Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REM KOOLHAAS 20945926 Barış Kılıç.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REM KOOLHAAS 20945926 Barış Kılıç."— Sunum transkripti:

1 REM KOOLHAAS Barış Kılıç

2 Genel Bilgi Remment Lucas Koolhas (17 Kasım 1944, Rotterdam, Hollanda)
Hollandalı bir mimar ve mimarlık teorisyenidir. Aynı zamanda Harvard Üniversitesinde dersler vermektedir.

3 Rem Koolhaas'a göre mimarlık ve gazetecilik birbirine çok benzemektedir. İkisinde de çok kısa sürede hakkında fazla bir şey bilmediğiniz konuları kavramanız gerekmektedir. Koolhaas çoğu zaman bir binanın, inşa sürecinin çok uzun olması sebebiyle, hayatın kültürel alanlardaki değişimlerinin gerisinde kaldığını düşünmektedir. Bu nedenle AMO ile yaptığı mimarlık dışı çalışmalar ve yazıları onu bu yavaş tempoda diri tutan şeylerdir.

4 Rem Koolhas bugünün kentleri ve mimarları arasında bir paradoks olduğunu düşünür.
Ona göre mimarlar hiçbir zaman kentin gerçek yazarları olamamıştı. Olabildikleri durumlar ise radikal otoriter durumlardır. Bu ise muhteşem bir paradoks ya da başka bir deyişle mimari bir trajedyadır çünkü gelişmiş güdüler ütopyalarla ilişkilidir, ütopyalar ise iktidarın elindedir. 

5 Dekonstrüktivizm Dekonstrüktivizm, 1980’lerin sonlarında ortaya çıkan bir post modern mimari akımdır Bu akım yapının birimlerinin parçalanması fikrine dayanır. Dekonstrüktivist tarza sahip binaların en önemli karakteristik özellikleri, binayı gözlemleyenlere sürekli bir belirsizlik hissini vermeleridir.

6 Bugün kendine özgün yazıları ve binalarıyla adından en çok söz edilen mimarların başında gelen Koolhaas, aralarında Prameium Imperiale ve Pritzker gibi prestijli ödüller olmak üzere birçok ödül almıştır. Entelektüel ve mimari birikimini şimdiye kadar birçok sergi aracılığıyla paylaşmış olan Rem Koolhaas'ın en önemli projelerinden birkaçı şunlardır:

7 Seattle Merkez Kütüphanesi

8 11 Katlı (56 metre) Cam ve Çelik bina m2 1,45 milyon kitap ve diğer materyalleri bulundurabilir. Yer altındaki otoparkı 143 araç, ve halka açık 400 bilgisayarı bulunduruyor.

9 Kütüphanenin bir katının manzarası

10

11

12

13 Joshua Ramus ve Rem Koolhas Seattle Merkez Kütüphanesi önünde

14 1.Kat Planı

15

16 Seattle Kütüphanesi bir algısal kalıbı yıkar
Seattle Kütüphanesi bir algısal kalıbı yıkar. Kategorize edilmiş kitap grupları yerine, kitaplar yaklaşık 800m uzunluğunda bir spiral etrafına dizilmiştir. Bu spiral aracılığıyla rampadan yukarı çıkarken her konuda kitabın önünden geçmeniz sağlanmıştır.

17

18

19 Casa da Música

20 Casa da Musica (Müziğin Evi) Porto, Portekizde bir konser salonu
Casa da Musica (Müziğin Evi) Porto, Portekizde bir konser salonu. 2 ana amfisi var. Büyük amfi 1238 kişi kapasiteli. Ama duruma göre değişkenlik gösterebilir. Binanın üst kısmındaki restoran planlanandan çok sonra faaliyete açıldı (2006). 250 kişilik olarak planlandı ancak insanlara yer açmak için kapasite 150ye düşürüldü.

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Peter Eisenman ve Rem Koolhaas

30 Kaynakça http://www.wikipedia.org http://www.arkimeet.com


"REM KOOLHAAS 20945926 Barış Kılıç." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları