Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN."— Sunum transkripti:

1 NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN

2 NAKİT YÖNETİMİ ÖDENEKLER Genel Bütçe Ödenekleri
Döner Sermaye Bütçesi Ödenekleri

3 NAKİT YÖNETİMİ Kurumumuz, Bütçe Kanunu çerçevesinde Maliye Bakanlığınca dilimler halinde serbest bırakılan ödenekleri birlik merkezi ve sağlık tesisleri hesaplarına Genel Bütçe Ödeneği olarak tahsis etmektedir.

4 NAKİT YÖNETİMİ Kurumumuz, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Sağlık Hizmeti sunumu karşılığında tahsis edilen Global Bütçe Ödeneği Genel Sekreterlik hesabına Döner Sermaye Bütçe Ödeneği olarak gönderilmektedir.

5 GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT SÜRECİ
NAKİT YÖNETİMİ GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT SÜRECİ Genel Sekreterliklerce ihtiyaç planlaması yapılması. Tıbbi Hizmetler tarafından uygun görülüp onaylanması. Mali Hizmetler tarafından taahhüt edilip yayınlanması.

6 GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT edilen ödeneğin tahsis SÜRECİ
NAKİT YÖNETİMİ GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİ TAAHHÜT edilen ödeneğin tahsis SÜRECİ Mali Hizmetler tarafından taahhüt edilip yayınlanması. Tespit edilen ihtiyaçlar için birlikler tarafından alım yapılması. Alımı yapılan ihtiyaca binaen ilgili ödeneğin talep edilmesi.

7 SİSTEMDE YATIRIM TAAHHÜTLERİ

8 SİSTEMDE ÖDENEK TALEPLERİ

9 Döner Sermaye Ödeneklerİ
SGK ile yapılan götürü bedel protokol gereğince Kurumumuza aktarılan ödenekler aylık üçer dilimler halinde birliklere aktarılmaktadır. Yine Birlik merkezleri tarafından da Sağlık Tesislerine aynı şekilde tahsis edilmektedir.

10 Döner Sermaye Ödeneklerİ
Kurumumuz her ayın 10 ila 13 arası Sabit Giderleri karşılayacak şekilde birinci dilimi, 20 ila 25 i arası değişken giderler için ise ikinci dilimi göndermektedir. Üçüncü dilim olarak ta TİG verilerine karşılık ödenek tahsisi yapılmaktadır.

11 Döner Sermaye Ödeneklerİ
Ödenek tahsis edilirken; Sabit Giderler Değişken Giderler İlgili Ay Tahakkuku Banka Toplam Borç Borçluluk Gün Süresi Toplam Tahakkuk Tahsilat oranı Stok Borç Ödeme gücü dikkate alınmalıdır.

12 Döner Sermaye Ödeneklerİ
Sadece Tahakkuk dikkate alınarak yapılacak tahsis rakamsal eşitliği sağlar ancak; Adaletli ödenek tahsisini sağlamayacaktır. Şöyle ki; 3. basamak sağlık tesisi ile 2. basamak sağlık tesisini aynı oranda ödenek tahsis etmek, gider yükünün yoğun olduğu 3. basamak sağlık tesisi aleyhinde bir mali tablo oluşturacaktır.

13 BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI
Birinci gönderilen pay için Sabit Gider ve Banka verileri dikkate alınarak planlama yapılmaktadır. İkinci Dilimde Tahakkuk, Banka, Değişken Gider, Borç Miktarı, Tahakkuk Tahsilat Oranı, Stok, Borçluluk Gün Süresi, Borç ödeme gücü dikkate alınarak “Dağıtım K oranı” hesaplanmakta ve gerçekleştirilmektedir.

14 BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI
ADSM ve ADSH’larda Tahakkuk Tahsilat oranının % 70 inin altına Hastane’lerde % 85 inin altına düşmemesine özen gösterilmektedir. Bu uygulama sebebi ile daha az ödenek tahsisi yapılan sağlık tesislerinin hem Mali Karne verilerine hem de uzun vadede borç yönetiminin olumsuz etkilenmemesine azami dikkat gösterilmektedir.

15 BURSA’DA ÖDENEK DAĞITIMI

16 TEŞEKKÜRLER...


"NAKİT YÖNETİMİ M. GÖKHAN GÖKTEPE BURSA KHB / UZMAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları