Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV TAKTİKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV TAKTİKLERİ."— Sunum transkripti:

1 SINAV TAKTİKLERİ

2 Sorulara takılıp kalıyorum
Sınav sırasında bildiklerimi unutuyorum Yapamadığım soru olduğunda sınava devam etmek istemiyorum Zamanı yetiştiremiyorum

3 Soru köklerini hep yanlış okuyorum
Yanlışlarımın çoğu dikkatsizlikten oluyor Sınav sırasında çok telaşa kapılıyorum Sınav biran önce bitsin istiyorum Sınavdan sonra soruları tekrar çözdüğümde, yanlış yaptığım soruların çoğu doğru çıkıyor.

4 Bu şikayetlerin çoğunun altında sınavla ilgili yanlış alışkanlıklar yatmaktadır

5 SINAV ESNASINDA Sınava kendinizi en iyi hissettiğiniz dersten başlayın bu başlangıçtaki sınav kaygınızı ortadan kaldıracaktır Soruları doğru okuyun sizden isteneni iyi anlayın (olmalıdır-olmamalıdır, doğrudur.) Seçenekleri incelerken eleme tekniğini kullanın (bu değil bu olamaz diyerek şıkları indirgeyin)

6 Sınava girmeden önce zamanınızı nasıl kullanacağınız konusunda plan yapın
Yanıtlarınızı optik forma anında geçirin Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşmazsanız başka bir soruya geçin. Zihninizin dağılmasını önlemek bölümler arasında kısa bir(2-3 dk) dinlenme aralığı verebilirsiniz

7 SINAVLARDAKİ SORULARIN ZORLUK DERECELERİ
SORUNUN NİTELİĞİ ZORLUK DERECESİ ÇOK KOLAY %10 KOLAY %20 NORMAL %40 ZOR ÇOK ZOR

8 TEST İÇERİSİNDEKİ SORULARIN ZORLUK DÜZEYLERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR
TEST İÇERİSİNDEKİ SORULARIN ZORLUK DÜZEYLERİ BİRBİRİNDEN FARKLIDIR.ANCAK KAZANDIRDIKLARI PUAN AYNIDIR. ZOR SORULARA FAZLA PUAN VERİLMEZ. BİR TESTİN %70’İNİ OLUŞTURAN KOLAY VE NORMAL ZORLUKTAKİ SORULARI ÇÖZEBİLİRSİNİZ.

9 TURLAMA TEKNİĞİ BİR TESTTEKİ ÇOK KOLAY, KOLAY VE NORMAL SORULARI 1.TURDA ÇÖZEREK DİĞERLERİNİ 2.TURA BIRAKMAYA TURLAMA TEKNİĞİ DENİR.SINAVLARDA TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANMAK BAŞARI ORANINIZI ÖNEMLİ DERECEDE YÜKSELTİR.

10 TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIRKEN ZOR SORULARI İKİNCİ TURA BIRAKIN
TURLAMA TEKNİĞİNİ KULLANIRKEN ZOR SORULARI İKİNCİ TURA BIRAKIN.YANİ BİR SORU ÜZERİNDE İNATLA SAVAŞMAYIN. ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN.

11 TURLAMA TEKNİĞİ HATA ORANINIZI AZALTIRKEN, ZAMANI DAHA İYİ KULLANMANIZA YARDIMCI OLUR.

12 SINAVA NEREDEN BAŞLAMALIYIM ?
A) KİTAPÇIĞIN BAŞINDAN B) EN ÇOK PUAN KAZANDIRAN DERSTEN C) EN İYİ OLDUĞUNUZ DERSTEN D) EN KOLAY DERSTEN E) EN ZOR DERSTEN

13 HER SORUYA ŞANS TANIYIN
Bunu Başarabilmek İçin; Kitapçığın tamamını gözden geçirin En iyi olduğunuz dersten başlayın Hiçbir soruda fazla vakit harcamayın(zor soru kesinlikle daha fazla puan kazandırmaz)

14 KİTAPÇIĞA GÖZ ATMAK SİZE;
Kesinlikle vakit kaybettirmeyeceği gibi; Kitapçığa hakim olmanızı, Heyecanınızın azalmasını , Muhtemel değişiklikleri görmenizi, Kitapçıkta eksik sayfa ,baskı hatası vb. şeyler varsa en baştan düzeltmenizi sağlar.

15 EN İYİ OLDUĞUNUZ DERSTEN BAŞLAMAK;
Sınav başında doğal olan heyecanı kolay atlatmanızı, vakit kazanmanızı dolayısı ile az zamanda çok puan kazanmanızı ve moral kazanmanızı sağlar.

16 VAKİT KAYBETMEMEK İÇİN;
Özel işaretler kullanın, örneğin; - hiçbir fikrinizin olmadığı sorulara - cevabından emin olmadığınız Veya o an çözemediğiniz sorulara - çözebileceğiniz fakat çok vakit kaybettirecek sorulara * & ? ! gibi işaretler koyabilirsiniz.

17 TEST SINAVLARI İÇİN GENEL TAVSİYELER
Zor sorularla vakit kaybetmeyin Şıklardan önce soru metnini okuyun Soru köklerini iyi anlayın Şıkların tamamını mutlaka okuyun Cevaplarınızı (çok iyi bir sebebi yoksa)değiştirmeyin İpuçlarını değerlendirin Yanlışları eleyin Hiçbir fikriniz yoksa cevap vermeyin (mecbur değilsiniz)

18 SINAV TAKTİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN;
Mutlaka her gün belli bir sayıda soru çözme alışkanlığı edinmelisin. Çeşitli kaynaklardan soru çözerek farklı soru tiplerini görmelisin. Çözülmüş örnekleri inceleyip bilgilerin soruda nasıl kullanıldığını öğrenmelisin.

19 SINAV TAKTİĞİNİ GELİŞTİRMEK İÇİN;
Süre tutarak test çözmeli ve turlama tekniğini kullanmalısın. Belirli aralıklarla deneme sınavı uygulamalısın. Sınavlardan sonra yanlış çıkan sorularını eksiksiz olarak öğretmenlerine sormalısın.


"SINAV TAKTİKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları