Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR, 20845649.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR, 20845649."— Sunum transkripti:

1 Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR,

2 Coop Himmelb(l)au, 1968 yılında Wolf D
Coop Himmelb(l)au, 1968 yılında Wolf D. Prix ve Helmut Swiczinsky tarafından Viyana’da kurulmuştur. Firmanın adı olan Himmelblau'nun Almanca'dan Türkçe'ye tercümesi ‘gök mavisi’dir. Ancak onlar ‘l’ harfini parantez içerisinde kullanırlar ki bu haliyle anlamı ‘gök inşaatı’dır. ‘Coop’ ise ‘cooperative’’den gelir ve kısaltılmış hali olan ‘co-op’ şeklinde okunur.

3 Katıldıkları yarışmalarda birçok başarıları vardır:
Akron Art Museum ( lik ödülü) Wallpaper Design Award 2009, Best New Public Building (BMW Welt) American Architecture Awards, 2005 Riba European Award 2008 ( BMW Welt) 1992 – Acedemy of Fine Arts Munich Best of 2009 Award (Central Los Angeles Area)

4 Dekonstrüktivistlerdir
Dekonstrüktivistlerdir. Dekonstrüktivizm, alışılmış mimarinin kuramsal temelini çeşitlendirmek ve yeni bir biçimsel yaratıcılık geliştirmektir.

5 Firma tasarımlarını şöyle tanımlar: ‘Bulutların çeşitliliği ve spontoneliği gibi, mimariyi bir hayal ile yaratıyoruz.’ Zaten projelerine baktığımızda fiziksel, somut bir zemin planı görmeyiz; bu gördüğümüzü ruhsal olarak değerlendirebiliriz. Olmayan duvarlar taşıyıcı olurken, boşluklar uçuşan balonlardır.

6 Art Museum Strongloli (2014-İtalya)

7 İtalya Calabrio’da Monte Grande Dağ’ı tepesine konumlandırılmış olan Strongoli heykelsi bir görünüme sahip olup konik bir yapısı vardır.3 ana binadan oluşmaktadır.Girişi şehre doğru yönelmiştir.Buraya yer altından 2 gizli asansörle ulaşım sağlanmaktadır. İçerisinde sergi alanı,teras,restaurant,sinema gibi bölümler yer alır.

8 Pavillion 21 MINI Opera Space (2010-Almanya)

9 Coop Himmelblau’dan Wolf Prix’in, şirketlerinin en küçük ama en ilginç tasarımlarından biri olan Pavilion 21 MINI Opera Space, 300 kişilik pavyon, Bavyera Kent Operası için tasarlandı ve otomobil imalatçısı MINI, 2010 Münih Opera Festivali’nde kullanılması için sponsor oldu.

10 Yapının hem akustik ve görsel olarak memnun edici, aynı zamanda da taşınabilir ve hafif olması gerekiyordu. farklı bir tasarım stratejisi de dış mekan seslerinin azaltılmasında kullanıldı. 21 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde ve 6 ile 8 metre arasında değişen yükseklikteki pavyon, Marstallplatz yolu üzerinde, geçen araçların gürültüsünü engelleyecek şekilde değil yansıtacak şekilde yerleştirildi.

11 BMW Welt (2007-Almanya)

12 2001 yılında Uluslar Arası Mimarlar Yarışmasında birinci olan BMW Welt’in yapımına hemen o sene başlandı. 2007’de ise kullanıma hazır haldeydi. İçerisinde 580 adet park alanı, müşteri otomobilleri için tır teslimat alanı, otomobil yıkama alanları, yer altı mutfakları, yemek servis odaları bulunur.

13

14 İnşaat aşamasında binanın yüksek çelik yapısı nedeniyle oldukça zorlanıldı. Konilerin karmaşık geometrisi ve yapının statik yapısı da zorluklar getirdi.

15 UFA Cinema Center (1999-Almanya)

16 Akron Art Museum (2007-ABD)

17 Central Los Angeles Area High School (2008)

18 Academy of Fine Arts (2007-Almanya)

19 Kaynakça Coop Himmelb(l)au: Michael Mönninger, Peter Gössel (Taschen)
Architecture in Transition: Between Deconstruction and New Modernism (Architecture & Design) (Prestel) …izmler Mimarlığı Anlamak: Jeremy Melvin (YEM) BMW Welt from vision to reality (teNeues)


"Coop HImmelb(l)au SELİN ÇİRÇİR, 20845649." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları