Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HEDEF KOY Zamana riayet edin. Randevularınızda, toplantılarınızda bir dakika bile gecikmeyin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HEDEF KOY Zamana riayet edin. Randevularınızda, toplantılarınızda bir dakika bile gecikmeyin."— Sunum transkripti:

1 HEDEF KOY Zamana riayet edin. Randevularınızda, toplantılarınızda bir dakika bile gecikmeyin

2 ERKEN KALK İlk kural güne erken başlamak! Unutmayın; sadece « Erken kalkan yol alır. »

3 GÜNDEMİ TAKİP ET Her sabah en az iki gazeteyi ilanlarıyla beraber okuyun ve en az dört köşe yazarını takip edin. Güne mutlaka konuşulacak fikirleriniz ve yorumlarınızla başlayın.

4 GÜLÜMSE Gülmeden, kahkaha atmadan asla yatağa girmeyin. Gülün ki hayat da size gülsün.

5 İNAN Üzerinizde bir dua ya da uğur getirdiğine inandığınız bir obje taşıyın ve onunla bağ kurun. İnancın enerjisi, başarı için en büyük güç.

6 FEVRİ KARAR VERME Fevri karar vermeyin. Zor konularda mutlaka üzerine bir gece geçirdikten sonra karar verin.

7 DİRENME Hatanızı kayıtsız şartsız kabul edin. Direnmeyin. Bu sizi yüceltir ama daha önemlisi öğrenmenizi kolaylaştırır.

8 YALAN SÖYLEME Yalan söylemek için hem çok zeki hem de çok iyi bir hafızaya sahip olmalısınız. Bu çok az insanda vardır. Bunlardan biri değilseniz yalanınız mutlaka ortaya çıkacaktır.

9 ÖN PLANA ÇIKMA Kendinizi aşırı göstermeye ve ön plana çıkmaya çalışmayın. Unutmayın ki sizi değerlendirenler de o yoldan geçtiler ve bunu kolaylıkla fark edeceklerdir.

10 360 DERECE DEĞERLENDİR Başladığım bir işi tek boyutuyla değerlendirmez, 360 derece bakış açısıyla değerlendirmeye, takımımın da her zaman bu inançla hareket etmesine önem veririm. Bu başarıyı getirir.

11 HAYALLERİN OLSUN Hayata geçirdiğin her neyse; bu bir iş olabilir ya da bir proje öncelikle hayal etmelisin. Hayallerini hep geniş hep büyük tutmalısın. Büyük düşünmelisin!

12 KİBİRİNDEN UZAK DUR Hiçbir zaman ‘Ben oldum, bu işi en iyi ben biliyorum’ demedim. Ne ekip arkadaşlarıma, ne de sektördeki diğer paydaşlara karşı kibirli bir tutum sergilemedim. Hepimizin her gün öğreneceği onlarca detay var. Halen amatör bir ruhla konuya yaklaşır, tüm ekibi en alttan en üst yöneticiye kadar dinler ve herkesin inandığı bir karara varmayı hedeflerim.

13 ÇEVRENİ İYİ SEÇ Sizi yavaşlatan, negatif enerji veren insanlardan köşe bucak kaçın! Etrafınızı pozitif insanlarla donatın.

14 ÖĞRENMEYE AÇIK OL İnsanları gözlemleyin; yaşı ve pozisyonu ne olursa olsun mutlaka herkesten öğrenilecek bir şey var!

15 DÜŞÜN Düşünmekten asla korkmayın; Henry Ford’un dediği gibi: « Her başarısızlık, daha akıllıca yeniden başlamak için kaçırılmayacak bir fırsattır. »

16 GÜVEN Son olarak; iyi bir lider olmak için etrafınızdakilere güvenin. Çünkü güven; insanlara verebileceğiniz en güçlü motivasyondur.

17 AKILLI İNSANLARI İŞE AL
« Etrafındaki insanların değerli, sözünün eri, sadık olmasına dikkat et. Kendinden daha zeki insanları işe al. »

18 TAKIMLA ÇALIŞ Elbette, «ben» değil «biz» duygusunuz güçlü olması, takım ruhuna, birlikte başarmaya inanmak şart.

19 TEKNOLOJİYİ TAKİP ET Günümüzde değişen tüketici alışkanlıklarını doğru okumak ve duygusal zekanın yüksek olması çok önemli. Mobil teknolojilerin lokomotif gücü, tüm endüstrileri yatay keserek ekonomiyi kalkındıran bir platforma dönüşüyor. Bu nedenle, hangi sektörde olursanız olun, başarılı olma için, teknolojiyi yakından takip etmeniz ve verimlilik için işinizin her aşamasında teknolojiye yer vermeniz gerekiyor.

20 SAMİMİ OL Samimiyet çok önemli. Hayatta rol yapıyorsan başarılı olma şansın yok. O rol bir yerde su yüzüne çıkar. İşini severek yapamazsan başarılı olamazsın.

21 DÜRÜST OL Dürüstlük son dönemde prim yapmıyor gibi görünse de uzun vadede dürüst olan mutlaka kazanır.

22 ODAKLAN, DİRENME, HAYAL ET

23 TECRÜBE KAZAN Kaç yıl deneyimli olduğunuz önemli değil, ne kadar deneyim yaşadığınız önemli. Birçok çalışanın 30 yıllık tecrübem var dediğini duyuyorum. Bu elbette güzel bir şey ancak önemli olan 30 kere aynı tecrübeyi yaşamayıp, her yıl ayrı ayrı 30 tecrübe yaşamış olmanız.

24 KIZMA Otoritenizi kızarak göstermeyin. Bu çok kolaydır ama bir lider için zayıflıktır. Pozisyonunuz gereği insanlar sizden çekinmesin, aksine her şeyi konuşabilsinler.

25 SORUNLARIN ÜSTÜNE GİT Çok az problem kendi haline bırakıldığında çözülür. Sorunların üzerine gidin. Su üstünde görünen sebepler sizi çoğu zaman yanıltır. Sorunu, altında yatan sistemin derinine inme cesaretini göstererek çözün.

26 ZAMANI DOĞRU KULLAN Zamana riayet edin. Randevularınızda, toplantılarınızda bir dakika bile gecikmeyin.

27 ÇOK ÇALIŞ Başarının ilk sırrı tabi ki çalışmak. Doğru çalışmak, inatla çalışmak, yılmamak. Hayatın her aşamasında, ister ekonomik anlamda çok güçlü olun, ister iş hayatına yeni atılmış, karşınıza zorluklar çıkacaktır. Engele önce omuz vur yık, yıkamazsan sağından geç, olmadı mı solu dene. Geri döndüğün zaman zaten kaybettin demektir.

28 GAZETE OKU Kötülüklerin anası cehalettir. Ama pratikle birleştirirsen başarı getirir. Sadece diploma yeterli değil. Gençler eğitim alıyor ama bu sırada dünyada neler olup bitiyor bakmıyor. Oysa beğenmediği köşe yazarlarını bile takip etmeli. Her sabah muhakkak biraz siyaset biraz ekonomi haberlerini okumalı. Sadece başlığa bakmakla, magazin okumakla bu iş olmaz.


"HEDEF KOY Zamana riayet edin. Randevularınızda, toplantılarınızda bir dakika bile gecikmeyin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları