Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım"— Sunum transkripti:

1 Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım
Teknoloji ve Tasarım Dersi 6. Sınıf Ünitesi

2 KONU: ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
Yaratıcılık Nedir? Yaratıcılık; Fikirleri eşsiz bir şekilde bir araya getirme yeteneğidir.Ayrıca pratik yaparak öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Bilim adamlarının hayatlarını incelediğimizde yaratıcılığın doğuştan gelen bir yetenek olmadığını anlıyoruz.

3 Hepimiz yaratıcılık potansiyeline sahibiz.
Yapmamız gereken yaratıcılığın önündeki engelleri kaldırmak. Bunun için sezgilerimizi geliştirmeli ve onlara güvenmeliyiz. Başardığımızı hayal etmeliyiz ve başarısızlıktan hemen yılmamalıyız.

4 1.Sorunu Araştırma,Tanımlama ve Çözümünü Tartışma
.Çevre Kirliliğine Sebep Olan Etmenler Nelerdir? Çevre Kirliliğine Neden Olan Etmenler Doğada kirlenmeye neden olan etmenleri, doğal etmenler ve insan faaliyetleri ile oluşan etmenler olmak üzere iki grupta inceleyebiliriz. Doğal Etmenler: Depremler, volkanik patlamalar, seller gibi doğadan kaynaklanan etmenlerdir. İnsan Faaliyetlerinden Kaynaklanan Etmenler: •Evler, iş yerleri ve taşıt araçlarında; petrol, kalitesiz kömür gibi fosil yakıtların aşırı ve bilinçsiz tüketilmesi •Sanayi atıkları ve evsel atıkların çevreye gelişigüzel bırakılması •Plastik poşet, per şişe gibi petrol türevlerinin kullanılması •Orman yangınları, ağaçların kesilmesi, bilinçsiz ve zamansız avlanmalar •Bilinçsiz ve gereksiz tarım ilaçları, böcek öldürücüler, soğutucu ve spreylerde zararlı gazlar üretilip kullanılması •Nükleer silahlar, nükleer reaktörler ve nükleer denemeler gibi etmenlerle radyasyon yayılması

5 Plastik Poşetler Çevreye Nasıl Bir Zarar Veriyor?
Plastik poşetler bozulmaya başladıklarında, çevreye zararlı kimyasallar yayıyor ve besin zincirimizi yavaş yavaş kirletiyorlar. Bu poşetler doğada 100 ile 400 yıl arasında yok oluyorlar. Birçok hayvan bu poşetleri besin zannederek, yiyerek ölüyor.

6 2.Tasarımın Genel Özelliklerini Belirleme
Biz plastik poşetlerin doğaya verdiği zararı en aza indirmek için neler yapabiriz? Alışveriş poşetleri çevre dostu başka bir materyalden tasarlanabilir mi?

7 3.Tasarıma Yönelik Araştırma
Plastik poşetlerin yerine çevre dostu alternatif ürünler kullanmak mümkün. 1.Eskiden olduğu gibi alışverişe giderken file kullanabiriz. 2.Teknolojinin son ürünü olan bio poşetleri tercih edebiliriz.

8 4.Sorunun Çözümüne Yönelik Öneriler Sunma Ve Yapım
Ya da bizim gibi kendi alışveriş poşetinizi tasarlayabilirsiniz. İşte bizim çalışmalarımız

9 Hazırlayanlar Nilay PEKER Yaşar Doğu İlköğretim Okulu


"Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları