Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI"— Sunum transkripti:

1 MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI

2 Yapılan Araştırmalar Muhasebe Mesleğini Geleceğin Meslekleri Arasında Gösteriyor
Küresel krizin iş hayatına etkilerini belirlemek üzere 5 ayrı alanda yapılan araştırma, farklı kategorilerde 50 mesleği ön plana çıkardı. Bu meslekler arasında, farklı alanlarda uzmanlaşmış muhasebeciler de yer aldı.

3 Geleceğin Meslekleri Girişimcilik, Finansal analist ve danışmanlık,
Pazar araştırma analistleri, Denetimciler, Muhasebe ve maliyet hesaplayıcıları

4

5

6

7 İŞ BULMA İMKÂNLARI Meslek mensupları; Muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, Dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları Ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler!

8 İŞ BULMA İMKÂNLARI Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.  

9 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek eğitimi, ortaöğretimde Anadolu ticaret ve ticaret meslek liselerinde verilmektedir. Bu okullardan mezun olanlar meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine sınavsız geçiş yaparak önlisans düzeyinde eğitim alırlar.

10 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Önlisans programını tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavı’nda başarılı oldukları takdirde alanları ile ilgili lisans programlarına geçebilirler. Bu eğitimden sonra ÖSYM′nin yapacağı sınav neticesinde başarılı olanlar lisans düzeyinde eğitim de alabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışarak idari yönden de ilerleme sağlamaları mümkündür.

11 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Ayrıca, 3568 Sayılı Kanun ile düzenlenmiş olan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir unvanlarını da belirli çalışma şartlarını yerine getirerek alabilirler.

12 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
İki yıllık Meslek Yüksek Okullarını bitirdiklerinde sınava girmeden Açıköğretim Fakültesinin ilgili programlarına devam edebilirler.

13 Alanımız Öğrencilerinin Tercih Edebilecekleri Sınavsız Önlisans Programları
Muhasebe Bankacılık ve Sigortacılık Deniz ve Liman İşletmeciliği Dış Ticaret Emlak ve Emlak Yönetimi Enerji Tesisleri İşletmeciliği Hava Lojistiği Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi İnsan Kaynakları Yönetimi İşletme Yönetimi Kooperatifçilik Lojistik Marina İşletme Marka İletişimi Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Pazarlama Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Posta Hizmetleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Sosyal Güvenlik Tarımsal İşletmecilik Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Maliye

14 Muhasebe ve Finansman Bölümünü Tercih Etmek Bir Ayrıcalıktır


"MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları