Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6.Sınıf İngilizce(Saatler Konusu)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6.Sınıf İngilizce(Saatler Konusu)"— Sunum transkripti:

1 6.Sınıf İngilizce(Saatler Konusu)

2 Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İs İt ?

3 Tam Saatler(o’clock) O’clock sadece tam saatleri söylerken kullanılır.
Örnek:What time is it ? İt is four o clock.

4 Yarım Saatler Half ‘Yarım’(Buçuk) demektir. Ve İngilizce saatlerde ‘Past’ geçiyor anlamında kullanılır. Ancak yarım (Buçuklu) saatlerde ise ‘Half Past’ kullanılır. Örnek:What time is it? İt is half past nine.

5 Çeyrek Saatler Çeyrek saatleri öğrenebilmek için önceklikle bu 3 kelimeyi öğrenmek lazım: 1-)(a) quarter(Çeyrek) 2-)Past (Geçiyor) 3-)To (Kala) Not:a quarter past:Çeyrek geçe Not: a quarter to :Çeyrek kala What time is it ? İt is a quarter past six. İt is a quarter to seven.

6 Ara Dakikalar Şimdi de tam, yarım yada çeyrek değil de, ara dakikaları öğreneceğiz. İngilizceyi özellikle yeni öğrenirken, İngilizce Saatlerde en çok karıştırdığımız konu bu olsa gerek. Aslında zor olmadığını size ispat edeceğim  Not:Evvela şunu unutmayalım; İnglizce’dede Saatleri okurken her zaman önce dakika sonra saat söylenir. Bu kuralı unutmazsanız hata yapmazsınız. Bir de geçelerde (past), Kalalarda (to) kullanıldığını bilelim. Eğer dakika kısmı 30′dan küçükse geçiyor(past), ama eğer dakika kısmı 30′dan büyükse, bir sonraki saate (to) diyeceğiz . Örnek: Hesabı hatırlayalım; önce dakika ,sonra saat. Yani: What time is it ? İt is ten past eight.

7 Umarım ßeğenmişsinizdir…
Hazırlayan: Sinan Hüseyin Yel 6-D No:989 Atatürk Orta Okulu


"6.Sınıf İngilizce(Saatler Konusu)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları