Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012"— Sunum transkripti:

1 Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Prof. Dr. Buket Akkoyunlu

2 Gerçekleştirilen Gelişmeler ve Faaliyetler
29 Aralık 2011 – 14 Şubat 2012 Gerçekleştirilen Gelişmeler ve Faaliyetler

3 Hazırlanacak Stratejik Planlara ve
Eğitim Fakültesi Bina Planına Veri oluşturmak amacıyla “İHTİYAÇ ANALİZİ” yapılmıştır.

4 İHTİYAÇ ANALİZİ VERİ KAYNAKLARI

5 1. KADRO PLANLAMASI İÇİN A. Birimlerimizden Önümüzdeki 5 – 10 yılı düşünerek ihtiyaçları olan Prof., Doç., Yrd. Doç, Öğr. Gör., Uzman ve Ar. Gör. Sayılarını, öğretim elemanı / öğrenci oranı, ÖYP ya da 35. Md öğrencilerinin sayılarını dikkate alarak belirlemeleri istendi.

6 B. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Personel Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığımız (Öğretmen Yetiştirme Ulusal Komitesi) çalışmanın (açılması uygun görülen ön lisans ve lisans diploma programları, öğrenci sayılarının artırılması / azaltılması uygun görülen programlar) verileri

7

8 C.

9 Mezunlarımızın KPSS sınav sonuçları için ÖSYM ile iletişime geçildi.

10 II. EĞİTİM FAKÜLTESİ YENİ BİNA PLANI
İnşaat Daire Başkanlığı ile görüşüldü, ihtiyaçlarımızı belirlememiz istendi. Çeşitli Bina Planları (Üniversite, Okul vb) incelendi. Bölüm Başkanlarımızla Fen Lab., Teknoloji Lab. Danışma odaları, Müzik odası, Resim odası, Drama odası, dil lab.ları, derslikler, öğrenci mekanları vb. incelendi.) Son aşamaya gelindi. Plan çizimi için İnşaat Daire Bşk. İle bir araya gelinecek.

11

12

13

14 ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN

15 Stratejik Plana da Veri Oluşturmak amacıyla,
Öğrencilerimiz için Fakülte Memnuniyet Anketi uyguluyoruz.

16 Danışmanlar toplantısı yapıldı.
Öğrenci Bilgi Formlarının güncellenmesi Burs ihtiyacı olan öğrencilerin belirlenmesi Elektronik ortamda geliştirilen bilgi sistemi

17 Farabi kapsamında gelen öğrenci sayıları gözden geçirildi, öğrenci sayılarının artırılması için yapılması gerekenler tartışıldı.

18 ÖĞRETİM ELEMANLARIMIZ İÇİN

19 Fakülte Kurulumuzda öğretim elemanlarının her birinin yurt dışına gitmeleri için yapabileceklerimiz tartışıldı. Kısa, orta ve uzun süreli gidişler için (kongre, konferans, seminer, toplantı ya da araştırma amaçlı) çalışmalar başlatıldı.

20 PROJELERİMİZ

21 2 adet FP7, 1 adet Comenius ve LLL için hazırlıklarımızı tamamlayarak, başvurumuzu yaptık.

22 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile planladığımız öğretmen adayları için “Çocuk İstismarı’ konulu dersin öğretim programı hazırlanmaya başladı. Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği Eğitimi ABD öğrencileri ile pilot uygulaması başlıyor (Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Buket Akkoyunlu, Prof. Dr. İbrahim Yıldırım, Prof. Dr. Songül Yalçın, Doç. Dr. Mukaddes Erdem, Doç. Dr. Hülya Kelecioğlu)

23 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir başka işbirliği için Doç
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir başka işbirliği için Doç. Dr. Tuncay Ergene ve Bakan yrd. ile birlikte bir görüşme yapıldı. Görüşme, halen Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği bünyesinde yürütülen “Evlilik ve Aile Danışmanlığı” Sertifika programı içindi. Sayın Bakan’a “Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı” konusunda Doç. Dr. Tuncay Ergene tarafından bir sunu yapılacak, sertifika programı Üniversitemiz bünyesinde verilmesi için bir plan yapılacak.

24 TEŞEKKÜR EDERİM …


"Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları