Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.ingilizceniz.net1 Kelime Uygulama Sunumu - 24 Bu sunumdaki kelimeler… To compensate To compete To compile To complain To comply (with)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.ingilizceniz.net1 Kelime Uygulama Sunumu - 24 Bu sunumdaki kelimeler… To compensate To compete To compile To complain To comply (with)"— Sunum transkripti:

1 www.ingilizceniz.net1 Kelime Uygulama Sunumu - 24 Bu sunumdaki kelimeler… To compensate To compete To compile To complain To comply (with)

2 www.ingilizceniz.net2 To compensate… Anlamı: Telafi etmek, bedelini ödemek Örnek: If the delay for the arrival is more than four hours we do compensate the passenger. (Eğer varış için rötar 4 saatten fazlaysa yolcunun zararını mutlaka telafi ederiz.)

3 www.ingilizceniz.net3 To compete… Anlamı: Rekabet etmek, yarışmak Örnek: Are the female tennis players good enough to compete against the men? (Bayan tenisçiler erkeklere karşı rekabet edecek –yarışacak- kadar iyi midir?)

4 www.ingilizceniz.net4 To compile… Anlamı: (bilgi vs.) Derlemek Örnek: Your vote will enable us to compile a 'top ten' list. (Oyunuz bize bir ‘en iyi on’ listesi derleme olanağı tanıyacak.)

5 www.ingilizceniz.net5 To complain… Anlamı: Şikayet etmek, yakınmak Örnek: Sometimes we complain about how Istanbul is so crowded, but it was always a very crowded place. (Bazen İstanbul’un ne kadar kalabalık olduğundan yakınırız ancak o her zaman kalabalık bir yerdi.)

6 www.ingilizceniz.net6 To comply (with)… Anlamı: Uymak, riayet etmek Örnek: Companies taking steps to comply with the law are exempted from penalties. (Kanuna riayet etmek için adımlar atan şirketler cezalardan muaf tutulur.)

7 www.ingilizceniz.net7


"Www.ingilizceniz.net1 Kelime Uygulama Sunumu - 24 Bu sunumdaki kelimeler… To compensate To compete To compile To complain To comply (with)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları