Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan"— Sunum transkripti:

1

2 Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan
B-    ŞEYTANIN YARATILIŞI:  Diğer canlılar gibi cin ve şeytanı da yüce yaratıcı Cenab-ı Allah yaratmıştır. Fakat başlangıçta Allah bu varlıkları kötü ve zararlı olarak yaratmamıştır. Onlar da Allah’a ibadet ve itaat eden varlıklardı. İsyan edip “secde et” emrine uymayıncaya kadar.

3 ŞEYTAN HİLECİDİR YER,İÇER ÜRER ADI İBLİSTİR CİNDİR ATEŞTEN
YARATILMIŞTIR HİLECİDİR YER,İÇER ŞEYTAN ÜRER ADI İBLİSTİR CİNDİR VESVESE VERİR ZORLAYICI BİR ETKİSİ YOKTUR

4 ŞEYTANIN ÖZELLİKLERİ ÇİRKİN KİBİRLİDİR DAVRANIŞLARI KISKANÇTIR
GÜZEL GÖSTERİR KİBİRLİDİR KISKANÇTIR GÜNAHA TEŞVİK EDER ŞEYTANIN ÖZELLİKLERİ NANKÖRDÜR VESVESE VERİR MÜMİNLERİN DÜŞMANIDIR HİLEKARDIR

5

6 CİNLER ATEŞTEN YER,İÇER, YARATILMIŞTIR BESLENİR UYURLAR, YORULURLAR
İYİLERİ VE KÖTÜLERİ VARDIR FARKLI ŞEKİLLERE GİRERLER CİNLER ÇOK HIZLI HAREKET EDERLER ERKEKLİK DİŞİLİK VARDIR İHTİYARLARLAR EVLENİP ÇOĞALIRLAR

7 a)     Şeytanın varlığı, mahiyeti: 
Şeytan isyan ettikten sonra rahmetten kovulan, küfrün ve kötülüğün sembolü bir varlıktır. Allah’ın emrine “ben ateşten yaratıldım, Adem ise topraktan yaratıldı, ben ona nasıl secde ederim” dedi, isyan etti. Allah da onu kovdu” (A’raf:11-13)

8 Şeytan gözle görülmez, kibirli ve insanları saptırmaya yeminli bir varlıktır.
Kur’an’da: “Zehirli ateşten yaratılmıştır” (Hıcır:27) buyrulmuştur.

9 b) Şeytanın aldatması:
 Allah’a isyan ettirmek, şirke sürükleyerek imandan ve nikahtan etmek, bid’at işletmek, harama, günaha bulaştırmak, boş ve faydasız şeylerle meşgul etmek, ibadetten alıkoymak şeytanın görevidir.

10 “Şeytan sizi ateş ehlinden olmaya çağırır” (Fıtır: 6)
“Şeytan yaptıklarınızı süslü ve cazip gösterir” (En’am: 43) “İblis dedi ki: insanları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım” (A’raf:16)

11 Kim küfür ve sapıklıkta kaldıysa, şeytan onun yaptığını süslü göstermiştir.şeytan Allah’a iltica etmeyene, kendine uyana, kapı aralayana, şeytani işler yapanları kolayca aldatır.

12 Kur’an’da. “Kim Rahman’ı zikretmekten gafil olursa yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz” (Zuhruf: 36) “Şeytanlar, günaha, iftiraya düşkün olanların üstüne inerler” (Şuara: 222) “İblis: Senin mutlak kudretine and olsun ki; onlardan ihlasa erdirilmiş kulların hariç, hepsini mutlaka azdıracağım dedi” (Sad: 83

13 Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur'an'ın öğütleri
"Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse muhakkak ki o edepsizliği ve kötülüğü emreder..." (Nur suresi, 21. ayet) "Şeytan, içki ve kumar yoluyla ancak aranıza kin ve düşmanlık sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister..."  (Maide suresi, 91. ayet)

14 "Şeytan size apaçık bir düşmandır...“ (A'raf suresi, 22. ayet)
"Kullarıma söyle: İnsanlara karşı sözün en güzelini söylesinler. Sonra şeytan aralarını bozar. Çünkü şeytan insanın apaçık bir düşmanıdır."  (İsra suresi, 53. ayet) "Şeytan size apaçık bir düşmandır...“  (A'raf suresi, 22. ayet)

15 Şeytanın kötülüklerinden korunmak için yapmamız gerekenler:
Allah'a inanmalı ve O'na güvenmeliyiz. Her işimize "eûzü besmele" ile başlamalıyız. Şeytanın kötülüklerinden Allah'a sığınmalıyız

16 Dürüst bir şekilde çalışarak Allah'a dua etmeliyiz.
Kötü söz söylemekten ve haramlardan kaçınmalıyız.

17 Cinler, melekler gibi gözle göremediğimiz varlıklardandır.
Ancak cinler, insanlar gibi Allah'a inanıp ibadet etmek ve doğru davranışlar yapmakla yükümlüdürler

18 Hatta Peygamber Efendimiz İslam dinini cinlere de tebliğ etmiş, anlatmıştır.
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zâriyât suresi, 56. ayet)

19 "Cini de yalın bir ateşten yarattı." (Rahman suresi, 15. ayet)
Kur'an'a göre cinler: Yüce Allah, cinleri yalın bir ateşten yaratmıştır. Onlar yaratılışları gereği çok hızlı hareket ederler. Ayrıca geleceği bilemezler. "Cini de yalın bir ateşten yarattı." (Rahman suresi, 15. ayet)

20


"Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları