Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAVDAN ÖNCE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAVDAN ÖNCE."— Sunum transkripti:

1 SINAVDAN ÖNCE

2 Son zamanlarda tekrara önem verin
SINAVDAN ÖNCE Son zamanlarda tekrara önem verin Hiç bilmediğiniz konulara değil iyi bildiğiniz ama unutmuş olabileceğini düşündüğünüz konulara çalışın. Sakatlanmaya neden olabilecek faaliyetlerden kaçının (halı saha, basketbol… gibi). Sizi gerilime itecek TV programı ve filmlerden uzak durun. Komedileri tercih edin.

3 Beden saatinizi ayarlayın
SINAVDAN ÖNCE Beden saatinizi ayarlayın Son zamanlarda sevdiğiniz, sizi neşelendiren insanlarla vakit geçirin. Sınava gireceğiniz binayı önceden gidip görün. Yanınıza alacağınız belgeleri ve malzemeyi ve saatinizi önceden hazırlayın.

4 Optik formu dikkatli işaretleyelim
!

5 SINAVDAN ÖNCE PERŞEMBE
Perşembeden itibaren 8-9 saat uyuyun. Doktor bilgisi dışında ilaç almayın. Vücudu yoran hareketlerden kaçının. Sınava girene kadar sınavdan bahsetmeyin.

6 CUMARTESİ Sınava gireceğiniz yeri mutlaka görün.
Yatmadan önce hazmı zorlaştıracak yiyeceklerden kaçının. En geç saat 22:30’da uyuyun.

7 SINAV GÜNÜ

8 PAZAR Sınav sabahı ılık bir duş alınız. Rahat bir elbise giyin.
İyi bir kahvaltı yapın. Beyninizin enerji ihtiyacını bal pekmez ve şekerle karşılayın. Sınavdan bir saat önce kuru üzüm yiyin. Yola erken çıkın.

9 SINAVDA

10 PAZAR Görevli öğretmenlerin açıklamalarını dinleyin.
Soruları sakin ve telaşsız okuyun. Dikkatinizin dağıldığını hissettiğinizde; kalemi bırakın, arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatarak derin nefes alın, bu hareketi 3 kez tekrarlayın, konsantrasyonunuzu yeniden topladığınızı hissedeceksiniz.

11 Soru kitapçığının boşluklarını işlemleriniz için kullanın.
Soruları göz ucuyla değil soru kökünü vurgulayarak okuyun. Önemli ifadelerin altı çizilmiştir. Soru kökündeki şu ifadelere dikkat edin. Hangisi değildir? Mamalıdır? Kullanılmamıştır? En büyük , en az

12 BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİLDİR!
AYNI TESTTEKİ EN ZOR VE EN KOLAY SORULARIN DEĞERİ BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞİLDİR!

13 SINAVDA YAPABİLECEĞİNİZ SORULARI BOŞ BIRAKMAYIN

14

15 HANGİ TESTTEN BAŞLAMALI ?

16 ZAMAN YETERSİZDİ YETİŞTİREMEDİM

17 HER TESTE NE KADAR SÜRE AYIRMALI

18 Bana çözmem için bir soru sorulsa ve bir saatlik süre verilse 45'
okurum, 10' çözüm yolu ararım, 5' çözerim. einstein

19 Mermeri yonttukça heykel ortaya çıkar, çalışın. Michelangelo

20 KİŞİLİK TESTİ DEĞİLDİR.
HİÇ BİR SINAV KİŞİLİK TESTİ DEĞİLDİR.

21 Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir

22 Çok şey yapmaya kalkışan
herşeyi 1/2,1/2 yapar.

23 SINAVLARDA BAŞARILI OLMAK KONUSUNDA İPUÇLARI

24 ÖN OKUMA Başlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırın. Böyle bir işlem testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olmanızı ve kendinizi değişikliklere karşı yeniden düzenlemenizi sağlayacaktır.

25 Bu gözden geçirme işlemi sırasında, bölüm için önemli olan anahtar noktaları hatırlamanız mümkün olacaktır. Örneğin, tanıdığınız bir geometri şekliyle veya bildiğiniz bir soru köküyle karşılaşabilirsiniz. Bu takdirde nereden başlayacağınızı bilirsiniz.

26 Hız tempo Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun.
Çok hızlı çalışıp hata yapmak uygun değildir. Çünkü yanlış cevaplardan puan alamaz, tam tersine puan kaybedersiniz. Diğer taraftan, aşırı dikkatli olarak her soru üzerinde fazla zaman harcamak da yeterli puanı toplamanızı engelleyecektir.

27 Hayali üç öğrencinin durumu…
Ahmet TİTİZ, Mehmet DİKKATSİZ VE Ayşe AKILLI Sınavda 60 matematik sorusundan Ahmet 27 soruyla uğraşmış, çok dikkatli çalışmış ve sadece ikisinde yanılmıştır. Mehmet çok hızlı çalışmış soruların hepsini yapmış ancak 40 tanesinde yanılmıştır. Ayşe 45 soru yapmış ve 10 tanesinde yanılmıştır. Ahmet: 25 – 0,5 =24,5 Mehmet: 20 – 10 =10 Ayşe: 35 – 2,5= 32,5

28 Hız tempo Bir soruda belirli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakın. Kolejlere ve üniversitelere giriş sınavlarında soruların ağırlık derecesi farklı ancak bütün soruların puan değeri aynıdır. Zor sorulara ek Puan verilmez. Bu sebeple bir soru üzerinde makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız bir çözüme ulaşamadığınız takdirde, bu soru üzerinde çalışmaya devam etmek yerinde değildir Uygun olan bu soruyu bırakıp, bölümdeki diğer sorulara geçmektir.

29 Hız tempo Herhangi bir soruyu Üzerinde zaman harcamak gerektiği ve karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın. Sınavda karşılaşacağınız soruların büyük çoğunluğu analize ihtiyaç gösterir Eğer üzerinde zaman harcanması gerektiğini düşündüğünüz her soruyu atlarsanız, kısa bir süre sonra çok az soruyu cevaplandırmış olarak, bölüm sonuna varırsınız.

30 Bazı matematik problemleri, kesirli ifadeler ve büyük sayılarla çok karmaşık gibi gözükebilir. Ancak kavramların doğru olarak yerli yerine oturtulması durumunda problem kolayca çözülebilir. Böyle bir soruyu anlamak ve kavramları doğru olarak kullanmak için gayretinizi esirgemeyin.

31 Zamanı kullanma Yanınızda bir saat bulundurun ve bunu test süresine göre ayarlayın. Sınavda başarılı olmak için sadece zamanın farkında olmak değil, bu zamandan en iyi biçimde yararlanmak zorundasınız.

32 Kendi saatinizle zamanın geçişi ve temponuz konusunda çok daha gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz. Eğer saatinizin kronometre özelliği varsa bunu da kullanmakta tereddüt etmeyin. 45 dakikalık bir bölüme başlamadan önce saati algılamayı kolaylaştırmak için 11.15’e ayarlarsanız, bölümün 12’de biteceğini hesaplamak ve görmek daha kolay olur.

33 Zamanı kullanma Eğer zihninizin sınavdan koptuğunu hissederseniz, camdan dışarı bakmakta veya salonun içine göz gezdirmekte olduğunuzu fark edersiniz, aynı satırı veya soruyu anlamadan tekrar tekrar okursanız birkaç saniye için zihninizi dinlendirmeye ihtiyacınız var demektir.

34 Böyle bir dinlenme aralığına ihtiyacınız olduğunu fark ettiğinizde, kaleminizi bırakın, gözlerini kapatın ve alnınızı ve şakaklarınızı ovarak veya sizi rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanın.

35 Zamanı kullanma Geçen zamanla aşırı ilgilenmeyin. Her bölüm içinde zamanı kontrol etmemizin mümkün olduğu elverişli noktalar vardır. Örneğin bir bölümdeki çalışma hızınızı her beş soruda bir kontrol edebilirsiniz. Böylece 10 veya 15 soru sonunda hızınızı ve temponuzu yavaşlatmak veya hızlandırmak yönünde ayarlamanız gerektiği konusunda gerçekçi bir fikre sahip olabilirsiniz.

36 TESTİN YAPISINDAN YARARLANIN
Unutmayın ki, doğru cevap birbirine benzeyen ve doğru olmayan bir grup seçenek arasında gizlenmiştir Sorulan soruya cevap olamayacak seçenekleri eleyin Tahmin etmeniz gerekirse, hızlı tahminde bulunun ve fikrinizi değiştirmeyin.

37 CEVAP KAĞIDININ DÜZENLENMESİ
15- A B C D E 16- A B C D E 17- A B C D E 18- A B C D E 19- A B C D E

38 Cevaplarınızı, cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın.
Soru kitapçığından her sorunun ayrı ayrı okunup, doğru cevabının bulunduktan sonra, cevap kağıdına kodlanması hemen hemen bütün sınava girenlerin yaptığı ortak hatadır. Her soru için soru kitapçığından cevap kağıdına, cevap kağıdından soru kitapçığına gidip gelmek hem ciddi bir zaman kaybıdır, daha da önemlisi hem de dikkat yoğunlaşmasını kesen ve kopartan önemli bir engeldir

39 Cevaplarınızı, cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın.
Alt alta aynı şıkların gelmesi gibi durumlar yaşanabilir. Yine de 4 veya 5 şıkkın aynı olması nadir görünen bir durumdur.

40 Toki duran karabuğaş anadolu lisesi
Rehberlik servisi


"SINAVDAN ÖNCE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları