Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü

2 ABDİPAŞA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
olarak bütün öğrencilerini çağdaş eğitimden en üst düzeyde yararlanabilen, aydın fikirli, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, ileriye gitmeyi ve ülke kalkınmasına katkı sağlamayı hedefleyen, teknolojik değişiklikleri takip edip yenilikleri üretmeye yatkın bireyler olarak yetiştirmek, eğitimde etkililiği ve kaliteyi temel alan bireyler olmalarını sağlamak için varız.

3 OKULUMUZDA BULUNAN ALAN VE DALLAR

4 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

5 Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı; farklı yaş gruplarındaki çocuklara bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırılması ile ilgilenir. Çocukların fiziksel, psikolojik, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi amaçlar. Çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi gerektiren bu alanda özel eğitime muhtaç çocukların gelişimleriyle ilgili çalışmalar da yapılır. Çocuk gelişimi ve eğitimi; drama, basit beden eğitimi hareketleri, müzik ve sanat etkinlikleri gibi çeşitli faaliyetlerin uygulanmasını içeren keyifli bir alandır.  

6 B. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER Erken Çocuklukta Öğretmen Yardımcılığı Özel Eğitimde Öğretmen Yardımcılığı Bu alan altında ayrıca bakıcı annelik ve yardımcı elamanlık meslekleri de bulunmaktadır.

7 İŞ BULMA İMKÂNLARI Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

8 EĞİTİM VE KARİYER İMKẬNLARI Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Açık Öğretim), İşitme Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu bölümlerini tercih edebilirler. Lisans eğitim süresi 4 yıldır. Ayrıca, Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar, istedikleri takdirde, Çocuk Gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

9 PAZARLAMA VE PERAKENDECİLİK

10 B. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER
Satış Elemanlığı Sigortacılık Emlak komisyonculuğu

11 İŞ BULMA İMKÂNLARI Bu meslek görevlileri hem kamu sektöründe hem özel sektörde iş bulabilirler. Özellikle özel sektörde iş alanı daha geniştir. Seyahati gerektiren işlerde sürücü belgeli erkek elamanlar daha avantajlı durumda olup, ofis ortamında yabancı dil bilen, bilgisayar kullanabilen bayan elamanlar tercih sebebidir.

12 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek eğitimi; meslek liselerinin (ML, AML, TML ve ATML) Pazarlama Perakende Alanında diploma programları ile Mesleki Eğitim Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve çeşitli yaygın eğitim kurumlarında sertifika programlarıyla verilmektedir. Liseden sonra, yüksek öğrenime geçiş sınavını başaranlar lisan programlarına devam edebilirler yada meslek yüksek okullarının ilgili bölümüne sınavsız geçiş yapabilirler. Meslek yüksek okulunu bitirenler, dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına geçebilirler.

13 MUHASEBE VE FİNANSMAN

14 ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER Bilgisayarlı muhasebe, Dış ticaret ofis hizmetleri, Finans ve borsa hizmetleri dalları yer almaktadır.

15 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Muhasebe hizmetleri genellikle büro ortamında yürütülmektedir. Temiz büro ortamlarında, işçi sağlığı ve işçi güvenliği açısından önemli bir risk bulunmamaktadır. Muhasebe de kullanılan bildirge ve beyannameler günlü olduğundan, vergi ve yükümlülükler yerine getirilirken zaman çok önemlidir. Yükümlülüklerin gününde yerine getirilmesi zorunludur.

16 İŞ BULMA İMKÂNLARI Meslek mensupları; muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur. Ülkemizde, muhasebecilik yasalarla düzenlenmiş bir meslektir. Anadolu ticaret meslek lisesi ve ticaret meslek lisesinden mezun olanlar kanunda belirtilen şartları yerine getirmek suretiyle bu unvanları kazanabilirler.

17 EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek eğitimi; meslek liselerinin (ML, AML, TML ve ATML) Muhasebe Finansman Alanında diploma programları ile Mesleki Eğitim Merkezleri ve çeşitli yaygın eğitim kurumlarında sertifika programlarıyla verilmektedir. Liseden sonra, yüksek öğrenime geçiş sınavını başaranlar lisan programlarına devam edebilirler ya da meslek yüksek okullarının ilgili bölümüne sınavsız geçiş yapabilirler.

18 Meslek yüksek okulunu bitirenler, dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına geçebilirler.
Eğitim sürecinde, yeterlik sertifikalarını alarak ve sektörde iş başında eğitimini tamamlayarak muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde kariyer yapabilirler. İş yerlerinde belli bir süre çalışarak idari yönden de ilerleme sağlamaları mümkündür.

19 GENEL LİSE ALANI Genel Lise Alanından mezun olan bir öğrenci Üniversite sınavında başarılı olduğu taktirde bu puanla öğrenci alan üniversitelerin bölümlerini tercih edebilirler. Genel Lise alanı ile öğrenci alan bazı bölümler şunlardır.

20 Hukuk Sınıf öğretmenliği İşletme İktisat Maliye İç mimarlık Uluslar arası ilişkiler Kamu yönetimi Uluslar arası ticaret Psikolojik danışmanlık ve rehberlik Siyasi bilimler

21 Sosyal bilgiler öğretmenliği
Türkçe öğretmenliği Tarih öğretmenliği Halkla ilişkiler ve reklamcılık Gazetecilik Halkbilim Sanat tarihi Reklamcılık Radyo televizyonculuk İletişim Coğrafya öğretmenliği Sinema televizyonculuk

22 OKULUMUZDA BULUNAN DİĞER ALANLAR
Ayrıca okulumuzda öğrenci tercihine bağlı olarak açılabilecek olan diğer alanlarımız şunlardır: Bilişim Teknolojileri alanı, İmam Hatip Lisesi

23 MUHASEBE SINIFI

24 MATEMATİK DERSLİĞİ

25 COĞRAFYA DERSLİĞİ

26 EDEBİYAT DERSLİĞİ

27 FELSEFE DERSLİĞİ

28 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEEŞEKKÜR EDERİZ


"T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları