Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…"— Sunum transkripti:

1 MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…

2 Dosya Hazırlığı http://hedb.meb.gov.tr/net/_standart_program/ adresinde bulunan «Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursu» program dosyasını indiriniz. Program dosyasında yer alan konu başlıkları ve saat dağılımlarını dikkate alarak «Haftalık Ders Çizelgesi»ni hazırlayınız. YEGİTEK tarafından yayınlanmış/gönderilmiş «İllerde Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursu Düzenlenmesi» konulu resmi yazıyı indiriniz.

3 Kurs Açılışı İçin Başvuru Bağlı bulunduğunuz İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan «Hizmetiçi Eğitim» bürosu/şubesine gidiniz. Kurs tarihi planlamasını yapınız. Kurs merkezi olarak kullanabileceğiniz en az 2-3 adet okul/kurum belirleyiniz. Mümkünse kurs vereceğiniz kursiyerleri sistem başvurusu alarak değil, okullara resmi yazı gönderilerek ve başvurmak isteyenlerin direkt size e-posta vb. ile ulaşmalarını sağlayarak belirleyiniz.

4 Öneriler Her bir sınıfta en fazla 20 kursiyer olacak şekilde kurs gruplarını oluşturunuz. Bölgenizde başka «Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici» öğretmeni bulunuyorsa birlikte hareket ediniz. Katılımcı başvurusu fazla olması halinde; okullarda en az 1 yıl boyunca derslerinde burada öğrendiklerini kullanabilecek öğretmenlere öncelik tanıyınız. İl genelinden katılımcı alacaksanız ilçelere eşit dağılım sağlamaya çalışınız.

5 Öneriler Yerel kurumlarla sorun yaşamanız halinde YEGİTEK Eğitimde Yeni Yaklaşımlar sorumlularına bilgi vererek, sorun yaşadığınız birimlerle iletişime geçmelerini talep ediniz. OYEGM Standart Programlar arasında yer alan «Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Kursu»nun yerelde talebiniz halinde açılmaması için hiçbir resmi neden olmadığını unutmayınız. Kursu açtırmaya istekli olunuz. Gerek kursiyerler gerek ise kurs görevlileri kurs süresince okullarında almaları gereken ek dersi alacakları gibi kurs görevlileri ayrıca kursta girdikleri ders saati kadar ek ders karşılığını da alırlar. Bunun dışında bir uygulama söz konusu değildir.

6 www.itecturkey.org.tr MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


"MAHALLİ EĞİTİM İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI Öğrenme Liderlerini Yetiştirmek İçin Yapılacaklar…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları