Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Strateji, yöntem ve teknik kavramlarını açıklayabilme, Strateji, yöntem ve teknik kavramları arasındaki ilişkiyi kavrayabilme,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Strateji, yöntem ve teknik kavramlarını açıklayabilme, Strateji, yöntem ve teknik kavramları arasındaki ilişkiyi kavrayabilme,"— Sunum transkripti:

1

2

3 Strateji, yöntem ve teknik kavramlarını açıklayabilme,
Strateji, yöntem ve teknik kavramları arasındaki ilişkiyi kavrayabilme,

4 Hayat bilgisi öğretiminde kullanılabilecek öğretim stratejilerini ve özelliklerini tanıyabilme,
Hayat bilgisi öğretiminde kullanılabilecek öğretim yöntemlerini ve özelliklerini tanıyabilme, Hayat bilgisi öğretiminde kullanılabilecek öğretim tekniklerini ve özelliklerini tanıyabilme.

5 GİRİŞ Öğretmenin strateji, yöntem ve teknik bilgisi olmalı derken kastedilen ilk olarak bu konuda bilgi sahibi olması, ikinci olarak da yöntem ve tekniklerin gerektiği gibi etkili olarak kullanılmasıdır.

6

7 ÖĞRETİMDE STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİK KAVRAMLARI
Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin ya da bir konunun öğretilmesinde amaca ulaşmak için seçeceği öğretim yöntemi, çeşitli teknikler ve hatta değerlendirme biçiminin uyum içinde olmalarıdır.

8 Öğretim yöntemi ise öğretmenlerin sınıflarda öğrenmeyi sağlamak için yaptıkları uygulamaları içerir.
Öğretim yöntemi belirli görüş, ilke ve kurallara göre geliştirilmiş olan öğretim yapma yoludur. Teknik ise öğretim yöntemini öğretmenin uygulamaya koyma biçimidir

9 Hayat bilgisi öğretiminde kullanılabilecek öğretim stratejileri nelerdir? Tartışınız.

10 HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLECEK ÖĞRETİM STRATEJİLERİ
Öğretim stratejileri temelde üç ana grupta toplanmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilir: Sunuş Yoluyla Öğretim Stratejisi Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi Araştırma-İnceleme Yoluyla Öğretim Stratejisidir.

11 Buluş yoluyla öğretme stratejisinin uygulama aşamaları şunlardır :

12 Araştırma-İnceleme Yoluyla Öğretim Stratejisinde problem çözme yönteminde olduğu gibi problemi çözebilmek ve sonuca ulaşabilmek için dört temel basamak izlenir :

13 HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLECEK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Eğitim hedeflerinin gerçekleşmesi, uygun bir yöntemin seçilmesiyle sağlanabilir. Bu nedenle her ders için tek bir yöntem değil, çok farklı yöntemlerin kullanılması söz konusu olmaktadır.

14 Yöntem Seçimini Etkileyen Etmenler
Öğretmenin Yönteme Yatkınlığı: Zaman ve Fiziksel Olanaklar: Maliyet: Öğrenci Grubunun Büyüklüğü: İçeriğin Özellikleri:

15 Hedeflerin/Kazanımların Niteliği:
Anlatım Yöntemi: Soru-Cevap Yöntemi: Gösteri (Demonstrasyon) Yöntemi: Örnek Olay Yöntemi: Tartışma Yöntemi: Büyük grup tartışması: Küçük grup tartışması: Problem Çözme Yöntemi:

16 HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLECEK ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
Hayat bilgisi dersinde öğretmenin kullanılabileceği birçok öğretim tekniği bulunmaktadır.

17 Altı Şapkalı Düşünme Tekniği: Gezi Tekniği:
HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİNDE KULLANILABİLECEK ÖĞRETİM TEKNİKLERİ Beyin Fırtınası: İstasyon Tekniği: Eğitsel Oyunlar: Rol Oynama: Altı Şapkalı Düşünme Tekniği: Beyaz şapka Kırmızı şapka Siyah şapka Sarı şapka Yeşil şapka Mavi şapka Gezi Tekniği:

18 Öğretim tekniklerinin üzerinde karşılaştırmalar yaparak tartışabilirsiniz.


"Strateji, yöntem ve teknik kavramlarını açıklayabilme, Strateji, yöntem ve teknik kavramları arasındaki ilişkiyi kavrayabilme," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları