Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kasa + PowerSupply. PowerSupply SCP ( Short Circiut Protection )Kısa Devre koruması; sistem bileşenlerinde olağan dışı bir durum yani kısa devre oluştuğunda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kasa + PowerSupply. PowerSupply SCP ( Short Circiut Protection )Kısa Devre koruması; sistem bileşenlerinde olağan dışı bir durum yani kısa devre oluştuğunda."— Sunum transkripti:

1 Kasa + PowerSupply

2 PowerSupply

3 SCP ( Short Circiut Protection )Kısa Devre koruması; sistem bileşenlerinde olağan dışı bir durum yani kısa devre oluştuğunda diğer aygıtların zarar görmesini engeller. UVP (Under Voltaje Protection )Düşük Voltaj Koruması; özellikle akım dalgalanmasında sistem bileşenlerinizin korunmasına yardımcı olur. OVP ( Over Voltaj Protection )Yüksek Voltaj Koruması OCP ( Over Voltage Protection )Aşırı akım koruması OPP ( Over Power Protection )Aşırı güç korumasıdır. OTP ( Over Temperature Protection )Aşırı sıcaklık koruması; tehlike anında sistem kapanacaktır. Olası bir yangın riskini engelleyecektir. PowerSupply İle İlgili Bazı Terimler

4 Bir PowerSupply de hangi özellikler olmalı? * Bilinen güvenilir markaları tercih etmeliyiz. * Fazladan elektrik faturası ödemememiz için 80+ verimli (verimli ürünler için 80+ Bronz, 80+ Gümüş ve 80+ Altın gibi versiyonları da bulunmaktadır. 80+ sertifikalı ürünler bu onaya sahip olmayanlara göre aynı yük altında şebekeden daha az güç çeker ve sistemimiz daha az ısı yayar) ve Tescilli bir PowerSupply tercih etmeliyiz. * PowerSupply nun 12V kanalları için, mümkünse 2 den fazla kanal barındırmayanlarını tercih etmeliyiz. PowerSupply her iki kanaldan 18A enerji verebilmekte. Herhangi bir kanal 18A’den fazla bir yüklenme gerçekleşirse OCP devreye girecektir ve güç kaynağı/kanal kendini kapatacaktır. Oyunlardaki bazı donanmaların ya da sistemdeki mavi ekran hatalarının nedeni budur. Eğer bir güç kaynağında 2 kanal çıkışı varsa 2 tane ayrı OCP bulunur ve her kanalı fazla yüklenmeye karsı korur. Yalnız dikkat etmek gereken ise bazı firmaların 2 farklı kanala sahip PowerSupply üretseler dahi bunlar yine aynı kanaldan güç vermektedirler. Tek kanaldan güç veren PowerSupply lerin çoklu kanaldan güç veren PowerSupply lere göre avantajı tüm sisteme tek hattan akım vermeleri ve aşırı yüklenmeden doğabilecek hataların önüne geçmesidir.

5 BİLGİSAYAR KASASI ÇEŞİTLERİ BİLGİSAYAR KASASI ÇEŞİTLERİ

6 Bir kasada hangi özellikler olmalı? * Hava akışı için mümkün olduğunca iç hacmi geniş olmalı * Sıcak yaz günlerinde hava akışı için önden içeriye üfleyen ve arkadan sıcak havayı atan egzort fanı olmalı ( Fan yoksa bile takılabilir olmalı ) * Kasanın sağlamlığı için malzeme kalitesi yüksek olmalı (0.8mm japon çeliği) * Kasa üzerinde sık kullanılabilecek ses çıkışları/usb/e-sata çıkışları bulunmalı. * Kasa içi kablo toplama delikleri ve mümkünse aparatları da olmalı. * Tozlanmayı önlemek için kasa fan ızgaralarında filtre olmalı mümkünse. * Kasanın ayakları sağlam olmalı titreşimi engellemek için.


"Kasa + PowerSupply. PowerSupply SCP ( Short Circiut Protection )Kısa Devre koruması; sistem bileşenlerinde olağan dışı bir durum yani kısa devre oluştuğunda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları