Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir."— Sunum transkripti:

1 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.

2 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir.

3 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım CİSİM Maddenin biçimlendirilmiş şekline cisim denir.

4 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Bardak, silgi, kalem, kitap, bıçak, oyuncak, masa, ampul çeşitli maddelerden yapılmış cisimlerdir.

5 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Su, süt gibi sıvı halde bulunan maddeleri düşündüğümüzde onlara bazen bardakta, bazen tencerede bazen de şişelerde rastlarız. Maddenin Sıvı Hali

6 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Sıvı haldeki maddeler kap değiştirdikçe şekil değiştirir. Örneğin sıvı halde bulunan süt, bardağa konulduğunda bardağın; kavanoza konulduğunda ise kavanozun şeklini alır. Yere döküldüğünde ise yayılarak yüzeyin şeklini alır.

7 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım

8 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım

9 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem, silgi ve ataşımızın şekilleri bu hale örnektir.

10 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım Maddenin Gaz Hali Hava, gaz haldedir. Havayı göremesek de var olduğunu birçok olayla fark ederiz. Havanın varlığını rüzgar, fırtına gibi hava olaylarında da hissederiz. Denize daldığımızda çıkan kabarcıklar, bisiklet veya araba tekerliğinin şişmesi de havanın varlığını açıklar.

11 Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım


"Murat BİÇER Fen ve Teknoloji Maddeyi Tanıyalım MADDE Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları