Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM

2 İletişim, iletilen bilginin hem gönderici hem de alıcı tarafından anlaşıldığı ortamda bilginin bir göndericiden bir alıcıya aktarılma sürecidir.

3 İLETİŞİMİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Hayatta varolan her canlının varlığını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu temellerden biri iletişimdir. Bir canlının iletişimi ne kadar çok çeşitli ve iyi kullandığı onun hayattaki şekillenişini bilmemiz açısından bize çok önemli ipuçları verir. İnsanların doğa içinde önplana çıkmasında akıl ve güç kadar sahip oldukları iletişim kabiliyeti ve bu kabiliyeti sürekli geliştirmeleriyle mümkün olmuştur.

4 DEVAMI  Tıpkı insanın doğa içinde geldiği konum gibi insanların toplum içinde şekillenişi, kendilerine yer edinmesi yani kendi aralarında konumlanışları büyük oranda kullandıkları iletişime bağlıdır. Burada her şeyi iletişime bağlamaktan çok iletişimin yukarıda da söylediğimiz gibi güç, akıl ve diğer etmenler kadar önemli olmasının yanısıra bu etmenlerin hayata geçirilmesinde elzem bir yere sahip olduğunu vurgulamakta fayda vardır.

5 İLETİŞİMİ OLUMLU ETKİLİYEN FAKTÖRLER Herkes için kendi isminin özel olduğunu unutmamak. Az konuşup çok dinlemek. Az kelime ile çok şey anlatmak. Ben dili ile konuşmaya dikkat etmek Kendinizi karşınızdki kişinin yerine koyarak düşünmek. sizin gibi düşünmeyenleri aşağılamamak. Her şeye evet demeyi bırakıp hayır demeyi öğrenmek. Sabırlı olmak duygularınızı açık ve net ifade etmek Başkalarının d haklı olabileceğini kabul etmek İyi birşey yaptıklarınd insanları takdir etmek.

6 İLETİŞİMİ OLUMSUZ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Karşınızdaki insanı yönlendirmeye çalışmak Anlamadan eleştirmek Karşınızdakini incitici yargılarda bulunmak Dinlemeden teselli etmek, ya da konuyu değiştirmek Karşınızdakine isim takıp alay etmek Uzun nutuklar çekmek Ahlak dersi vermeye çalışmak Sürekli sen dili ile konuşmak Emir vermek Konuya karşınızdkini suçlayarak başlamak.

7


"HAZIRLAYAN : EGE KÖMÜRCÜOĞLU SINIFI : 7-C NUMARASI : 333 İLETİŞİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları