Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CRİSTOF KOLOMB.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CRİSTOF KOLOMB."— Sunum transkripti:

1 CRİSTOF KOLOMB

2 Kristof Kolomb, Cenovalı denizci ve kaşiftir
Kristof Kolomb, Cenovalı denizci ve kaşiftir.1492'deAtlantik Okyanusu'nu aşarak Kuzey Amerika'ya ulaşmıştır.

3 İskandinav Vikinglerinin yüzlerce yıl önce Amerika'ya ulaşmış olduğu tarihsel belgelerle kanıtlanmış olmasına rağmen Kristof Kolomb Amerika'nın kaşifi olarak değerlendirilir

4

5 AMERİKANIN KEŞFİ

6 Avrupalılar arada engel teşkil eden Türkler karşısında sürekli yenilgi aldıkları için Doğu'ya başka yollardan ulaşmaya çalışıyorlardı. Hindistan'a batıdan ulaşma çabasıyla yola çıkan İtalyan kaşif Kristof Kolomb, 12 Ekim 1492 yılında sadece yerlilerin yaşadığı bu kıtaya ayak bastığında bir Doğu Asya adasına vardığını zannetmişti. Aslında ayak bastığı ada Bahama Adaları'ndan biriydi.

7 Amerika’ya göç

8 19. Yüzyılda ve 20. Yüzyılın başında Amerika’ya göç etmek için “suçlu, deli ya da aptal” olmamak ve 50 sent sahibi olmak yetiyordu. Ama ülke büyüdükçe, ülkeye kaç kişinin ve kimin göç edebileceği sınırlandırılmaya başladı.

9 1790’da kabul edilen Vatandaşlık Yasası’na göre beyaz, özgür ve ahlaklı olan ve ABD’de en az iki yıl herkes Amerikan vatandaşı olabiliyordu. 1882 yılında Göç Yasası her göçmenden 50 sent vergi alınmasını ve “suçlu, deli ya da aptal” olan veya kamuya yük olmadan kendine bakamayanların ülkeye alınmamasını şart koştu.

10 891 yılında, Hazine Bakanlığı’na bağlı bir Göçmenlik Dairesi kuruldu
891 yılında, Hazine Bakanlığı’na bağlı bir Göçmenlik Dairesi kuruldu.  Ertesi yıl New York Limanı’ndaki Ellis Adası ilk federal göç istasyonu oldu ve 1954 yılına kadar 12 milyondan fazla kişi buradan ülkeye giriş yaptı. arasında göçmenlere yeni kısıtlamalar geldi. Fiziksel ya da zihinsel kusurları olanlar, dilenciler, okuma yazma bilmeyenler, ailesinden ayrı çocuklar ve Asyalılar’ın büyük bölümü ülkeye alınmadı.

11

12 RAKAMLARLA GÖÇ Bugün ABD nüfusunun yüzde 13’ü başka ülkelerde doğdu. Değişen göç politikalarına rağmen bu oran, yüz yıl öncesindeki oranın çok az altında. Ancak göçmenlerin profili tamamen farklı. 1960 yılında yüzde 70 olan Avrupa’da doğmuş göçmenlerin oranı bugün yüzde yılında yüzde 9 ve yüzde 5 olan Latin Amerikalı ve Uzakdoğulu göçmenlerin bugünkü oranıysa sırayla yüzde 53 ve yüzde 28.

13 1960 yılında ABD’ye en çok göç veren ülkeler sırasıyla İtalya, Almanya, Kanada, İngiltere ve Polonya’ydı. Bu dönemde İtalya’da doğmuş göçmenlerin sayısı 1,3 milyondu.

14 Bugünse en çok göç veren ülkeler sırayla Meksika, Çin, Hindistan, Filipinler ve Vietnam. Bugün ABD’de Meksika’da doğmuş 11,7 milyon göçmen yaşıyor.

15 KAYNAKÇA 1- VİKİPEDİA 2-FORUMTR 3-POSTA 212

16 S-O-N Beni dinlediğiniz ve izlediğiniz için teşekkür ederim
Muhammed Enes Bayram /A


"CRİSTOF KOLOMB." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları