Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

2 1.“Birden, havada karanlığı bir ustura gibi acısız ve belirsiz yaran bir beyaz şimşek parladı.” cümlesinde bir benzetme vardır. Buna göre ne, neye benzetilmektedir? A) Karanlık – Usturaya B) Şimşek - Usturaya C) Ustura – Şimşeğe D) Hava – Usturaya

3 CEVAP : B

4 2. Hangi sözcüğün kökü, sözcük türü bakımından diğerlerinden farklıdır? A) Ekinler B) Havalandı C) Suladı D) Hızlıymış

5 CEVAP : A

6 3-)36 sayısının tek sayı çarpanlarının toplamı aşağıdakilerden hangisidir? A)4 B)10 C)13 D)17

7 CEVAP : C

8 4-)5 basamaklı rakamları farklı 23a41 sayısı 3 ile kalansız bölünebildiğine göre a yerine yazılabilecek rakamlar toplamı kaçtır?

9 CEVAP : 13

10 5) What do you do after school? A) I have a snack. B) I watch television. C) I have a shower. D) I have a rest.

11 CEVAP : C

12 6) Do you like butter and honey ? A) Yes, I like orange-juice. B) Yes, they like. C) Yes, she likes. D) Yes, I do.

13 CEVAP : D

14 7-) Dört aynı ebattaki kağıda, aşağıdaki ölçekleri kullanarak Türkiye haritasını çizdiğimizde hangi ölçekle çizilen haritanın ayrıntısı diğerlerinden daha fazladır? A) 1/ B) 1/ C) 1/ D) 1/

15 CEVAP : A

16 8-) Türk vatandaşlarının kendileriyle ve kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında yazılı olarak ilgili kurumlara başvurma hakkına ne ad verilir? A- Düşünce Özgürlüğü B- İfade Özgürlüğü C- Dilekçe Hakkı D- Seçme ve Seçilme Hakkı

17 CEVAP : C

18 9-) Hücrelerdeki organeller ve benzer görevi yapan organlarla ilgili eşleştirme aşağıdakilerden hangisinde yanlıştır? A) Hücre Zarı-Deri B)Endoplazmik Retikulum-Kan Damarları C)Çekirdek-Beyin D)Mitokondri-Mide

19 CEVAP : D

20 10-) Öğretmen:”Çocuklar Hücre zarının canlı olduğunu hangi özelliği ispatlar?” sorusuna hangi öğrenci doğru cevabı vermiştir? A) Hücreyi dış etkilerden koruması B) Hücreye şekil vermesi C) Seçici geçirgen özellikte olması D) Hücrenin dağılmasını engellemesi

21 CEVAP : C

22 11-) Kendisine kutsal kitap indirilmeyen önceki peygambere verilen ilahi kitaptaki emir, yasak ve öğütleri insanlara açıklayıp,öğreten Allah’ın elçisine ne denir? Yazınız.

23 CEVAP : NEBÎ

24 12-) Peygamberlerin niteliklerinden olan “ Fetanet’’ peygamberlerin hangi özelliğini İfade etmektedir? Yazınız.

25 CEVAP : AKILLI VE ZEKİ OLMASIDIR.

26 13-) Ülkemizde her yıl yaklaşık , Dünya’da yaklaşık kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan etken aşağıdakilerden hangisidir? A) Alkol B)Trafik kazası C) Radyasyon D) Sigara

27 CEVAP : D

28 14-) Atatürk, Askeri Rüştiye öğrencisi olduğu dönemde ‘’Kemal’’ adını hangi ders öğretmeni vermiştir?

29 CEVAP : MATEMATİK ÖĞRETMENİ

30 15-) Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sallalahü alethi vessellem) efendimizin doğumu sebebiyle kutlanılan kandilin ismini yazınız.

31 CEVAP : MEVLİD KANDİLİ

32 Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "bıkmak" anlamı vardır? A) Onun çalmadığı kapı kalmadı. B) Sonunda kapısına kilit vurdu. C)Eve gelen giden belli değil. D) Onun yaptıkları canıma yetti artık.

33 CEVAP : D

34 125 : 5 – 4 x işleminin sonucu kaçtır? A)70B)20 C)15D)4

35 CEVAP : B

36 How often does your mother go shopping? A) She goes to cinema every Sunday. B) She does her homework. C) She usually goes shopping. D) She always goes to bed late.

37 CEVAP : C

38 Atatürk ‘’Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır’’ diyerek tarihle ilgili hangi kurumun kuruluşuna öncülük etmiştir?

39 CEVAP : Türk Tarih Kurumu

40 a.eklemi -Kafatası b. eklemi- Diz c. eklemi- Omurga Yukarıda vücudumuzdaki bazı eklemler verilmiştir. Bu eklem çeşitleri hareket yeteneklerine göre sıralanırsa hangi şıktaki gibi olur? A) c

41 CEVAP : B

42 Peygamberlerin peygamber olduklarını ispat etmek için Allah’ın izni ve yardımıyla gerçekleştirdikleri olağanüstü olaylara ne denir? Yazınız.

43 CEVAP : MUCİZE


"2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları