Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI"— Sunum transkripti:

1 VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI

2 VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
Proje ile ilköğretim çağındaki çocukların gelişim düzeylerine uygun olarak vergi konusunda bilgilendirilmesi ve konu ile ilgili duyarlılık kazanmaları hedeflenmektedir.

3 VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
Projenin hedef kitlesi, öncelikle ilköğretim okullarının 3, 4 ve 5. sınıflarında öğrenim görmekte olan yaklaşık 4 milyon öğrencidir.

4 PROJENİN EĞİTİM KONULARI
Vergi nedir, kimler vergi öder. Vergilere neden ihtiyaç duyulmaktadır. Toplanan vergiler nasıl ve nerelerde harcanmaktadır. Vergi toplama ve harcamaları nasıl denetlenmektedir.

5 PROJENİN MALZEMELERİ Görsel uyarıcıların yoğun olarak yer aldığı sunum dosyası, Öğretmen El Kitabı, Öğrenci Kitabı, İnternet Sayfası (

6 VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
Proje, Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında tarihinde imzalanıp yürürlüğe giren çalışma protokolü kapsamında yürütülmektedir.

7 VERGİBİLİR EĞİTMENLERİ
Proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilden seçilen 299 öğretmenle yürütülmektedir. Eğitmenler gönüllülük esasına göre sosyal bilimler, sınıf öğretmenleri ve ticaret lisesi öğretmenleri arasından seçilmektedir.

8 VERGİBİLİR EĞİTİMLERİ
Projenin ilk aşaması olan ve Ankara’da yürütülen pilot çalışmalarda öğrenciye vergibilir eğitimleri verilmiştir. eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde eğitimlere başlanmış ve Haziran/2011 ayı itibariyle ilköğretim okulu öğrencisine Vergibilir eğitimleri verilmiştir.

9 VERGİBİLİR EĞİTİMLERİ
Türkiye genelindeki Vergibilir eğitimlerine eğitim-öğretim yılında da devam edilecektir. Eğitimlerin “Vergibilir Çalışma Protokolü”nde belirtilen 5 yıllık süre içinde tamamlanması planlanmaktadır.

10 VERGİBİLİR İNTERNET SAYFASI
Proje kapsamında çocuklar için vergi ile ilgili öğretici ve eğlendirici oyunların, hikayelerin ve çeşitli faaliyetlerin bulunduğu bir internet sayfası hazırlanmıştır ( Bu sayfaya Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfası ( üzerinden de ulaşılabilmektedir.

11 VERGİBİLİR ŞARKILARI CD’Sİ
İlköğretim çağındaki çocuklarımızda aile ve okul sevgisinin, temizlik ve beslenme alışkanlılarının geliştirilmesi ve vergi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla hazırlanan“Vergibilir Şarkıları” CD’si, 81 ildeki ilköğretim okullarına dağıtılmıştır.


"VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları