Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
T.C HATAY VALİLİĞİ YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ

2 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okul Müdürümüz YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Yeşilpınar Mirioğlu Çok Programlı Lisesine Hoşgeldiniz… Bekir KİMYON Okul Müdürümüz

3 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ TARİHÇESİ
Okulumuzun Genel Özellikleri YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ TARİHÇESİ Okulumuz 2001/2002 Eğitim - Öğretim yılında Yeşilpınar İlköğretim Okulu ek hizmet binasında Çok Programlı Lise olarak açıldı. Beldemizin  Hayırsever Mirioğlu ailesi tarafından yaptırılan yeni hizmet binasına 2002/2003 öğretim yılında taşındı. Binamızın 3. ve 4. katı 2006 yılında tamamlanmıştır.   Okulumuzda 2012/2013 Öğretim yılı itibariyle; 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı 40 Öğretmen ve 871 öğrenci mevcuttur.

4 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okul Bahçemizden görüntüler

5 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Binamızın Ön Görünümü

6 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Binamıza Geçiş

7 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuz Derslikleri

8 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Fen Laboratuvarı

9 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Bilgisayar Laboratuvarları

10 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Bilgisayar Laboratuvarları

11 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Fiziki Görünümü YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Kütüphanesi

12 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Spor Faaliyetleri YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Voleybol Takımı

13 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuzun Sosyal Faaliyetleri YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Satranç Takımı

14 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Çok Programlı Lise olması nedeniyle sınavsız öğrenci almaktadır. Çok Programlı Liseler, Kırsal bölgelerdeki dağınık beldelerin öğrencilerini toplayarak, taşımalı eğitim yapan okullardır. Öğrenciler Okulumuzda bulunan düz lise, meslek lisesi alanlarından Bilişim Teknolojileri Alanı, Muhasebe Finansman Alanı veya Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanlarından birini seçerek istedikleri alanda eğitim alabilirler. Okulumuz Meslek Lisesi alanlarında haftalık 35 saatlik Eğitim-Öğretim yapılmaktadır. Meslek Lisesi 12.sınıfları haftada 24 saat İşletmelerde Beceri Eğitimi görmektedirler. Böylelikler 10. ve 11. sınıflarda aldıkları eğitimi, İşletmelerde uygulama imkanına sahip olmaktadırlar.

15 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Okulumuz Hakkında Genel Bilgiler YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzun Meslek Lisesinde Uygulanan Alan dersleri Haftalık ders saatleri Alan Adı: Sınıf: Haftalık Alan dersleri saati Bilişim Teknolojileri Alanı 10.Sınıflar 16 Saat 11.Sınıflar 18 Saat 12.Sınıflar 24+2=26 saat Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 24+4 Saat Muhasebe ve Finansman Alanı 15 Saat 24 Saat

16 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Muhasebe ve Finansman Alanı YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe ve Finansman alanı hizmete geçmiştir. Muhasebecilik mesleği insanların sahip olduğu ekonomik varlıkları kontrol ve kendi yararlarına olacak şekilde arttırmak amacıyla yola çıkmıştır. Muhasebe mesleği kayıt tutma ve beyanname düzeltme fişi olarak görülmemelidir. Günümüzde muhasebe mesleği gerekli bilgilerin üretimini planlama bilgisayar imkânları ile üretilen bilgilerin işletme kararlarına destek olacak şekilde kullanma uzmanlığı olarak görülmeye başlanmıştır. Okulumuzda bulunan bilgisayarlı muhasebe bölümünde kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu muhasebe alanında yetişmiş ara elemanlar yetiştirilip toplumun bu konudaki ihtiyacına cevap verilebilmektedir. Okulumuzda Bilgisayarlı Muhasebe dalında eğitim verilmektedir. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz, kendi alanları ile ilgili ön lisans programlarına sınavsız yerleşebilirler. Lisans programları için sınava girmeleri gerekmektedir. Kendi Alanlarından tercih yapmaları durumunda ek puan almaktadırlar. yılında Proje Tabanlı beceri yarışmasında Muhasebe Finansman Alanında 3. ‘lük elde edilmiştir.

17 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğretim yılında Bilişim Teknolojileri Alanı açılmıştır. Bilişim Teknolojileri aslında bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Okulumuzda bulunan Bilişim Teknolojileri Alanı kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu Bilişim Teknolojileri alanında yetişmiş ara elemanlar yetiştirilip toplumun bu konudaki ihtiyacına cevap verilebilmektedir. Okulumuzda Veritabanı Programcılığı dalında eğitim verilmektedir. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz, diplomasıyla ile birlikte İşyeri açma belgesi de almaktadır. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz, kendi alanları ile ilgili ön lisans programlarına sınavsız yerleşebilirler. Lisans programları için sınava girmeleri gerekmektedir. Kendi Alanlarından tercih yapmaları durumunda ek puan almaktadırlar.

18 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı açılmıştır. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar. Kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, çocuk kulüpleri,okul öncesine yönelik özel eğitim kurumları, bu kurumlar arasında sayılabilir. Bu alanda kamu kurumları ve özel kuruluşlar faaliyetler gösterir. Okulumuzda bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yetişmiş ara elemanlar yetiştirilip toplumun bu konudaki ihtiyacına cevap verilebilmektedir. Okulumuzda Erken çocukluk dalında eğitim vermektedir. Bu alandan mezun olan öğrencilerimiz, kendi alanları ile ilgili ön lisans programlarına sınavsız yerleşebilirler. Lisans programları için sınava girmeleri gerekmektedir. Kendi Alanlarından tercih yapmaları durumunda ek puan almaktadırlar.

19 YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
---Son--- YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Okulumuzu Ziyaret Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz


"YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları