Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI"— Sunum transkripti:

1 NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
ISI, SES, SU VE YANGIN İZOLASYONU

2 NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI NEM VE KÜF OLUŞMASINI ENGELLER
Natural Shield; Cam esaslı, granül metrik, mineral dolgu maddeleri içeren özel katkılarıyla modifiye edilmiş, ISI, SES, SU ve YANGIN izolasyonu sağlayan özel bir dış ve iç cephe yalıtım malzemesidir. ÇEVRE DOSTUDUR UYGULANMASI VE BOYANMASI ÇOK KOLAYDIR ISI KÖPRÜSÜ RİSKİNİ YOK EDER NEM VE KÜF OLUŞMASINI ENGELLER SU YALITIMI SAĞLAR

3 NATURAL SHIELD’IN AVANTAJLARI
ÇEVRE DOSTUDUR Tamamen doğal bileşenlerden oluşan Natural Shield, hiçbir radyoaktif ve kanserojen madde içermez, tamamen geri dönüştürülebilir. Tamamen çevre dostu olan Natural Shield insan hayatına en üst düzeyde değer verir. ISI,SES, SU VE YANGIN İZOLASYONU SAĞLAR Hem soğuğa hem de sıcağa karşı yalıtım sağlayan Natural Shield, binayı tek parça olarak kapladığından dolayı, plakalı uygulamalardaki ısı köprüleri oluşmaz, aynı zamanda uygulanan yapılarda %55’e varan ısı tasarrufu sağlar. NEM VE KÜF OLUŞMASINI ENGELLER Natural Shield’in düşük buhar geçirgenliği sayesinde, buhar difüzyonu doğal olarak gerçekleşir ve yapılardaki nem ve küf oluşumu engellenir. Bu sebeple ağır ve nemli hava dışarı atılmış olup binanın nefes alması sağlanmış olur. SU YALITIMI SAĞLAR Natural Shield mikro cam esaslı doğal bileşenlerden oluştuğu için, su itici özelliğe sahiptir. Bu sayede yapının su nedeniyle alabileceği hasarları minimize eder. Natural Shield perlit içermez.

4 EKONOMİKTİR TASARRUF SAĞLAR
Dış cephelerde herhangi bir kara sıva atmadan direk olarak tuğla, ytong, bims gibi malzemelerin üzerine uygulandığından kara sıva maliyetini ortadan kaldırarak malzemeden, zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar. ÇOK HAFİFTİR Natural Shield klasik mantolama yöntemlerine göre 5-6 kat daha hafiftir. Bu sayede yapıdaki yük azalır ve depremden doğabilecek riskler minimize edilmiş olur. DARBELERE DAYANIKLIDIR Natural Shield hafif olduğu kadar da dayanıklıdır. Uygulandıktan 28 gün sonra basınç dayanımı olarak pik noktasına ulaşır. Duvarlarda darbe sonucu oluşabilecek çatlak ve hasarlara izin vermez. BOYANMASI KOLAYDIR Dış duvarlarda uygun ortam sıcaklığında 16 ile 48 saat arasında yapı boyaya hazır hale gelir. Boya yapılması tercih edilmediği durumlarda Natural Shield’in kendine özgü bir beyaz rengi vardır.

5 NATURAL SHIELD UYGULANMASI
2 farklı şekilde uygulanabilir. MAKİNE İLE UYGULANMASI Standart alçı atma makinesi ile kolay bir şekilde uygulama gerçekleştirilir. EL İLE UYGULANMASI Temiz bir kovaya 5-6 lt. su konarak üzerine Natural Shield toz ürünü boşaltılır. Karıştırma matkabı ile yaklaşık 5 dk. Karıştırılan ürün duvara uygulamaya hazır hale gelir.

6 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı ( λ ) : 0,035 W/m.K
Isı İletkenlik Katsayısı (  λ  ) : 0,035 W/m.K Basınç Dayanımı : 3,3 N/mm2 Eğilme Dayanımı : 1,8 N/mm2 Bağ Dayanımı : 0,94 N/mm2 Su Buharı Difüzyon Direnç Faktörü (μ) : 5,5 ( TS EN ) Kuru birim yoğunluğu : 310 – 325 kg/m3 ( TS EN ) Uygulamada m2’ye düşen yük: 6,0-6,7 kg/m2 (2cm kalınlıkta) Yangın Sınıfı : A1 (1100 °C ısıya dayanıklı) ( TS EN ) Isı İletkenlik : T1 ( TS EN 1745 ) Su Emme Oranı : W1 ( TS EN ) Alt tabakaya yapışma : 0,90 Mpa Görünüm : Beyaz Karışım Oranı : 9 kg toz / 6-7 lt su Uygulama Sıcaklığı : +5˚ ve üstü Ambalajlı Muhafaza Süresi : 2 Yıl Uygulanabilir Kalınlık : 4 – 150 mm Not: Tüm değerler +22 derecede ve %55 nisbi bağıl nem için verişmiştir.

7 CERTIFICATES BSN NATURAL SHIELD

8

9 YANGIN TESTİ Isı cihazı ile 1100 °C’ye kadar alev ile yakılan Natural Shield yalıtım sıvasında hiç bir alev alma ve yanma gözükmemiştir.

10 Isı İzolasyon Deneyi Natural Shield Yalıtım Sıvasının bir yüzü 30 dakika boyunca 100 °C ile ısıtılır.30 dakikanın sonunda diğer tarafının ısısı ölçüldüğünde sonuç 23.7 °C ‘dir. Natural Shield yalıtım sıvasının lambda değeri W/mK’dır.

11 Su İzolasyon Testi Akvaryum ortasına 10 cm Kalınlıkta Natural Shield Yalıtım sıvası konarak ikiye ayrılır.Akvaryumun üstüne su konur fakat alt taraf boş bırakılır. Alt bölmeden hava pompasıyla hava verilir. Resimlerdende görüleceği üzere üst tarafa hava geçişi olurken alt tarafa herhangi bi su geçişi olmaz. Suyla dolu bölme Su konulmamış bölme NATURAL SHIELD Kalınlık(10cm)

12 Hafiflik Testi Natural Shield yalıtım sıvasının hafif bileşenleri ve su itici özelliği sayesinde, suya atıldığında batmaz ve suyun üstünde kalır.

13 REFERANSLAR

14 KAZIMPAŞA BUILDINGS

15 HENDEK

16 DOKTORLAR SITE(SAKARYA)

17 Esenyurt Konferans Salonu


"NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları