Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ

2 Sağlık.NET Online Tüm Sağlık kurum ve kuruluşlarında oluşturulan kişisel sağlık verilerinin web servisler aracılığıyla online (çevrim içi) toplanmasını, işlenmesini, paylaşımında veri kalitesinin yükseltilmesini sağlayan sistematik ve işlevsel kayıt sistemidir. e-Nabız Veri sahibi vatandaşın ve vatandaş tarafından yetkilendirilmiş sağlık profesyonelinin, kişisel sağlık verilerine kolaylıkla, hızlı ve güvenilir bir şekilde erişmesine imkan veren portaldir.

3

4 SAĞLIK KURULUŞLARINDAN TOPLANAN VERİLER
*Hasta Bilgileri *Muayene Bilgileri (Epikriz, tanı (ICD-10 ve ICD-O) ) *Reçete Bilgileri (Reçete tarihi, ilaç adı, kullanım periyodu vb) *Hasta İşlem Bilgiler ( Klinik kodu, SUT, GİL kodları vb) *Laboratuvar Sonuç ( Tetkik sonuçları, LOINC kodu vb.) *Fatura Bilgisi *Doktor puan Bilgisi

5 Paket Durum Ekranı

6 Hata Detay Ekranı

7 Hata Detayları

8 VERİMLİLİK KARNESİ GÖSTERGESİ
* SAĞLIK - NET ONLİNE FATURA GÖNDERİM ORAN % * SAĞLIK - NET ONLİNE LABORATUVAR SONUÇ GÖNDERİM ORANLARI % * SAĞLIK BİLGİ SİSTEMLERİ STANDARLARINA UYGUN (ICD-03,LOINC) VERİ OLUŞTURMA VE VERİ GÖNDERİMİ (VAR - YOK) * SAĞLIK- NET ONLİNE İÇİN HASTA KAYIT PAKETİ GÖNDERİM ZAMANI (30 DAK.) * SAĞLIK- NET ONLİNE İÇİN MUAYENE BİLGİSİ KAYIT PAKETİ GÖNDERİM ZAMANI (2 SAAT) * SAĞLIK- NET ONLİNE İÇİN LABORATUVAR SONUÇ KAYIT PAKETİ GÖNDERİM ZAMANI (2 SAAT) * SAĞLIK- NET ONLİNE İÇİN HİZMET/İLAÇ/MALZEME BİLGİSİ GÖNDERİM ZAMANI (2 SAAT) * TELETIP VE TELERADYOLOJİ SİSTEMİNE ENTEGRASYON OLUP OLMAMA DURUMU (VAR - YOK)

9 e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kişilerin kendi adına üretilmiş sağlık bilgilerini yönetebildiği, tıbbi özgeçmişine tek bir yerden ulaşabildiği ve kendi istekleri doğrultusunda paylaşabildikleri sistemin bütünüdür ve dünyanın en geniş ve kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

10 Sisteme e-Devlet kapısı üzerinden ya da Aile Hekiminden alınacak şifre ile giriş yapılabilmektedir.
******

11 Sistem, sağlık tesisi ziyaretlerinden, tahlil ve görüntülere, randevu geçmişinden rapor ve hastalıklara kadar birçok veriyi kişinin erişimine sunmaktadır.

12 e-Nabız Portali doğrulama kodunuz: 36788
Kişiler sağlık tesisi ziyaretlerinin detaylarını görebilir, bunları paylaşabilir, değerlendirebilir ve silerse silebilir. Doktorumun yakın ilgisi ve güleryüzü için teşekkür ederim. e-Nabız Portali doğrulama kodunuz: 36788

13 E-Nabız hizmetlerinden örnekler
Reçete Detayları Organ Bağışı Randevu Alma Görüntüler Tahliller E-Nabız hizmetlerinden örnekler

14 e-Nabız Portali doğrulama kodunuz: 36788
Kullanıcılar dilerlerse profillerini süreli olarak dondurabilir ya da hesaplarını kapatabilir. e-Nabız Portali doğrulama kodunuz: 36788

15 Kişiler, IOS ve Android işletim sistemine sahip tüm cihazlarla e-Nabız sistemine bağlanabilmektedir.

16 Böylece gittiği farklı sağlık kuruluşlarında yapılan muayene bilgisi detayları, reçete ve ilaç bilgileri, farklı laboratuvarlarda yapılan tetkikler ile tıbbi görüntülerini ve bunların raporları gibi kendisine ait daha birçok sağlık bilgisini bir arada bulabilmektedir.

17 İlaç Hatırlatma 112 Acil Yardım Randevular Bildirimler Grafikler Anasayfa

18 Kullanıcılar, adım, nabız, gibi verileri ölçen akıllı bileklikler, bluetooth özellikli tansiyon, şeker ölçüm cihazları ve tüm GSM operatörlerinin sağlıkla ilgili uygulama ve cihazlarını e-Nabız profiline entegre edebilmekte, tüm sağlık bilgilerinizi tek bir yerde kayıt altında tutabilmektedir.

19 Sağlık Tesisi Ziyaretlerim kısmından ilgili sağlık tesisi ziyareti seçilip ‘ Detayı Gör ‘ tıklanırsa; muayene ile ilgili işlemler, reçeteler, raporlar, tetkikler ve tanılar görülebilir.

20 Eğer veri gönderilmiyorsa bu kısımlar boş gelecektir.

21 184 SABİM HATTINDAN GELEN ŞİKAYET VE BAŞVURULAR
ENABİZ UYGULAMASINA GİRİŞ YAPIYORUM. FAKAT REÇETE, RAPOR VE TAHLİL BİLGİLERİME ULAŞAMIYORUM. BİLGİLERE NEDEN ULAŞILAMADIĞI KONUSUNDA BİRİMİNİZDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. BURSA E-NABIZ SİSTEMİNDE BİLGİLERİM GÖRÜNMEMEKTEDİR. SİSTEMİN DÜZELTİLMESİ İÇİN YARDIM TALEBİNDE BULUNMAK İSTİYORUM. ANKARA İYİ GÜNLER E NABIZ TAHLİL SONUÇLARIM BANA AİT RAPORLAR TEDAVİ SÜREÇLERİ NEDENSE YOK. E NABIZA AKTARILMASINI TALEP EDİYORUM. SAYGILAR. MUŞ E-NABIZ SİSTEMİNDE TEDAVİ VE TAHLİL SONUÇLARIMI GÖRÜNTÜLEYEMİYORUM. BİRİMİNİZ TARAFINDAN BU KONU HAKKINDA BANA YARDIMCI OLMANIZI İSTİYORUM. UŞAK

22 adresinden portale erişebilirsiniz. adresinden bize ulaşabilirsiniz.

23 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü
Teşekkürler… Sema BAĞCI T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü


"KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları