Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ

2 ELSANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANI

3 ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ
Türk toplumunun özgün kültür değerlerinden olan el sanatları bugün kalkınmakta olan ülkemizin önemli bir gelir kaynağı olmakla birlikte ülke ekonomisine ve turizme önemli katkılar sağlamaktadır.

4 ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ
El Sanatları Teknolojisi alanı programı ile, bireylere öncelikle temel bilimleri içeren bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, çağımızın gereği olan güçlü insan ilişkileri, iletişim kurabilme, değişimlere ve teknolojiye uyum sağlayabilme, sistemleri anlayıp kullanabilme yeterlikleri kazandırmak hedeflenmiştir.

5 ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ
El Sanatları Teknolojisi alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programlarının sektör analizine dayalı olarak modüler esaslı hazırlanması, bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir

6 ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ
Bir ulusun kültür değerlerini en iyi yansıtan öğeler olan el sanatları, asırlar boyu toplumların sanat anlayışlarını ve yaşam tarzlarını aktarmada etkin bir rol oynamıştır. Aynı zamanda eğitim, bilim, teknik ve diğer alanlardaki gelişme düzeyi ile el sanatlarındaki gelişme düzeyi paralellik göstermektedir.

7 ALANIN MEVCUT DURUMU ve GELECEĞİ
Anadolu insanı parçaları birleştirmiş üzerine örtü yapmış, doğadaki bitkileri örerek hem günlük yaşamını taşımış hem de kendine bir uğraş bir meslek edinmiştir.

8 ELSANATLARI TEKNOLOJİSİ ALANIN ALTINDA YER ALAN DALLAR
El Dokumacısı Halı Desinatörü Dekoratif El Sanatları Üretim Elemanı El Ve Makine Nakışçısı Sanayi Nakışçısı Dekoratif Ev Tekstili Üretim Elemanı

9 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI El Sanatları (1547) Sınavsız Geçiş (2 Yıllık) 1 Geleneksel El Sanatları 2 Halıcılık ve Kilimcilik 3 Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

10 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
MEZUNİYET ALANI YERLEŞME YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI El Sanatları (1547) Sınav Puanı İle (4 Yıllık) 1 El Sanatları YGS-5

11 EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Halk Eğitimi Merkezleri yaşam boyu öğrenme perspektifi içerisinde her zaman ve her yerde uygulanabilecek yaygın eğitim programları ile her yaş ve düzeyde bireylere eğitim sunmaktadır. Mesleki Eğitim Merkezlerinde, El Sanatları Teknolojisi alanında eğitim verilmektedir. Modüler programlarla meslek liseleri arasında paralellik sağlandığından dolayı yatay ve dikey geçişler olabilecektir.

12 El Sanatları Teknolojisi Öğretmenleri İlknur ÖZGENBAŞ Oğuz ŞEN
HAZIRLAYANLAR El Sanatları Teknolojisi Öğretmenleri İlknur ÖZGENBAŞ Oğuz ŞEN


"ARHAVİ ORHAN YÜCEL KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları