Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak"— Sunum transkripti:

1 *Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
İşin Temeli

2 Ünlü bir bilim insanı ile bir gazetenin muhabiri röportaj yapar.
Gazeteci sorar: «Diğer insanlardan daha farklı ve başarılı bir insan olmanızı nasıl açıklarsınız?» Bilim insanı bu soruyu “ iki yaşındayken annemle yaşadığım bir deneyim nedeniyle” diye yanıtlamış.

3 Yaşanmış Öyküler İki yaşındaki çocuk bir gün buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalışırken, şişe elinden kayıp yere düşmüş ve ortalık süt gölüne  dönmüş.  Annesi Mutfağa gelip , ortalığı o durumda görünce………

4 …ona bağırmak, söylenmek ya da onu cezalandırmak yerine,
“Oğlum, daha önce bu kadar büyük bir süt gölü görmemiştim Evet, olan olmuş Şimdi birlikte burayı temizlemeden önce biraz yerdeki sütle oynamak ister misin?” demiş. O da eğilip, oynamış yere dökülen sütle.

5 Yaşanmış Öyküler Birkaç dakika sonra annesi : ‘Oğlum, bu tür bir şey yaptığında , bunu senin temizlemen ve her şeyi eski haline getirmen gerektiğini biliyor musun? Bunu nasıl yapmak istersin? Bir sünger mi kullanalım, bir havlu ya da bir bez mi? Hangisini istersin?'' demiş. Oğlu süngeri seçmiş ve birlikte yere dökülen sütü temizlemişler.

6 Öykü Burada Bitmiş... Mi ? Hayır. Bakın sonra neler olmuş?

7 Yaşanmış Öyküler Annesi, ''Biliyor musun, burada yaşadığımız olay, senin iki minik elinle bir süt şişesini taşıyamadığın kötü bir deneyimdi. Şimdi arka bahçeye çıkalım ve bir şişeyi suyla doldurup , senin dolu bir şişeyi düşürmeden taşımanı sağlayalım” demiş.

8 Yaşanmış Öyküler Birlikte bahçeye çıkmışlar ve iki yaşındaki küçük çocuk şişeyi boğazından iki eliyle tutarsa , düşürmeden taşıyabileceğini öğrenmiş.

9 Yaşanmış Öyküler Bu olay, sonradan ünlü bir bilim insanı olan öykünün kahramanına, ‘bir hata yaptığı zaman bundan korkmaması gerektiğini ve yapılan hataların yeni bir şeyler öğrenmek için çok güzel fırsatlar ortaya çıkardığını da öğretmiş.’

10 İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten
İşte bilimsel araştırmalardaki deneyler de bu temele dayanır zaten. Bir deney başarısız olsa bile, o deneyden çok değerli bilgiler ve tecrübeler elde edilir.

11 Eğitimde Başarının Temeli
Çocuklarımızın çaba gösterirken uğradıkları başarısızlıkları onlara karşı kullanmamalıyız. Başarılı olmak için önce öğrenmek gerektiği bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki,çocuklar büyüklerinden destek görürlerse hem daha çabuk hemde daha çok öğrenebilirler.


"*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları