Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ."— Sunum transkripti:

1

2 KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ

3 KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER

4 DÜZENLEMELER

5

6

7 2014/2015 YILI GENEL BİLGİLER DEĞERLERErkekKızToplam Öğrenci Sayısı 5849107 Öğretmen Sayısı 05 Mevcut Derslik Sayısı 4 İhtiyaç Derslik Sayısı 0 Derslik Başına Öğrenci Say. 26 Öğretmen Başına Öğrenci Say. 21 ADSL bağlantı Durumu VAR BTS Sınıfı Bilgisayar Sayısı - Okulun Bina alanı (M 2 ) 695 Okulun Bahçe alanı (M 2 ) 1486 Bahçe Oyun Araçları VAR- (Oyun Parkı,Tırmanma Grubu ve Denge Grubu) 2014/2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ DURUMUMUZ

8 Başarı İzleme Projesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar  Öğrenci devamsızlığı günlük kontrol edilmektedir.  Öğretmen ve öğrenci motivasyonunu arttırmak amaçlı etkinlikler,seminerler ve sosyal faaliyetler yapılmaktadır.  Velilere yönelik aile eğitim seminerleri, sınıf günleri ve sınıf eğlenceleri,önemli gün ve haftaların velilerle birlikte kutlanması.  Eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik fiziki koşulların düzenlenmesi,eğitim materyallerinin güncellenmesi ve farklı eğitim teknikleri uygulanması.

9

10

11 PROJELER Kardeş Okul Projesi Değerler Eğitimi Haydi Kitap Okuyalım Trafikle Yaşıyorum Yardımlaşmak Güzeldir Minik Tema(Doğa ile Toprağı Seviyorum) Projesi Hayvanları Tanıyalım. Kağıt Projesi Yaşlılara Saygı projesi Atık Pil Toplama Projesi Mavi Kapak Toplama Projesi

12 ANAOKULLARINDA SON 3 YILIN OKULLAŞMA ORANLARI 2012-2013 = %68 2013-2014 = %74 2014-2015 = %80

13 Anaokulu’nda okullaşma oranının arttırılmasına yönelik çalışmalar, Bahçelievler Muhtarlığı ile işbirliği yapılarak öğrenci tespiti ve veliler ile görüşme yapıldı. Yıl boyu yapılan etkinliklere mahalle sakinlerini davet edilerek okulun cazibesi artırıldı. Okulöncesinin önemi hakkında bilgilendirme seminerleri verildi. Kayıt zamanında uygun yerlere afiş ve posterlerin asılması sağlandı.

14 DEĞERLER EĞİTİMİ ÇALIŞMALARI Değerler Eğitimi mevzuata uygun şekilde panolar hazırlanarak devam etmektedir. Konu ile ilgili alan gezileri, ziyaretler, okulda konuk ağırlama gibi etkinlikler yapılmaktadır. Ayın Değeri ile ilgili öğrencilere drama,tiyatro gösterisi,seminer etkinlikleri ile eğitim verilmektedir. Konu ile ilgili veliler ile ortaklaşa çalışmalar yapmak.

15 İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ Okul Hayırseverimizi etkinliklere davet. Müzik terapi ile farklı öğrenme. Okulumuzda 3D sinema etkinliği yapılması. Uygulama bahçesinin etkin kullanılması. Okul bahçesinin tatil zamanlarında okulöncesi çağındaki öğrencilere kullandırılması. Okul ziyaretleri ve ortak etkinlikler yapılması. Okulda yürütülen projeler

16 HEDEFLERİMİZ 1-Proje Çalışmalarının artırılması 2-Okullaşma oranını artırmak. 3-İlgi köşelerinin zenginleştirilmesi 4-Yapısal eksikliklerin tamamlanması 5-Velilerimizin okulla olan diyalogunu arttırmak. 6-Öğrenciler için okulu cazibe merkezi haline getirmek.

17 PLANLANAN ÇALIŞMALARIMIZ Yaz seminer dönemi öğrenci alan taraması yapılması Bahçe düzenlemesi ve süs havuzunun yenilenmesi Oyun grupları ve ilgi köşelerinin yenilenmesi Okulun fiziksel eksiklerinin giderilmesi

18 SORUNLARIMIZ ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ Sorun = Okulumuzda sorun olarak sadece çatıda problem yaşamaktayız.Kendi imkanlarımızla tamirat yapıldı fakat ilerleyen zamanlarda tekrar sorun çıkarabilir. Çözüm =Çatı aktarımının yapılması. Sorun =Engelli rampasının okulumuza yapılamaması. Çözüm =Asansör yapılması Sorun = Yer plastik döşemelerinin yıpranması. Çözüm = Hayırsever ile görüşülerek değiştirilecek.

19 İHTİYAÇLARIMIZ Okulumuzun teknolojik olarak yenilenmesi gerekmektedir.Bu nedenle okulumuzun masa üstü PC ve laptop ihtiyacı bulunmaktadır.

20 TEŞEKKÜRLER SEVGİ BAYRAKTAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ.


"KURUMDA YAPILAN FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLER ÖNCEKİSONRAKİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları