Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜMMET DİN KARDEŞLERİ ARASINDAKİ İMAN BAĞINA DAYALI PEYGAMBER MERKEZLİ SOSYAL YAPININ ADIDIR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜMMET DİN KARDEŞLERİ ARASINDAKİ İMAN BAĞINA DAYALI PEYGAMBER MERKEZLİ SOSYAL YAPININ ADIDIR."— Sunum transkripti:

1 ALLAH’IN İNSANOĞLUNA ÇIKARDIĞI EN BÜYÜK PROJE: ÜMMET-İ MUHAMMED PROJESİ

2 ÜMMET DİN KARDEŞLERİ ARASINDAKİ İMAN BAĞINA DAYALI PEYGAMBER MERKEZLİ SOSYAL YAPININ ADIDIR.

3 ÜMMET İNANDIĞI ŞEYİN BİLİNCİYLE YERYÜZÜNDE SAHİP OLDUĞU KONUM VE SORUMLULUĞUN İDRAKİNCE HAREKET EDENDİR.

4 KUR’AN-I KERİM DE ÜMMET
كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz.İyiliği emreder kötülükten vazgeçirmeye çalışırsınız.Çünkü Allah’a inanırsınız.(Al-i İmran ,110)

5 (MEHMET AKİF ERSOY) Emri bil maruf imiş İhvan-ı İslam’ın işi
Nehy edermiş bir kötülük görse kardeş kardeşi… (MEHMET AKİF ERSOY)

6 İNSANLAR İÇİN ÇIKARILMIŞ EN HAYIRLI ÜMMET: VAKIF ÜMMET
Senden herkes faydalanacak … Sen yok biz var … Ben merkezli değil, din merkezli yaşamak…

7 HAYIRLI ÜMMET Yalnız kendi derdinde olan bir ümmet değil tüm insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarma sorumluluğunu üstlenen ümmettir.

8 GELİŞİNE DAVETİYE ÇIKARILMIŞ BİR ÜMMET
رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ Ey Rabbimiz! İkimizi de sana teslim olanlardan kıl! Soyumuzdan da sana boyun eğen(müslüman) bir ümmet meydana getir…(Bakara 128)

9 ÜMMET ŞAHİT OLMA MİSYONU İLE GEREKTİĞİNDE İBRAHİM(A.S) GİBİ TEK BAŞINA DA KALSA BU BİLİNCİ KAYBETMEDEN YOLUNA DEVAM EDEBİLEN İNANÇLILAR ORDUSUDUR.

10 Müminler birbirini sevmede birbirini korumada, birbirine acımada bir vücudun azaları gibidirler. Vücudun herhangi bir organı rahatsız olsa, diğer organları da bu yüzden ateşlenir, uykusuz kalır. (Buhari/Edep 27)

11 Hazret-i Mevlânâ buyurur:
“ Şems -kaddesallâhu sirrahu- bana bir şey öğretti: «Dünyada bir tek mü’min üşüyorsa, ısınma hakkına sahip değilsin.» Ben de biliyorum ki yeryüzünde üşüyen mü’minler var; ben artık ısınamıyorum!..”

12 Eskiden halkımız bir tehlike anında yardım çığlığı olarak «YETİŞİN EY ÜMMET-İ MUHAMMED» Ümmet-i Muhammed’den kimse yok mu? diye seslenirdi.

13 Ümmet olarak sorumluluklarIMIZ
Ümmetin manevi şahsiyetine leke getirmemek

14 YAŞANMIŞ OLAY Londra da ki camiinin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyordu. Bir gün bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 kuruş fazla para verdi. İmam efendi yanlışlığı yerine oturup parasını sayınca fark etti. Kendi kendine düşünmeye başladı …20 kuruşu geri versem mi vermesem mi acaba şoföre? Ama içinden bir ses diyordu ki bu çok küçük bir para, şoförün zaten umurunda da değil, otobüs şirketi içinde 20 kuruş ne fark eder ki? Hem bu parayı Allah’tan gelen bir hediye olarak düşünebilirim der. İneceği durağa gelince imam yerinden kalkar, şoförün yanına doğru yaklaşır, fikri değişmiştir. İnmeden önce şoförün yanına doğru sokulur «sizden bilet alırken bana 20 kuruş fazla vermişsiniz oturunca fark ettim »der ve devam eder konuşmaya «buyurun paranızın üstü olan 20 kuruşu»

15 Şoför gülümseyerek bakar ve «siz caminin yeni imamısınız değil mi
Şoför gülümseyerek bakar ve «siz caminin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum. İslam’ı öğrenmek istiyordum ve size bu parayı bilerek verdim. Müslümanların tepkisi nasıl olur diye öğrenmek istedim. Şoförün sözleri üzerine imam şoka girmişti. Âdeta inerken bacaklarını hissetmiyordu. Yere yığılacakmışçasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışıyordu. Gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüme baktı; ve dedi ki: Allah’ım az daha 20 kuruşa İslam'ı satıyordum, sen yolundan şaşırtma bizi.

16 ÜMMETİ İNŞA EDEN SÜNNET-İ SENİYYE ‘YE UYMAK , YAŞAMAK VE YAŞATMAK
Hiçbir Nebi ve Resul kendisine sadece inanılmasını istememiştir. Ümmet olmak amel etmeyi gerektirir. Ümmet-i Muhammed sünnet-i Muhammed’le inşa olmuş sosyal bir yapıdır . Sünnet yoksa ümmet yoktur. Ümmet yoksa sünnette yoktur.

17 ÜMMET DAVASINA SAHİP ÇIKMAK
Ümmet birliğini oluşturamayan insanların din birliğini oluşturması beklenemez. Sen davana inanmazsan hiç kimseyi inandıramazsın.

18 ÜMMETİN TEMEL BAĞI DİN KARDEŞLİĞİNİ ÖNEMSEMEK
Kardeşlik menfaat beklemeden sadece Allah için sevmenin ve insanı külfetsiz cennete bir adım yaklaştıran eylemin adıdır.

19 İslam kardeşliği Allah için yapılan ibadetlerle aynı değeri taşır.

20 Çünkü Allah İslam namaz,oruç ve haccı emrettiği gibi iyiliği de emretmiştir. Bütün dertleri içerisinde barındıran Ümmet-i Muhammed-i dert etmek asıldır. Çünkü bir kişiyi kazanmak bütün insanlığı kazanmak gibidir.

21 Mü’min kardeşinin derdiyle ilgilenmeyi itikafta bulunmaktan daha faziletli sayan…
Hazreti Peygamberin ümmeti olduğunu ispat etmiş bir mü’mindir. Ümmet-i Muhammed birbirlerinin yaralarını sararak psikoloğa gitme ihtiyacını gidermek zorundadır. Allah mü’min kulunu diğer insanların dertlerine deva ararken görmek ister

22 KARDEŞLİK BİR NİMETTİR
KARDEŞLİK BİR NİMETTİR. İSLAMA BÜTÜN OLARAK BAKABİLENLER İÇİN KARDEŞLİK BİR İMAN GETİRİSİDİR.

23 EFENDİMİZ SALLALAHÜ ALEYHİ VESELLEM
لاَ تَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ حَتَّى تُؤْمِنُوا وَلاَ تُؤْمِنُوا حَتَّى تَحَابُّوا “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız.” buyuruyor. (Müslim, İman, 93 )

24 HİÇ YANGIN VARKEN UYUNUR MU?

25 اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْ كَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَ عَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةً فَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ “Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim Müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın kusurunu örterse, Allah da Kıyamet günü onun kusurunu örter.” (Müslim, Birr, 32)

26 EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ BİR MÜSLÜMANI GÜLERKEN GÖRMEK OLMALI

27 HEM RABBİN RIZASI HEM DE KARDEŞİNİN GÜLÜMSEMESİ İÇİN FORMÜLÜN
Allah ihlaslı yapılan işlere önem verir. Allah’ın razı olacağı en değerli amel az da olsa devamlı olandır. Riyasız olsun. Allah için küçük diye bir şey yoktur.

28 Ümmet-i Muhammed olmak bir şereftir.
Ümmet-i Muhammed olmak ne büyük saadet ne büyük devlettir. Müslüman ismimiz Rabbimizden, tarifimiz Allah’tan, kimliğimizin boyası Allah tarafından boyanmış, rengimiz Allah tarafından seçilmiştir.

29 Ümmet-i Muhammed olmanın üstünde başka şeref yoktur. (Hz. Ömer (r.a))

30 Allah dostları, dualarında hep ümmet-i Muhammed’i düşünerek şu şekilde ilticâ etmişlerdir: اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ انْصُرْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ احْفَظْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ اجْمَعْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider! (Bkz. Ebû Nuaym, Hilye, VIII, 366; İbn-i Asâkîr, Târîhu Dımeşk, XXXIX, 402)

31 EMİNE TARHAN AHMET YESEVİ KUR’AN KURSU


"ÜMMET DİN KARDEŞLERİ ARASINDAKİ İMAN BAĞINA DAYALI PEYGAMBER MERKEZLİ SOSYAL YAPININ ADIDIR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları