Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara."— Sunum transkripti:

1 Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara dayalı ve nispeten yakın tarihli bir yerleşim olmakla birlikte, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde, tamamı Rum, 3000 nüfuslu bir kasaba boyutuna ulaşmış, eski adları Levissi veya Karmylassos şeklinde geçen köydür. 19. yüzyılOsmanlı DevletiRum

2

3

4

5 Muğla'da bulunan dünyaca ünlü Rum köyü Kaya köy'ün Osmanlı arşivlerinde 'Kayı' adında Türk köyü olduğu iddiası ortaya atıldı ve isminin değiştirilmesi için 5 bin imza toplandı.

6

7

8

9

10


"Kayaköy, birbirinden çok farklı iki yerleşim alanından oluşmaktadır. Bunların birincisi; turizmde de önemli yeri olan, 19. yüzyılbaşında kurulmuş, yamaçlara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları