Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEDEN DİLİ HAZIRLAYAN: ELİF UÇAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEDEN DİLİ HAZIRLAYAN: ELİF UÇAR."— Sunum transkripti:

1 BEDEN DİLİ HAZIRLAYAN: ELİF UÇAR

2 BEDEN DİLİ NEDİR? }Beden Dili Nedir? Sorusunun cevabına sözlükten bakıldığında, “Bir kişi veya hayvanın jestler, mimikler ve hareketler ile sözel olmayan iletişim kurmasıdır” açıklaması ile karşılaşıyoruz. Tüm sözlük tanımlarında olduğu gibi, gerçek ancak yüzeysel bir tanımlama olduğunu söyleyebilirim. Aslında beden dili içimizde düşündüklerimizi ya da yaşadıklarımızı sözel iletişim yöntemlerinden çok daha iyi ve doğru bir biçimde dışarıya yansıtır.

3 Beden dilini son dönemlerde bu kadar önemli kılan nedir?
}İnsanlar sosyal statülerini güçlendirmek, çevrelerinde olup bitenleri daha iyi kavramak, arkadaşlık ilişkilerini değerlendirebilmek, hoşlandığı kadın ya da erkeğin kendisi hakkındaki düşüncelerini anlayabilmek için beden dili eğitimine önem vermeye başlamıştır.

4 HERKESİN BEDEN DİLİ AYNI MIDIR?
}Beden dili kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu nedenle beden dili okuması yapabilmek için iyi bir bilgi birikimine ve doğru kaynaklara ihtiyacınız olacak. Bununla birlikte, temel beden dili hareketleri herkes için neredeyse aynıdır. Yorumlamak ve anlamlandırmak oldukça basittir. Herhangi bir eğitime ihtiyacınız yoktur. Ayrıca beden dili kişiden kişiye farklılık gösterebildiği gibi coğrafyalara ve kültürlere göre de farklılıklar göstermektedir.

5 } Başkalarının vücut dili
}İnanması zor gelebilir ancak iletişimin sadece %7’lik bir kısmı sözel olarak yapılmaktadır. Geriye kalan %70 beden dili ile sağlanırken %23’lük kısmı ise ses aracılığıyla yapılmaktadır. Sanırım bu oranlar beden dilinin önemini ortaya koyarken, Beden Dili Nedir? Sorusunun neden bu kadar sık sorulmaya başlandığının cevabı olabilir. Beden dili Nasıl okunur? }Beden dilini anlamak ve yorumlamak üzerine araştırmalar yapıldığını söylemiştim. Bu konuda uzmanlaşmış kişiler hatta kurumlar bulunmaktadır. Yazının başında da belirttiğim gibi beden dili kişinin iç dünyasını tamamen ortaya çıkartmaya yeterli olabilir. Bunu için verilen işaretlerin doğru okumak ve anlamlandırmak gerekir. Basit, yüzeysel hareketler herkes tarafından okunabilirken, daha detaylı analizler ve konuyu anlamak için “Sözel olmayan iletişim ve Beden Dili” gibi yardımcı bir kitaba ihtiyacınız olabilir.

6 }Sözel olmayan iletİşim ve Beden Dili
}En sık sorulardan bir tanesi aldatıldığımı ya da bana yalan söylendiğini nasıl anlayabilirim. Aslında bunun cevabı çok derin olmakla birlikte 1-2 tane temel ip ucu verebilirim. Tabi ki bu işaretleri gördüğünüz herkes size yalan söylüyor anlamını çıkartmamalısınız. Burada vereceklerim yalan söyleyen ya da aldatan kişilerin çok sık yaptıkları hareketlerdir. Doğru sonuca varabilmek için daha fazlasına ihtiyacınız var. Yalan söyleyen birini nasıl anlarım.

7 }Bir suç karşısında size yalan söyleyen birisi, kesinlikle göz temasından kaçınır. Konuştukları ne kadar ikna edici olsa da gözlerini kaçırır. Özellikle sola doğru bakmak karşısındakini aldatmaya yönelik bir harekettir. Türkçemizde bunu özetleyen çok güzel bir deyim vardır. “Gözümün içine baka baka yalan söylüyor” denir. Bu artık profesyonelleşmiş insanlar için kullanılır. }Dudaklarını ısırmak, aslında bu söylediği yalanı kabullenmektir. Aynı şekilde siz bir şey anlatıyorken karşınızdaki kişi dudağını ısırıyorsa size inanmadığı anlamı çıkartılabilir.

8

9

10

11

12 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"BEDEN DİLİ HAZIRLAYAN: ELİF UÇAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları