Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
ORGANİZASYON KURULU Organizasyon Kurulu’nun amacı, görevleri ve sorumlulukları nelerdir?

2 TMTF Organizasyon Kurul Üyeleri;
Organizasyon Kurulundan sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Fatih Karaca, Faik Çelikoğlu TMTF Organizasyon Kurul Üyeleri; Serdar Albayrak, Hakan Bebek, Suat Tuncer, Mustafa Yaşar Şahin, Pınar Karacan Doğan, Cevdet İşbitirici, Hasan Çabukol, Talip Temizer, Halil Tozluyurt Kurulumuzun amacı; Federasyonumuzun ana hedeflerine sinerji oluşturarark, Federasyonumuzun yaş gruplarına ve kulüplerine yönelik organizasyonlarının eniyi şekilde yürütülmesi, Masa Tenisi branşını ülke geneline yayılması, her yaş ve kitleye masa tenisi oynatılması için projeler hazırlanması ve uygulamaya konması en önemli amaçlarımızdandır.

3 Kurulumuzun görev ve sorumlulukları;
Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmış olan Faaliyetlerimizin en iyi şekilde organize edilmesini sağlamak, Tanıtım ve Halka açık organizasyonlarda paydaşlarımızla koordinasyonu sağlamak, Uluslararası organizasyonlar (Müsabaka-Kamp-Eğitim Seminerleri) öncesi ITTF ve ETTU kurallarına uygun ortamın hazırlanması, organizasyonun eniyi şekilde yürütülmesi ve sonuçlandırılmasını sağlamak,

4 Faaliyetlerimizi şu başlıklar altında ele alabiliriz.
Yurtdışı organizasyonlar Yurtiçi organizasyonlar

5 Yurtdışı Organizasyonlar
Olimpiyatlar Dünya Şampiyonaları Akdeniz Oyunları Avrupa Şampiyonaları Balkan Şampiyonaları Açık Turnuvalar Avrupa Milli Takımlar Ligi Avrupa Şampiyonlar Ligi Avrupa Kulüpler Kupası Eurokids Kampları

6 OLİMPİYATLAR Bilindiği üzere Olimpiyatlar IOC tarafından 4 yılda bir yapılmaktadır. Masa Tenisi branşında ferdilerde Dünya sıralamasından ilk 28 Erkek ve Bayan sporcular doğrudan katılma hakkı kazanmaktadır. Bunun dışındaki ferdi sporcular Kıta elemelerinde ve Dünya Elemeleri final yarışmalarında katılma hakkı için mücadele etmektedirler. Takım olarak katılma hakkı elde etmek için ise en az 2 sporcunun Olimpiyatlara katılma hakkı elde etmesi gerekmektedir. Olimpiyat Oyunları tarihinde Masa Tenisi branşında Ülkemiz ilk olarak 2008 Pekin olimpiyatlarına 1 erkek ve 1 bayan sporcu ile sonrasında da 2012 Londra Olimpiyatlarına da yine 1 erkek ve 1 bayan sporcu ile katılma başarısını göstermiştir. 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio de Janeiro şehrinde, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları ise 24 Temmuz - 9 Ağustos tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacaktır.

7 Avrupa Şampiyonaları Büyükler Takım ve Ferdi Avrupa Şampiyonaları;
Büyükler Avrupa Şampiyonası takım ve ferdi maçların birlikte organize edilmektedir. En son 4-13 Ekim 2013 tarihleri arasında Avusturya’nın Schwechat şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasına Erkeklerde 36 ülke, bayanlarda 34 ülke katılmıştır. Avrupa Şampiyonası takımlarda 3.Division üzerinden yapılmaktadır Avrupa Şampiyonası Eylül 2014 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde yapılacaktır. Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası; Federasyonumuz 2010 yılında İstanbul’da düzenlediği Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonasını başarılı bir şekilde sonuçlandırarak organizasyon kabiliyetiyle tüm Avrupanın beğenisini kazanmıştır. Bu sene Temmuz 2014 tarihleri arasında İtalya’nın Garda şehrinde yapılacaktır.

8 Akdeniz Oyunları Masa Tenisi branşında Akdeniz Oyunları; Olimpiyatlarla aynı oyun sistemi ile Takım ve Ferdi olarak düzenlenmektedir. Takım maçları Corbillon sistemi ile her ülkeden 2 erkek ve 2 bayan sporcunun katılımı ile gerçekleşmektedir. Akdeniz oyunları, Akdeniz Ülkelerinin katılımı ile yapılan Olimpiyatlardan sonraki en fazla katılımın olduğu uluslararası organizasyonlardandır.

9 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında en geniş katılımla Mersin’de yapılan Akdeniz Oyunlarında ; Erkek Takımlarda: Altın Tek Erkeklerde: Gümüş ve Bronz Tek Kadınlarda: Altın Madalyaları kazanılarak ülke sıralamasında 1. olmuştur

10

11

12 Balkan Şampiyonaları 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası Yıldızlar ve Gençler Balkan Şampiyonası

13 Açık Turnuvalar ITTF Puanlı Açık Turnuvalar “ Pro Tour” ETTU bünyesinde yapılan Açık Turnuvalar

14 ENL- Avrupa Milli Takımlar Ligi
Avrupa Masa Tenisi Federasyonu bünyesinde Büyükler Avrupa Şampiyonasındaki ülkelerin sıralamalarına göre divisionların belirlendiği Milli Takımlar lig müsabakalarıdır. ENL müsabakalarında erkek ve bayan takımımız B grubunda mücadele etmektedir. Deplasmanlı lig olarak oyananmaktadır.

15 Avrupa Şampiyonlar Ligi
Avrupa Masa Tenisi Federasyonu bünyesinde yapılan ve bünyesinde bulundurmuş olduğu 6 sporcusunun dünya kılasmanındaki puanlarının toplamı ile yapılan tasnifteki ilk 8 kulübün katılabildiği kulüp müsabakalarıdır. Avrupa Şampiyonlar liginde Fenerbahçe Spor Kulübü bayanlarda içinde bulunduğumuz sezonunda grub 1.si olarak çıkmayı başarmış ve finale emin adımlarla gitmektedir.

16 ETTU CUP - Avrupa Kulüpler Kupası
Avrupa Masa Tenisi Federasyonu bünyesinde yapılan ve Ülkelerin en üst liglerindeki takımlardan ilk 6 takımın katılabildiği kulüp müsabakalarıdır. ETTU CUP - Avrupa Kulüpler Kupası müsabakalarında Fenerbahçe Spor Kulübü bayanlarda ve iki sezon üst üste şampiyonu olarak çok büyük bir başarıya imza atmıştır.

17 ETTU Eurokids Kampları
Avrupa Federasyonu ve ITTF koordinesinde her ülkeden 13 yaş altı 1 erkek ve 1 bayan sporcunun katılımı ile gerçekleşen Uluslararası kamplardır. Bu kamplarda ETTU tarafından başarılı olan sporcular aynı ülkede fazla olması durumunda bir ülkeden fazladan sporcu çağırılabilinir.

18 Yurtiçi Organizasyonlar
Ligler Grup Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonaları İlgili Federasyonlar ve Okul Müsabakaları Milli Takım ve Temel Eğitim Kampları Tanıtım ve yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler

19 Türkiye Süperlig; 16 Erkek ve 16 Bayan takımın katılımı ile tek devreli lig sistemi ile oynanmakta ve ilk sekize giren erkek ve bayan takımlar Play Off grubuna, son 8 takımlar ise klasman grubuna kalıp çift devreli lig usulü ile yarışmalara devam etmektedirler. Müsabakalar 7 maçlık (6 tek 1 çift) sistem ile oynanmakdır. Süperlig’de ilk 6’ya giren takımlarımız ETTU CUP müsabakalarına katılma hakkı kazanmaktadırlar. Klasman grubunda ise son 3’e kalan takımlar bir sonraki sezonda bir alt lig olan Türkiye 1.Liginde yarışmalarına devam edeceklerdir. Süperlig müsbakalarında salon içerisinde 8 masalık oyun düzeni kurularak, erkek ve bayan tur olarak müsabakalar oyananmaktadır. Bu nedenle Süperlig yapılacak olan illerde 8 maç masalık ekipmanlarının hazır olması gerekmektedir.

20 Türkiye I. Lig 16 Erkek ve 16 Bayan takımın katılımı ile çift devreli ve 5 maçlık (5 Tek) sistem ile oynanmaktadır. 1.lig müsbakalarında salon içerisinde 8 masalık oyun düzeni kurularak, erkek ve bayan tur olarak müsabakalar oyananmaktadır. Bu nedenle 1.lig yapılacak olan illerde 8 maç masalık ekipmanlarının hazır olması gerekmektedir.

21 Türkiye II. Lig 16 Erkek ve 16 Bayan takımın katılımı ile çift devreli ve 5 maçlık (5 tek) sistem ile oynanmaktadır. II. lig müsbakalarında salon içerisinde 8 masalık oyun düzeni kurularak, erkek ve bayan tur olarak müsabakalar oyananmaktadır. Bu nedenle II. lig yapılacak olan illerde 8 maç masalık ekipmanlarının hazır olması gerekmektedir.

22 TerfiYarışmaları, Federasyonumuzun içerisinde bulunduğu sezonda liglerde yer almayan takımlar ile bir sonraki sezonda Türkiye I.Ligi ve Türkiye Süper Liginde yer alacak olan takımların B Takımlarının katılabildiği Terfi yarışmalarıdır. Aynı sezonda Türkiye 2.Liginde yer alan takımlar Terfi Yarışmalarına katılamazlar. 5 maçlık sistem ile oynanmakta ve ilk 3 sırada yer alan takımın 2.lige çıktığı terfi müsabakalarıdır.

23 Grup Müsabakaları & Türkiye Şampiyonaları
Türkiye Şampiyonaları Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler ve Veteranlar olmak üzere kategorilendirebiliriz. Şampiyona öncesi düzenlenen grup müsabakaları ile Şampiyonaya katılacak takımlar belirlenmektedir. Grup Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonalarının kura statüleri ve yarışma talimatları Federasyonumuzca oluşturulup web sayfamızdan adresinden paylaşıma sunulmaktadır.

24 İlgili Federasyonlar ve Okul Müsabakaları
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Bedensel-İşitme-Görme ve Zihinsel Engelliler Federasyonlarının müsabakaları ile İlk-Orta ve Lise Okul müsabakaları da Federasyonumuzun Organizasyon Kurulu tarafından desteklenmektedir.

25 Milli Takım ve Temel Eğitim Kampları
A Milli, Genç Milli ve Yıldız Milli Takımlarımız için yıl içerisinde muhtelif zamanlarda Federasyoumuzun Teknik Kurulu tarafından davet edilen Milli Takım aday kadrosunun katılımıyla yapılmaktadır. Temel Eğitim kampları özellikle gelişmekte olan illerden tespit edilen sporcuların katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

26 Tanıtım ve yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler...
Masa Tenisi Branşını topluma yaygınlaştırmaya yönelik yapılan çalışmalar; Halka açık masa tenisi organizasyonları, Farklı illerde AVM’lerde masa tenisi günleri, Veteranlar Açık Turnuvaları... Yerel yönetimlerin destekleriyle park ve bahçelerde açık alan masa tenisi org...

27 Tanıtım ve yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler...
Kurumsal Etkinlikler.... Kamu politikalarına uygun sosyal etkinlikler.... Dezavantajlı gençlere yönelik masa tenisi etkinlikleri.. .. İl Sağlık Müdürlükleriyle ortaklaşa düzenlenen obezite ile mücadele etkinlikleri...

28 ORGANİZASYONLARDA ÖNGÖRÜLEN TEDBİRLER
Müsabakaların düzenlenmesine yönelik; İllerdeki Spor Tesislerinin masa tenisi organizasyonlarına uygunluğunun kategorik olarak tespiti TMTF TV için organizasyonlarda gerekli alt yapının hazır olması Kulüp ve Sporcularımızın interaktif ortamda tanıtımın sağlanması Gruplarda finale çıkan takımların gelmelerine yönelik tedbirlerinin alınması... Gruplarda finale çıkan takımların gelmemeleri durumunda yaptırımların belirlenmesi, Düzenlenen tüm organizasyonlarda sonuç raporlarının hazırlanarak Federasyon bürosuna ulaştırılması İllerde yapılacak organizasyonlarda organizasyonların duyurulmasına yönelik kriterlerinin belirlenmesi ve tedbirlerinin alınması

29 ORGANİZASYONLARDA ÖNGÖRÜLEN TEDBİRLER
Sporcu, Antrenör ve Hakemlere yönelik tedbirler; Elde edilen verilere göre sporcu sayısı az olan bölgelerde sporcu sayısını arttırmaya yönelik organizasyonlar.... Bayan sporcu ve bayan antrenör sayısını arttırmaya yönelik çalışmaların projelendirilerek desteklenmesi

30 ORGANİZASYONLARDA ÖNGÖRÜLEN TEDBİRLER
Masa Tenisine yönelik toplumsal farkındalılığı arttırma çalışmaları: Masa Tenisi organizasyonları yapılan yerlerde masa tenisi promosyonlarının dağıtılması, Organizasyonların yazılı, görsel ve internet medyasında yer almasının sağlanması, Basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantıları, Masa Tenisi’ne katkı sağlayabilecek kamu ve özel sektör yöneticilerini kazanmaya yönelik faaliyetler,

31 Masa Tenisine yönelik toplumsal farkındalılığı arttırma çalışmaları:
2013 yılı Etkinlikleri.... Masa Tenisine yönelik toplumsal farkındalılığı arttırma çalışmaları: 13-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Talatpaşa Bulvarında 200 masalık Halka açık masa tenisi organizasyonu basarıyla yapılmıştır. Bu organizasyon ile Gunnies Rekorlar kitabı için başvuru yapılmıştır. Organizasyon sonrası Bahçelievler belediyesi sınırlarındaki her okula 2 masa dağıtımı yapılmıştır. Benzer şekilde yılında bir çok ilde halka açık organizasyonlar düzenlenmiştir

32

33 Bu organizasyonlar kapsamında; Sivas’ta Gençlik ve Spor Bakanımızın teşrifleriyle 5000 genç sporcunun katıldığı ses getiren organizasyon yapılmıştır.

34 Mardin/Kızıltepe’de lise ve ortaokul çağında yaklaşık 4000 genç sporcumuzla stadyumda halka açık ve tüm idari ve mülki erkanın katıldığı geniş çaplı organizasyon düzenlenmiştir.

35 2014 Hedefleri -Kurumlarla işbirliği geliştirmek, -Halka açık masa tenisi organizasyonlarını yaygınlaştırmak, -Düzenlenen organizasyonlarla ilgili tüm paydaşların görüş ve düşüncelerini alarak planlama yapmak.

36 TEŞEKKÜR Değerli zamanınızı ayırarak bizleri dinlediğiniz için teşekkür eder 3.Çalıştayımızın Türk Masa Tenisinin gelişimine katkı sağlaması temennisi ile hayırlı olmasını dileriz.


"TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları