertleştirici olarak karıştırınız. Yağı, ağacın damarına paralel şekilde bir bez ile sürünüz. Tek kat yeterlidir. İkinci katı atmayınız. Tek kat attıktan sonra yarım saat kadar bekleyip yüzeydeki fazla yağı alınız. Çok yağ sürmeniz dayanıklılığı artırmaz, lütfen yağı tek kat sürünüz. Yağ ve sertleştirici karıştıktan sonra en fazla 3 saat içinde kullanılmalıdır. 24 saat boyunca tezgahı kullanmayınız. 24 saat sonra tezgahı üzerine sıvı gelmeyecek şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Sıvıya tam dayanıklılık 15 gün sonra başlar. Bu sürede tezgah üzerine sıvı gelmemesine dikkat ediniz.

9 Tezgah bakımı Kullanılan özel yağ sayesinde tezgahınızı sürekli yağlamanız gerekmez. Eğer çeşitli şekillerde tezgah zarar görürse, tezgahın her yerini değil, yağın inceldiği yerleri tekrar yağlamanız yeterlidir. Yeniden yağlamak için tezgah ile birlikte gönderilen yağı kullanabilirsiniz. Kutu iyice kapatıldığında yağın ve sertleştiricinin raf ömrü 5 yıldır. Eğer bir çizik olursa, kutu zımpara ile çizik olan bölgeyi zımparalayıp, yağ sürerek tezgahınızı tamir edebilirsiniz.

10 Kutu İçeriği: 150 mililitre yağ + 50 mililitre sertleştirici, Yağ sürmek için bir adet, fazla yağı silmek için bir adet bez, Yağ sürmek için eldiven, Mutfak gövdesine montaj için köşebentler, Köşebentler için vida ve pulları, ‘L’ tezgahlar için çektirme aparatı, Yapıştırma yüzeyini artırmak için kavelalar, Sızdırmaz silikon, (Yapıştırıcı) Alüminyum folyo Kutu zımpara Daha detaylı bilgi için adresindeki videoları izleyebilirsiniz. Akçalar A.Ş. Beybigiz Plaza K.15 Daire 58 Maslak/ İstanbul


"Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları