Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

A ş a ğ ıdaki üçgenleri çe ş itlerine göre yorumlayalım. K ML ZY V RS PV O T.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "A ş a ğ ıdaki üçgenleri çe ş itlerine göre yorumlayalım. K ML ZY V RS PV O T."— Sunum transkripti:

1

2

3 A ş a ğ ıdaki üçgenleri çe ş itlerine göre yorumlayalım. K ML ZY V RS PV O T

4 A BC 6 cm. 4 cm.3 cm. A ş a ğ ıdaki üçgen bir ABC üçgendir. ABC üçgeninin kenar uzunlukları AB = 3 cm. BC = 6 cm. AC =4 cm. Ş u verilen üçgenin çevre uzunlu ğ u kaç cm. eder? Nasıl hesaplarsınız? Hımm… Bu üçgen çeşit kenar üçgen olduğundan 3 kenar uzunluğunu toplarım. 6 + 4 + 3 = 13 cm eder.

5 E FG 7 cm E F G üçgeninin kenar uzunlukları EF= 7cm. FG= 7cm. EG =7cm. Şu üçgenin çevre uzunluğunu bulabilir misin? Hımmm……. O kolay. Üç kenarı da eşit olduğu için bir kenar uzunluğunu 3 ile çarparım. 7 x 3 = 21 cm. üçgenin çevre uzunluğu

6 S R P 7 cm. 3 cm. 7 cm. PRS üçgeninin kenar uzunlukları PR= 7cm. PS = 7cm. RS= 3cm. PR RSPS ++ Evet hesaplarım. Önce eşit kenar uzunluklarını toplarım, sonra diğer kenar uzunluğu ile toplarım. (7 + 7) + 3 = 17 cm. Bu nasıl bir üçgendir? Tweety, şu üçgenin çevre uzunluğunu hesaplayabilir misin? Bu üçgen ikiz kenar üçgendir.

7 SIRA S İ ZDE ! Temel Reis’in problemlerini çözelim mi? 1.Çevre uzunluğu 27 cm. olan bir üçgenin kenarlarından biri 8 cm, diğeri 9 cm ise, üçüncü kenarı kaç cm’dir? 2. Bir üçgenin kenar uzunlukları 27 cm, 36 cm ve 24 cm’dir. Bu üçgenin çevre uzunluğunun yarısı kaç cm’dir? 3. Çevre uzunluğu 54 m olan üçgen şeklindeki ıspanak bahçemin çevresine 4 sıra tel çekmek istiyorum. Kaç m. tele ihtiyacım vardır? 4. Aynı bahçenin çevresine tel çekerken 6 metrede bir direk dikmem gerekiyor. Kaç dire ğ e ihtiyacım vardır?


"A ş a ğ ıdaki üçgenleri çe ş itlerine göre yorumlayalım. K ML ZY V RS PV O T." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları