Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aşınma Uygulamalarına Yönelik SiAlON Esaslı Seramik Malzemeler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aşınma Uygulamalarına Yönelik SiAlON Esaslı Seramik Malzemeler"— Sunum transkripti:

1 Aşınma Uygulamalarına Yönelik SiAlON Esaslı Seramik Malzemeler

2 MDA 2004 yılında ileri teknoloji seramikleri alanında uzman 4 bilim insanı tarafından kurulmuştur. 4 şirket ortağı, 2 yüksek mühendis, 2 Mühendis ve 3 teknik eleman görev yapmaktadır. Başta SiAlON esaslı malzemeler olmak üzere ileri teknoloji malzemelerinin geliştirilmesi ve uygulanması şirketin faaliyet alanını oluşturmaktadır.

3 Projeler Kesici uç uygulamaları için SiAlON seramiklerinin mikroyapı tasarımı (TEYDEB ) Yüksek Performanslı Büyük Boyutlu SiAlON Esaslı Seramik Aşınma Parçalarının Geliştirilmesi ve Uygulanması ( )

4 SiAlON Si3N4 Al2O3 Si4+ Al3+ N3- O2-
Yüksek sertlik ve tokluk kombinasyonu (≈18HV) Yüksek kimyasal dayanım (≈6-7Mpa√m) Üstün yüksek sıcaklık özellikleri Yüksek ısıl iletkenlik (≈40 W/mK)

5 SiAlON MİKROYAPISI Açık gri taneler: -SiAlON Beyaz bölgeler: TSF
Koyu gri taneler: -SiAlON

6 SİALON ÜRETİMİ α- Si3N4+ Y2O3+Al2O3+ vb. Atritör öğütme
Proses ilaveleri (bağlayıcı, yağlayıcı, vb.) Karıştırma Püskürtmeli kurutma (Granülasyon) Kuru presleme CIP, alçı döküm, yaş işleme, vb. Bağlayıcı giderme Bağlayıcı giderme Gaz basınçlı sinterleme Gaz basınçlı sinterleme Yüzey taşlama Yüzey taşlama (gereksinimlere göre)

7 MDA ÜRETİM İMKANLARI 30 kg/gün öğütme kapasitesi
Çamur sirkülasyonu ile etkin öğütme Soğutma sistemi ile hidrolizasyon problemi engellenmekte Mikronaltı tane boyutları

8 MDA ÜRETİM İMKANLARI Giriş sıcaklığı: ~250C- Çıkış sıcaklığı: ~120C
ORTALAMA TANE BOYUTU 90 m OLAN SiAlON GRANÜLLERİNİN OPTİK MİKROSKOP GÖRÜNTÜLERİ Giriş sıcaklığı: ~250C- Çıkış sıcaklığı: ~120C 20 kg/gün üretim kapasitesi Boyut ve nem kontrolü Uygun akıcılığa sahip granüller

9 MDA ÜRETİM İMKANLARI EKSENEL PRES SOĞUK İZOSTATİK PRES Yük: 300 ton
Hazne çapı: 175 mm Derinlik: 550 mm Basınç: 2000 bar Presleme hızı: 2 dk. EKSENEL PRES Yük: 300 ton CNC DİK İŞLEME MERKEZİ-TORNA 3 Eksen (x,y,z) İş mili devri: 8000rpm Maks yük kapasitesi: 500kg

10 10 cm 5 cm 3 cm

11 MDA ÜRETİM İMKANLARI Kapasite: 40 L Sıcaklık: ~2000C Basınç: 100 bar Yüksek sıcaklık uygulamaları (örn. Kesici uçlar) az miktarda sinterleme ilavesiyle tam (% 100) yoğun malzeme gereksinimini ortaya koymaktadır. GPS üstün özellikli Si3N4 esaslı malzemelerin üretilmesinde kullanılan yöntemlerin başında gelmektedir.

12 3 cm 3 cm 3 cm 3 cm

13 AŞINMA TESTLERİ : TEST DÜZENEĞİ
HIZ 1300 rpm HAZNE ÇAPI 235 mm ÇAMUR AKIŞ HIZI 5 kg/s ÖĞÜTÜLEN Al2O3 TANELERİ

14 AŞINMA TESTLERİ : SONUÇLAR
SiAlON

15 KARIŞTIRICI KOLLARI- EIRICH GmbH (Almanya)
BETON/AŞINDIRICI MALZEME KARIŞTIRMA KOLLARI

16 ATRİTÖR DEĞİRMEN KOLLARI- EIRICH GmbH
Grade A Referans Grade E

17 SONUÇLAR Test sonuçları firmamız tarafından geliştirilen SiAlON monolitik ve kompozit malzemelerinin en iyi kalite WC-Co malzemelerinden ve diğer firmaların ürettiği SiAlON seramiklerinden çok daha üstün aşınma direncine sahip olduğunu göstermektedir. Benzer aşınma problemlerinin bulunduğu pek çok farklı uygulama alanında SiAlON esaslı malzemeler iyi bir çözüm sağlayabilir. Firmamız üretim süreçlerinde aşınma problemi ile karşı karşıya olan firmalarla iş birliği yapmaya hazırdır.

18 İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"Aşınma Uygulamalarına Yönelik SiAlON Esaslı Seramik Malzemeler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları