Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UÇAKLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UÇAKLAR."— Sunum transkripti:

1 UÇAKLAR

2 Hazırlık Soruları Sizce Uçaklara Neden İhtiyaç Duyulmuştur ?
Uçaklar Neden Hep Gelişir ? Eski Uçaklar İlen Yeni Uçakların En Büyük Farkı Nedir ? Uçak Yapımı Fikri Sizce Nereden Geliyordur ? Uçağı İlk Kim Bulmuştur ? Sizce Uçağın Kalitesini ve Konforunu Artırmak İçin Neler Yapılmalı ?

3 CEVAPLAR Bence uçaklara ihtiyaç duyulmasının sebebi insanların gök yüzüne çıkabilmek isteyişi. Uçakların hep gelişmesinin sebebi insan hayatının kolaylaştırmaya yarayan bu ürün tamamen yetmiyor olması. Eski uçakların yenilerinde en büyük farkı daha çok işe yaraması. Uçak yapma fikri bence kuşlardan geliyor. Uçağı ilk wright kardeşler bulmuştur. Bence uçağın kalitesini ve konforunu artırmak için

4 WRİGHT KARDEŞLER Wright Kardeşler, ilk motorlu uçağı yapan ünlü kardeşlerdir. Wilbur Wright 1867 yılında doğmuş, 1912 yılında ölmüştür. Kardeşi Orville Wright ise 1871 yılında doğmuş, 1948 yılında ölmüştür. Ohio, Daytonlu iki bisiklet ustası olan Wilbur ve Orville Wright, 1899'da kuşların nasıl uçtukları hakkında kendilerine ipucu verebilecek her şeyi sistemli bir şekilde incelemeye başladılar. Bilimsel eserlerde ve eski insanların deneyimleri arasında kendi işlerine yarayacak hiçbir şey olmadığını kısa sürede anlayan Wright kardeşler sadece Berlin yakınlarındaki bir tepe üstünden planörle uçuş denemeleri yapan ve bu konuda çok dikkatli notlar tutan Alman mühendisi Otto Lilienthal'in çalışmaları vardı.

5

6 TEKNOLOJİ GELİŞTİKÇE HAYATIMIZ YENİLENECEK


"UÇAKLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları