Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IF/Else/Else IF. If...Then...Else Belli bir ş artı kontrol ederek, ş artın do ğ ru durumu için ve yanlı ş durumu için yapılacak i ş lemleri belirtmek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IF/Else/Else IF. If...Then...Else Belli bir ş artı kontrol ederek, ş artın do ğ ru durumu için ve yanlı ş durumu için yapılacak i ş lemleri belirtmek."— Sunum transkripti:

1 IF/Else/Else IF

2 If...Then...Else Belli bir ş artı kontrol ederek, ş artın do ğ ru durumu için ve yanlı ş durumu için yapılacak i ş lemleri belirtmek için kullanılır

3 Örnek1

4 Ba ş la a a mod 2=1 Evet Hayır Sayı Tek Sayı Çift Son

5 Örnek2 var vize,final :integer; ortalama:real; begin write('vize notunu giriniz');readln(vize); write('final notunu giriniz');readln(final); ortalama:=(vize*0.4+final*0.6); writeln(ortalama:10:2); if (ortalama<50)then writeln('bütünleme') else writeln('gectiniz'); readln; end.

6 Ba ş la Vize, final Ortalama< 50 Evet Hayır Bütünleme Geçtiniz Son Ortalama=vize*0.4+Final*0.6 ortalama

7 Örnek 3 var yas:integer; begin writeln('Ya ş ınızı Girniz');readln(yas); if yas<16 then writeln('‡ocuk') else if yas<30 then writeln('genç') else if yas<40 then writeln('yeti ş kin') else writeln('ya ş lı'); readln; end.

8

9


"IF/Else/Else IF. If...Then...Else Belli bir ş artı kontrol ederek, ş artın do ğ ru durumu için ve yanlı ş durumu için yapılacak i ş lemleri belirtmek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları